Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 30

Brangiausiai Lietuvoje parduoti butai ir namai: šiemet sąrašo viršūnėje – 3,2 mln. eurų kainavęs būstas

2022-ieji nekilnojamojo turto (NT) rinkoje į istoriją įeis kaip augančių būsto kainų metai, tačiau brangiausiai parduotas būstas savo kaina ekspertų nenustebino. 15min apžvelgia, už kiek šįmet parduoti brangiausi butai ir gyvenamieji namai.
Prestižiškiausiu laikomas Laurų kvartalas
Prestižiškiausiu laikomas Laurų kvartalas / Manto Judriaus nuotr.

Pasiūla ribota

„Reala“ vadovaujantis partneris Antanas Kišūnas sako, kad labai prabangaus būsto pasiūla Lietuvoje išlieka itin ribota.

„Kaip jau tapo įprasta brangiausiai pirminės ir antrinės rinkos būstas (butai ir namai) parduodami Vilniaus Centre, Senamiestyje, Užupyje, Žvėryne, Laurų kvartale, Turniškėse ir šalies pajūryje – Nidoje. Čia prabangaus būsto kainos svyruoja nuo 4 900 Eur iki 8 000 Eur už kvadratinį metrą“, – pastebi A.Kišūnas.

Brangiausiuose pirminės rinkos projektuose įsigytų butų su daline apdaila vieno kvadratinio metro kaina kai kuriais atvejais siekė būtent 8 000 Eur už kvadratinį metrą. Tad, pasak A.Kišūno, nenuostabu, kad po įrengimo tokių butų kvadratinio metro kaina pakilo ar net viršijo 12 000 eurų už kvadratinį metrą. Būtent keletas tokių sandorių buvo registruoti Vilniuje šių metų pabaigoje.

Eksperto teigimu, jau tapo įprasta, kad šalia brangiausių butų sandorių matyti tokie Vilniaus NT projektų pavadinimai, kaip „Subačiaus 19“ Subačiaus g., „Misionierių sodų“ Subačiaus g, „Birutės 18“ Birutės g., „Gallery 4A“ J. Basanavičiaus g., „Gedimino 22“ Gedimino prospekte, „Auksinės kopos“ – Nidoje.

„Do Architects“/Projektas „Auksinės kopos“
„Do Architects“/Projektas „Auksinės kopos“

„Brangiausi namai parduodami Vilniuje Valakampiuose, Turniškėse, Laurų kvartale ir Lietuvos pajūryje. Šiose vietose neretai namų sandoriai gerokai viršija 2 mln. eurų“, – pažymi A.Kišūnas.

15min prašymu Registrų centras (RC) pateikė didžiausius 2022 metų gyvenamojo segmento sandorius. Tiesa, pateikti duomenys yra iki gruodžio 22 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas