Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 28

„Sofos“ ūkininkų parlamentarai imsis iš naujo: ką ir kam leis statyti žemės ūkio sklype?

Parlamentarų užmojis griežtinti statybas žemės ūkio paskirties sklypuose neramina esamus ir būsimus ūkininkus. Jie tvirtina šiuo metu turintys stabdyti savo planus, nes yra nežinioje. Prezidentas Gitanas Nausėda praėjusių metų pabaigoje vetavo Seimo priimtas pataisas, kuriomis siekta gerokai apriboti gyvenamųjų namų ir kitų pastatų statybas užmiestyje. Šis klausimas į Seimą sugrįš jau kovą. 15min domėjosi, kokių pakeitimų tikėtis gyventojams.
Kaimo sodyba
Kaimo sodyba / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Sklypo pirkimą atidėjo

Į 15min redakciją kreipėsi skaitytoja Jūratė, kuri pasakojo su vyru seniai svajojanti apie nuosavą namą, prie kurio būtų daugiau žemės nei 2 ar 6 arai. Pora ilgainiui norėtų ten ką nors auginti, produkciją parduoti ir taip prisidurti prie pensijos.

„Vyras turi kelis hektarus paveldėtos žemės, bet ji toli nuo dabartinės gyvenamosios vietos. Esame vilniečiai, tad nusprendėme, kad, turėdami sklypą arčiau miesto, galėtume pamažu ten pradėti auginti, tarkime, šilauoges ir pamažu kurti naują gyvenimą“, – tokią viziją piešia moteris.

Po metus trukusių paieškų šeima išsirinko žemės sklypą. Tačiau šeimą suglumino parlamentarų iniciatyvos sugriežtinti statybas žemės ūkio paskirties sklypuose.

Pagal Seimo patvirtintus, bet vėliau prezidento vetuotus pakeitimus, kuriuos parlamentarai ir vėl svarstys, ūkininkai sodybą ar pagalbinio ūkio pastatus žemės ūkio paskirties žemėje galėtų statyti tik tokiu atveju, jei sklypo plotas būtų ne mažesnis nei 2 ha ir iš ūkio veiklos per pastaruosius 3 metus būtų gauta ne mažiau kaip pusė pajamų.

Tad Jūratės šeima jaučiasi nežinioje ir todėl atidėjo sklypo įsigijimą.

123RF.com nuotr./Šilauogės
123RF.com nuotr./Šilauogės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas