Sportas gyvai

TOP 5 netradicinės sostinės erdvės renginiams

Menų parodos, konferencijos, bendruomenių vakarėliai, hakatonai, performansai, gimtadieniški ar kolegiški pokalbiai po atviru dangumi, žvelgiant į žaliuojantį Vilnių iš jaukios terasos – sostinės erdvės atviros įvairiems renginiams, šventėms ar progoms. Išskyrėme TOP-5 vietas, kurios svetingai laukia siūlydamos erdves įvairiems įmonių ar asmeniniams renginiams.
Netradicinės erdvės renginiams Vilniuje
Netradicinės erdvės renginiams Vilniuje / 15min montažas

1. SOLO SOCIETY City House Vilnius Coliving‘as

Organizatorių nuotr./SOLO SOCIETY City House Vilnius Coliving‘as
Organizatorių nuotr./SOLO SOCIETY City House Vilnius Coliving‘as

Senamiesčio pašonėje, greta autobusų ir traukinių stoties įsikūrusi naujutėlaitė bendro gyvenimo (coliving) erdvė gali pasiūlyti itin šviesias ir erdvias darbo bei poilsio zonas su projektoriais, akustine sistema, patogiais sėdmaišiais, modernia virtuvės ir kita įranga. Renginiams galima kino erdvė su garso sistema, stalo teniso ir kitų žaidimų zonos.

Šiltuoju metų laiku renginių formatą puikiai išpildys ar papildys apie 150 kv. metrų terasa maždaug pusšimčiui svečių, žvelgianti į senamiesčio tolius. Renginių dalyvių patogumui – kokteilių baras, patogi SOLO SOCIETY City House Vilnius nakvynė, erdvės sveikam kūnui - pilatesui, jogai ir sporto salė su įranga, bei ranka pasiekiamos Vilniaus senamiesčio gatvės.

2. Kino teatras „PASAKA“

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Kino teatras „Pasaka“ Paupyje
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Kino teatras „Pasaka“ Paupyje

Miesto centre žiūrovai gali rasti profesionalia garso ir audio technika pripildytas penkias sales, talpinančias nuo 18 iki 150 žiūrovų. „Senamiestis“ išsiskiria vintažiniu interjeru, „Paupys“ – moderniomis, šiuolaikiškomis erdvėmis. Žiūrovai jau pamilo minkštų fotelių sales, kurios leidžia pasijusti tarsi namuose.

Salės gali būti pritaikytos tiek asmeninėms šventėms – gimtadieniams, vestuvėms, filmų peržiūroms, tiek įmonių renginiams – konferencijoms, parodoms, produktų pristatymams. Visas kino teatras gali būti jūsų – tiek su pageidaujamu filmų repertuaru, tiek be jo.

3. MO muziejus

Evaldo Stakėno nuotr./MO muziejus
Evaldo Stakėno nuotr./MO muziejus

MO muziejus ir kultūrinė vieta, pristatanti meną, teikia ir kitas paslaugas – priima šventėms bei renginiams. Pirmasis muziejaus aukštas su legendiniais spiraliniais architekto Danielio Libeskindo projektuotais laiptais – bene dažniausiai pasirenkama vieta renginiams ar šventėms. Architektūriškai patogi erdvė lengva pritaikoma tiek sėdimoms vakarienėms, tiek konferencijoms.

Renginių salė – erdvė, skirta konferencijai, kino peržiūrai, koncertui, įmonės renginiui ar uždaram pristatymui, ji transformuojama ir gali būti dar didesnė. Puiki erdvė kitokesnio formato renginiams – skaitykla, o MO lauko terasa – unikali muziejaus vieta po atviru dangumi, kuri renginio metu gali tapti uždara teritorija.

4. Sapiegų rūmai

Norberto Tukaj nuotr./Sapiegų rūmai
Norberto Tukaj nuotr./Sapiegų rūmai

Naujam gyvenimui prikelti rūmai įrengti taip, kad šiuolaikinis menas ir kultūra įsilietų į baroko architektūros erdves ir megztų dialogą su išlikusiais puošybos elementais.

Šiuolaikiniams poreikiams pritaikytose Sapiegų rūmų erdvėse pirmenybė teikiama kultūros, edukacinio ir šviečiamojo pobūdžio renginiams, siūlant techninę įrangą, jaukias, geros akustikos erdves, tinkamas konferencijoms ir kultūros renginiams. Galima sinchroninio vertimo kabina, persirengimo ir grimo kambariai, atskiras įėjimas bei liftas. Privatiems renginiams rūmų erdvės nenuomojamos.

5. Lukiškių kalėjimas

Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Instagraminės Vilniaus vietos
Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Instagraminės Vilniaus vietos

Istorinis Lukiškių kalėjimo kompleksas, kurio erdvės mena daugybės žmonių įvairialypes istorijas, po konversijos skleidžiasi naujam gyvenimui. Patalpos jau nuomojamos ilgalaikiam ir trumpalaikiam darbui, kūrybai ar renginiams. Lukiškės virsta muzikos, modernaus meno, dizaino ir kultūros generatoriumi.

Šimtai menininkų atsiliepė į atvirą kvietimą ir čia įkūrė savo kūrybos namus, studijas ir dirbtuves. Ieškantiems unikalios erdvės kūrybai ar renginiams siūloma naudotis Lukiškių kalėjimo komplekso infrastruktūra, kurioje vyksta ir gali būti rengiami festivaliai, koncertai, skirtingi renginių formatai, spektakliai, peržiūros, perklausos ir performansai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius