Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo tinkamos renovacijos priklauso net sveikatos būklė

Apšildžius namus ne tik taupomi pinigai, bet ir saugoma sveikata. Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) skelbia, kad renovavus būstą galima išvengti peršalimo ligų, alerginių susirgimų, astmos atvejų.
Žirmūnų g. 86 renovacija
Žirmūnų g. 86 renovacija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Sveikata Renovacija

PSO atliko gyvenimo sąlygų tyrimą, kuriame dalyvavo 200 šeimų. Paaiškėjo, kad žmonės, kurių būstas buvo tinkamai renovuotas, apšiltintas bei įrengta vėdinimo sistema, pasižymi geresne sveikata. Skelbiama, jog tinkamų sprendimų, statybinių ir šiltinimo medžiagų naudojimas renovuojant būstą apsaugo nuo drėgnų patalpų pavojaus, taip užkertant kelią plisti pelėsiui, o gyventojams susirgti įvairiomis ligomis.

Tačiau, taupant pinigus dažnai gyventojams nėra siūloma įrengti patikimą vėdinimo sistemą. Specialistų teigimu, rūpinantis būsto komfortu, savo sveikata, ekologija ir norint pasiekti gerų rezultatų, sienų šiltinimui rekomenduojama naudoti akmens vatos produktus.

„Akmens vata yra natūralios kilmės produktas, sukurtas daugiau kaip prieš 100 metų bei pasižyminti geromis eksploatacinėmis savybėmis. Dauguma sintetinių polimerinių izoliacinių medžiagų dėl savo vidinės struktūros blogai praleidžia vandens garus. Taigi, šiais gaminiais izoliuotos atitvaros pasižymi didele garine varža, todėl nesant pakankamam patalpų vėdinimui gali kauptis drėgmė“, – sako įmonės gaminančios akmens vatą ROCKWOOL techninis vadovas dr. Andrius Buska.

Siekiant išvengti šalčio tiltelių bei drėgmės būtina ne tik pasirinkti tinkamą izoliacinę medžiagą, bet ir atkreipti dėmesį į teisingą šiltinimo darbų technologiją – svarbu, kad darbuotojai ar įmonės atliekančios pastatų renovacijos ir apšiltinimo programas darbus atliktų tinkamai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento