Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sicilijos kaime moteris už 3 eurus nusipirko 3 apleistus namus

JAV, Kalifornijoje, gyvenanti moteris už 3 eurus nusipirko 3 apleistus namus Sicilijos kaime, rašo „Business Insider“. Pastaruoju metu Italija, desperatiškai siekianti apgyvendinti sparčiai tuštėjančius kaimelius, ėmėsi ne vieno netradicinio sprendimo.
Namai už eurą Italijoje
Namai už eurą Italijoje / Vida Press nuotr.
Temos: 2 Italija Namas

Kai JAV gyvenanti Rubia Daniels pirmą kartą išgirdo apie pigius namus Italijoje, ji nusprendė, kad pati turi juos apžiūrėti.

„Buvau labai nustebinta. Tai buvo vienas iš tų dalykų, kuriuos reikia pamatyti, kad įsitikintum, jog tai tiesa“, – „Insider“ pasakojo R.Daniels.

2019 m. liepą, pasibaigus 10 dienų trukusiai kelionei į Sicilijos miestelį Mussomeli, ji tapo trijų apleistų namų, kurių kiekvienas kainavo vos 1 eurą, savininke.

Už būstų projektą Musomelio mieste atsakingos organizacijos „Case 1 Euro“ atstovas patvirtino, kad namai buvo parduoti.

R.Daniels pasakojo, kad kiekvienam namui ji turi skirtingą planą.

„Tą, prie kurio dirbu dabar, planuoju paversti meno galerija. Vienas bus skirtas gyventi man. O trečiąjį namą, kuris bus didžiausias mano projektas, noriu paversti sveikatingumo centru, kurį galėčiau atiduoti bendruomenei“, – pridūrė ji.

Namai po eurą

R.Daniels nėra vienintelis žmogus, kuris pasinaudojo desperatišku Italijos siekiu apgyvendinti tuščius, mieguistus miestus.

2021 m. devyni Pietų Italijos kaimai pasiūlė 33 tūkst. dolerių naujakuriams. Šie kaimai – visi Pietų Italijos Kalabrijos regione – jaunesniems nei 40 metų žmonėms už persikėlimą siūlė mokėti grynaisiais pinigais. Tarp siūlomų miestų buvo ant uolos stūksantis Čivitos kaimas ir pakrantės paplūdimio miestelis Aieta.

Šias vietoves vienijo tai, kad jose gyveno mažiau nei 2000 gyventojų ir iki miestų-vaiduoklių joms trūko vos kelerių metų.

2020 m. vasarą Kalabrijos regionas taip pat atsidūrė žiniasklaidos dėmesio centre, kai Cinquefrondi kaime pasiūlė namus už 1,14 JAV dolerio. Už tokią kainą buvo parduota dvylika namų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas