Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 20

Molėtų apgyvendinimo magnatu vadinamas Stasys juokiasi: tiesiog daugiau niekas tokio sunkaus verslo nedaro

Turistų gausa galintis pasigirti Molėtų kraštas jų vis daugiau prisivilioja ir į patį miestą. Tačiau iki šiol jame nebuvo viešbučio, kuriame galėtų apsistoti svečiai iš Lietuvos ar užsienio. Apie tai ne kartą kalbėjo Molėtų vadovai, tikindami, kad tokia apgyvendinimo įstaiga tiesiog būtina didinant miesto patrauklumą. Dabar viešbutis yra. Ar jį lydės sėkmė? Verslininkas Stasys Vytas atsargus ir siūlo apie tai pasikalbėti bent po metų.
Viešbutis Molėtuose
Viešbutis Molėtuose / 15min nuotr.

Įprasta manyti, kad Molėtų kraštas tiesiog lūžta nuo svečių ir turistų. Tačiau pats Molėtų miestas paprastai nė iš tolo neprilygo ežeringoms savo apylinkėms, kur gausybė kaimo turizmo sodybų ir kitokių poilsio bei apgyvendinimo vietų.

Vis dėlto kuris laikas Molėtai stengiasi vis plačiau save pristatyti kaip vietą, kurioje taip pat yra ir ką pamatyti, ir kur nueiti, ir ką nuveikti. Tiesa, meras Saulius Jauneika ne kartą yra kartojęs, kad vienas iš minusų (be nuolat linksniuojamo vis dar nesuremontuoto betonkelio iš Vilniaus) – mieste nėra viešbučio. O tai sudaro problemų ir pačiai rajono savivaldybei, kai tenka apgyvendinti, tarkim, svečius iš užsienio.

Dabar problema išspręsta – prie naujojo savivaldybės baseino duris atvėrė ir naujas viešbutis su restoranu. Atrodytų, jei tiek metų viešbučio trūkumas buvo rimta problema, tai dabar jis turėtų lūžti nuo svečių.

Viešbučio nuotr./Viešbutis Molėtuose
Viešbučio nuotr./Viešbutis Molėtuose

Tačiau Stasys Vytas, Molėtų krašte žinomas verslininkas, turintis apgyvendinimo ir maitinimo įstaigų, santūriai šypsosi klausiamas, ar nuo pirmų dienų juos lydi sėkmė. Esą reikėtų palaukti, kol baigsis vasarą, pasižiūrėti, kaip seksis šaltuoju metų laiku, o jau tada kalbėti apie tą sėkmę.

Pradžia – prieš pandemiją

Prisimindamas, nuo ko viskas prasidėjo, Stasys mini 2019 metus – prieš pat COVID-19 pandemiją. Esą tada Molėtuose „atsirado labai didelis poreikis turėti viešbutį“, nes miestą vis aktyviau ėmė lankyti tiek vietiniai, tiek užsienio turistai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus