Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Teismas pradeda nagrinėti 21,5 mln. eurų HISK ieškinį V.Puidokui

Panevėžio apygardos teismas antradienį pradeda nagrinėti patikslintą vienos didžiausių šalyje statybos ir nekilnojamojo turto plėtros grupių HISK (buvę „Panevėžio keliai“) 21,5 mln. eurų ieškinį buvusiam bendrovės generaliniam direktoriui Virmantui Puidokui dėl žalos atlyginimo.
Virmantas Puidokas
Virmantas Puidokas / Asmeninio archyvo nuotr.

Patikslintas ieškinys yra 3 mln. eurų didesnis nei 2021 metų pabaigoje, kai bendrovė kreipėsi į teismą, – tuomet V.Puidoko žala buvo įvertinta 18,5 mln. eurų.

HISK teigia, kad vadovaudamas bendrovei V.Puidokas sudarė daug sandorių ir priėmė verslo sprendimų, kurie bendrovei nenešė naudos, priešingai – buvo žalingi, sprendimai buvo priimti ir įgyvendinti nepakankamai rūpestingai, o dalis – ir V.Puidoko asmeninių interesų naudai, pirmadienį teigė teismo atstovė Jolita Gudelienė.

Apie tai, kad HISK iš buvusio įmonės vadovo siekia prisiteisti per 18 mln. eurų žalos, BNS beveik prieš metus patvirtino įmonės valdybos pirmininkas Gvidas Drobužas.

Tuomet ieškinyje buvo nurodoma, kad dėl netinkamo V.Puidoko vadovavimo „Panevėžio keliai“ 2016-2020 metais patyrė 31 mln. eurų konsoliduotų nuostolių, įmonės nuosavas kapitalas nuo 2015 metų sumažėjo 23 proc. iki 68,5 mln. eurų. Iš viso dėl buvusio vadovo veiksmų „Panevėžio keliai“ esą patyrė 18,48 mln. eurų žalos.

V.Puidokas tokius kaltinimus pernai gruodį vadino absurdu ir šmeižtu.

2021 metų vasarį pasibaigus didžiausių tuometinių „Panevėžio kelių“ akcininkų Remigijaus Juodviršio ir Gvido Drobužo konfliktui buvo išrinkta nauja įmonės vadovybė. Naujoji valdyba tuomet laikinu generaliniu direktoriumi paskyrė bendrovės komercijos direktorių Rolandą Zabilevičių, kuris pakeitė daugiau kaip dešimtmetį įmonei vadovavusį V.Puidoką.

HISK grupė pernai patyrė 5,5 mln. eurų grynojo nuostolio – 8,7 proc. mažiau nei 2020 metais, konsoliduotos jos pajamos mažėjo 8,2 proc. iki 155,1 mln. eurų.

HISK grupė tiesiogiai ir netiesiogiai valdo maždaug 30 kelių ir geležinkelių statybos, nekilnojamojo turto plėtros, bendrųjų statybos darbų įmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas