Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 27 /08 30 11:30

Statybos Kauno Beverli Hilse: butas su 10 tualetų, „reketas“ ir sutrikusi policija

Prestižinė Perkūno alėja Kaune yra laikoma lietuviškuoju Beverli Hilsu, tačiau konfliktai joje verda visai neprestižiniai. Kiekvieni prasidėję remonto darbai stebimi akylų akių. Ne išimtis ir statybos, vykstančios 28-uoju numeriu pažymėtame name. Aplinkinių teigimu, čia vienbutis verčiamas daugiabučiu. Skundų – daug, patikrinimų – taip pat, tačiau pažeidimų nėra, o štai ginčai tarp kaimynų vis labiau kaista.
Namo Perkūno alėjoje rekonstrukcija
Namo Perkūno alėjoje rekonstrukcija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Perkūno al. 28 sklype stovinčiame name jau kurį laiką atliekamas kapitalinis remontas. Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija (Statybos inspekcija) ne kartą gavo pranešimų apie galimus pažeidimus, tačiau atliktų patikrinimų metu jų nebuvo nustatyta.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Namo Perkūno alėjoje rekonstrukcija
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Namo Perkūno alėjoje rekonstrukcija

Neseniai gavus naujų pranešimų, inspektoriams kilo papildomų įtarimų dėl statybos darbų teisėtumo.

„Registrų centro“ duomenimis, Perkūno al. 28 esantis pastatas – vieno buto gyvenamasis namas, kuris šiuo metu priklauso 10 fizinių asmenų, o statybos techniniame reglamente nurodyta, kad gyvenamosios paskirties (vieno buto) pastatai skirti gyventi vienai šeimai.

Pagal savininkų skaičių darytina išvada, kad pastatas gali būti naudojamas ne pagal paskirtį, t. y. kaip daugiabutis gyvenamasis namas, ir juo naudosis ne viena šeima.

Įvertinusi tai, Statybos inspekcija nusprendė atlikti dar vieną patikrinimą, taip pat pakartotinai kreipėsi į Kauno savivaldybės administraciją dėl pastato naudojimo priežiūros, atliktų ir priimtų sprendimų, pastato naudojimo atitikties teisės aktų reikalavimams.

Patikrinimas vietoje surengtas rugpjūčio 26-osios rytą. Jame dalyvavo ir 15min žurnalistė.

Tikrino daugybę kartų

Kaip 15min teigė vienas iš Statybos inspekcijos darbuotojų, pastarąjį kartą šioje statybvietėje jie lankėsi birželį. Pasikeitė, iš pirmo žvilgsnio, anot jo, tik tai, kad šalia namo nebeliko senų grindinio plytelių. Šiuo metu pastato savininkai yra pateikę prašymą išduoti leidimą sudėti naujas trinkeles.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Namo Perkūno alėjoje rekonstrukcija
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Namo Perkūno alėjoje rekonstrukcija

Reaguodami į naujus skundus dėl galimo valstybinės žemės užgrobimo ir nelegalių statybų, inspektoriai ėmė lazeriu matuoti atstumus, fiksuoti galimus pokyčius nuotraukomis.

Vidinėje kiemo pusėje stovi dar vienas statinys – ūkinis pastatas, kuris šiuo metu remontuojamas. Inspektoriai pastebėjo, kad nuo praėjusio karto pakito jo laiptinės vieta.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Namo Perkūno alėjoje rekonstrukcija
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Namo Perkūno alėjoje rekonstrukcija

Kaip 15min teigė Statybos inspekcijos vyr. specialistas Remigijus Šerkšnas, pirmieji skundai dėl čia vykdomų remonto darbų gauti dar 2022 m. rugsėjį. Jis pats vyko į patikrinimus bent 5 kartus.

3 kartus inspektoriai statybvietėje lankėsi 2023 metais. Šiandien įvykęs patikrinimas – jau antrasis šiais metais. Iki šiol pažeidimų Statybos inspekcijos kompetencijos ribose nebuvo užfiksuota.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas