Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

SBA „Urban HUB“ projektus siekia vystyti kartu su ERPB

SBA grupės nekilnojamojo turto bendrovė „SBA Urban“ biurų, sandėlių ir prekybos miestelių „Urban HUB“ projektus siekia vystyti kartu su Europos rekonstrukcijos ir plėtros banku (ERPB).
Statybos Kuprioniškėse
Statybos Kuprioniškėse / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„SBA Urban“ trečiadienį pranešė, kad ERPB siekia įsigyti 40 proc. „Urban Hub holding“, kuriai netiesiogiai priklauso šiuo metu vystomi projektai Vilniuje ir Kaune, akcijų, o jos antrinė įmonė „Urban HUB“ dėl to kreipėsi į Konkurencijos tarybą.

Pasak „SBA Urban“, siekiama, kad ERPB taptų strateginiu finansiniu investuotoju į esamų bei būsimų „Urban HUB“ projektų plėtrą Lietuvoje, kitose Baltijos šalyse bei Vidurio ir Rytų Europoje.

Pernai birželį „SBA Urban“ pradėjo statyti daugiau kaip 70 tūkst. kv. metrų ploto prekybos ir verslo miestą „Urban Hub“ Kauno rajone. Planuojama, kad investicijos į projektą sieks virš 100 mln. eurų.

Praėjusių metų liepą taip pat pradėtos „Urban Hub“ projekto statybos 4,3 hektaro sklype Vilniaus rajone, kur investicijos į 22 tūkst. kv. mertų erdves sieks virš 30 mln. eurų.

Rugpjūtį daugiau nei 21 mln. eurų paskolą projektui Vilniaus rajone suteikė Estijos kapitalo bankas „Bigbank“, gruodį 16,5 mln. eurų paskolą Kauno rajono projektui – Šiaulių bankas.

„SBA Urban“ projektui taip pat pritraukė 11 mln. eurų investiciją iš verslininko Tautvydo Barščio ir jo sūnaus valdomos investicijų bendrovės „TABA invest“, be to, pernai rugsėjį išplatino 8 mln. vertės obligacijų emisiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas