Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sutelktinis NT finansavimas – uždarbis ir apsauga nuo infliacijos. Nuo ko pradėti turint vos kelis šimtus eurų?

Investavimas dažnai mistifikuojamas. Apie šį užsiėmimą sukurta daug mitų, kurie žmones atgraso nuo jiems naudingų veiksmų. Remiantis apklausomis ir tyrimais, iki 80% asmenų, sąskaitose sukaupusių šešiaženkles sumas, teigia, kad finansinę sėkmę jie pasiekė taupymo ir investavimo dėka. Tačiau šiandien atliekamos apklausos rodo, kad didžioji dalis žmonių vis dar neinvestuoja, šitaip ne tik atitolindami savo finansinius tikslus, bet ir leisdami santaupoms nuvertėti. Tad ką daryti ir nuo ko pradėti turint vos kelis šimtus „laisvų“ eurų?
Sutelktinis NT finansavimas – uždarbis ir apsauga nuo infliacijos. Nuo ko pradėti turint vos kelis šimtus eurų?
Rontgen platformoje finansuoti projektai / Rontgen nuotr.

Investavimas į nekilnojamąjį turtą

Sutelktinio investavimo platformos Röntgen ekspertų teigimu, prieš kelis metus investuoti į NT žmonėms, neturintiems dešimčių tūkstančių sąskaitose, buvo pakankamai sudėtinga. Tačiau šiandien finansų technologijų dėka, milijono vertės NT projektą gali finansuoti arba vienas asmuo, turintis milijoną, arba dešimt tūkstančių asmenų, kurių kiekvienas turi šimtą eurų. Negana to – šimtą ar kelis šimtus eurų šiandien galima investuoti į tą patį projektą, kuriam profesionalūs investuotojai skiria penkiaženkles ar dar didesnes sumas.

„Mes kaip platforma jau daugiau nei 4 metus suteikiame išskirtinę galimybę smulkiesiems investuotojams nedidelėmis sumomis investuoti į vieną seniausių turto klasių – nekilnojamąjį turtą, kuris jau nuo seno žavi investuotojus dėl savo stabilumo, – sako Röntgen ryšių su investuotojais vadovė Greta Zarembienė.

Rontgen nuotr./Investavimo platformos Röntgen ryšių su investuotojais vadovė Greta Zarembienė
Rontgen nuotr./Investavimo platformos Röntgen ryšių su investuotojais vadovė Greta Zarembienė

Pasak jos, toks investavimo būdas itin sumažina riziką prarasti savo investiciją, nes projektui skolinančių investuotojų naudai visuomet įkeičiamas nekilnojamasis turtas, kurio vertė ženkliai didesnė nei pati investicija.

Bet ar verta investuoti tik po šimtą eurų ir kodėl pradėti reiktų jau dabar?

Ne tik verta, bet būtina. Pasak G. Zarembienės, investavimo sėkmė susideda iš tokių faktorių kaip laikas ir grąža. Pradedančiajam investuotojui sutelktinio finansavimo platformose realu tikėtis 5.0 – 8.0% metinės grąžos.

„Įsivaizduokite, kad investuojate 100 eurų kas mėnesį ir uždirbate 7% metinę grąžą. Tuomet, po 5 metų investavimo sąskaitoje turėsite beveik 7 200 eurų. Iš jų 6 000 būsite įnešęs pats, o likusius 1 200 bus uždirbę Jūsų pinigai. Jei nepasiduosite ir investuosite toliau, per 20 metų, investuodami po 100 eurų per mėnesį, sukaupsite 24 000 eurų. Tačiau, jei pavyks uždirbti vidutinę 7% metinę grąžą, kuri visa bus reinvestuojama, viso Jūsų investicinio krepšelio vertė sieks net 52 tūkstančius eurų“, – teigia G. Zarembienė.

Rontgen nuotr./Rontgen platformoje finansuoti projektai
Rontgen nuotr./Rontgen platformoje finansuoti projektai

Aš nesu profesionalas. Kaip žinoti, kuri investicija sėkminga?

Šiandien investavimas jau nėra tik vyrų su kostiumais reikalas. Investuoti tokiose sutelktinio finansavimo platformose kaip Röntgen gali ir gydytojas, ir sportininkas, ir sandėlio darbuotojas. Ši platforma yra patraukli tuo, kad investuotojams siūlomus projektus pirmiausia įvertina ir atrenka NT ir finansų profesionalų komanda. Statistiškai Röntgen platformoje investuotojams pateikiamas tik maždaug 1 iš 10-ies į kompaniją besikreipiančių projektų. Tokia griežta atranka lemia, kad dešimtims projektų daugiau nei 20 milijonų eurų jau sutelkusi Röntgen platforma per 4 veiklos metus nėra turėjusi probleminių paskolų, palūkanų ar investicijų grąžinimo vėlavimų.

“Būdami savo srities profesionalai, esame lyg filtras, kuris tiek smulkiems tiek dideliems investuotojams pateikia jau atrinktus projektus bei užtikrina visus reikiamus saugiklius. Taigi, investuotojai gali jaustis ramiau, žinodami, kad jų investicija yra kruopščiai atrinka, išnagrinėta ir apsaugota nekilnojamuoju turtu. Be to, sutelktinio finansavimo bendroves prižiūri ir papildomo saugumo įneša Lietuvos bankas“, – sako G. Zarembienė.

Rontgen nuotr./Rontgen platformoje finansuoti projektai
Rontgen nuotr./Rontgen platformoje finansuoti projektai

Pasak jos, investuotojai ypač vertina saugumo pridedantį turto įkeitimą. Jei NT projektas, į kurį investuojama, yra įkeistas investuotojų naudai, net ir nesėkmės atveju įkeistas objektas bus parduotas, o iš pardavimo gautos pajamos grįš investuotojams. Vis dėlto pradedančiajam investuotojui reikėtų atkreipti dėmesį į platformos ekspertų projektui priskirtą rizikos reitingą, metinių palūkanų normą, įkeičiamo turto vertę, investicinį terminą, projekto aprašymą ir tik tuomet išsirinkti sau tinkamą projektą investicijai. Kai kurie Röntgen projektai finansuojami vos keletui mėnesiui, kiti – 12, 18 ar net 24 mėnesiams: būtent po tiek laiko bus sugrąžinti investuoti pinigai.

Anot specialistų, šiandien norint investuoti į NT nebereikia pirkti buto už šimtą tūkstančių, kurių 20% sudarys 5 metus sunkiai taupyti pinigai, o 80% būsto paskola bankui, tikintis, kad jį pavyks išnuomoti ir vėliau pelningai parduoti. Šiandien galima lengvai, prisijungus prie e-bankininkystės, pervesti norimą sumą į jau patikusį NT projektą sutelktinio finansavimo platformose. Taip galėsite greičiau pradėti džiaugtis sudėtinių palūkanų nauda ir leisti pinigams dirbti už jus.

Daugiau informacijos galite rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas