Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
13:01

Tokių būstų bus tik daugiau: tam yra kelios priežastys

Nekilnojamojo turto (NT) skelbimų tinklalapiuose vis randasi pasiūlymų išsinuomoti būstą, įrengtą cokoliniame aukšte, kitaip tariant, transformuotame rūsyje, taip pat apsigyventi vieno kambario bute, buvusio dalimi didesnio būsto. Ekspertai prognozuoja, kad tokių pasiūlymų daugės.
Nuomojamas butas
Nuomojamas butas / Aruodas.lt nuotr.

„Inreal“ grupės investicijų ir analizės vadovas Tomas Sovijus Kvainickas pastebi, kad tendencija, kai būstai įrengiami minėtais būdais, nėra naujiena, tačiau tokio būsto rinkoje vis matyti.

„Įtakos turbūt turėjo tai, kad Vilniaus mieste egzistuoja minimalios kainos riba – už jos jau nerasite nieko. Todėl įrenginėjamas būstas cokoliniuose aukštuose arba senos statybos daugiabučiuose iš trijų kambarių buto perdaromi trys ar keturi vieno kambario butai – butas „supjaustomas“, – svarstė T.S.Kvainickas.

Asmeninio archyvo nuotr./„Inreal“ investicijų ir analizės vadovas Tomas Sovijus Kvainickas.
Asmeninio archyvo nuotr./„Inreal“ investicijų ir analizės vadovas Tomas Sovijus Kvainickas.

Šiuo metu NT skelbimų portale Aruodas.lt pasirodęs pasiūlymas už 310 eurų nuomotis 1 kambario butą – jis įrengtas cokoloniame aukšte, sostinės Jeruzalės mikrorajone esančiame daugiabutyje.

„Pilnas virtuvės komplektas (kaitlentė, orkaitė, šaldytuvas, mikrobangų krosnelė), dvigulė sofa-lova, erdvi drabužių spinta, daug lentynų įvairiems daiktams, darbo stalas ir dvi kėdės, skalbyklė, vidinė lango žaliuzė, galimybė pasijungti internetą“, – rašoma skelbime.

Aruodas.lt nuotr./Nuomojamas butas
Aruodas.lt nuotr./Nuomojamas butas

Jame taip pat nurodoma, kad yra ventiliacijos įranga, užtikrinanti tiek nuolatinį gryno oro padavimą, tiek ir perteklinės drėgmės pašalinimą, šildomasi elektriniu radiatoriumi.

Ekspertai pastebi, kad tokio būsto pasiūloma nuolat ir jo rasis dar daugiau.

Tam yra priežastis – laimi tiek nuomininkas, tiek nuomotojas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas