Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus centre iškils „Vertical“: pritarta daugiafunkcio pastato projektiniams pasiūlymams

Spalio 18 d. Vilniaus miesto savivaldybė pritarė modernaus 29 aukštų daugiafunkcio pastato Lvivo g. 38, kurį vysto nekilnojamojo turto plėtotojas RELEVEN, projektiniams pasiūlymams. Šis 115 metrų aukščio statinys, įsikursiantis Lvivo gatvėje, taps vienu aukščiausių sostinėje ir jungs gyvenamosios ir viešbučių paskirties bei prekybos ir paslaugų erdves. Pastatas bus pavadintas „Vertical“.
Vilniaus centre iškils „Vertical“
Vilniaus centre iškils „Vertical“ / RELEVEN nuotr.

Daugiafunkcis dangoraižis, kurį sudarys 29 ir 4 aukštų korpusai, užims 17 900 kv. m bendro ploto, iš kurio 7 100 kv. m bus skirti biurams, įsikursiantiems nuo 2 iki 11 aukšto. Nuo 12 iki 18 aukšto suplanuota viešbučio erdvė, kurioje bus apie 105 numerius, užimsiančius 4 250 kv. m. Aukščiausiuose pastato aukštuose, nuo 19 iki 29 aukšto, bus įrengti butai, kurių bendras plotas sieks 6 500 kv. m, o kiekvienas jų bus nuo 2 iki 5 kambarių.

Projektas išsiskirs savo vertikaliai diversifikuota struktūra – tai reiškia, kad skirtingos funkcijos bus integruotos viename pastate, sukuriant biurų, gyvenamųjų erdvių ir viešbučio sinergiją. „Vertical“ taps pirmuoju tokios struktūros nekilnojamojo turto projektu Vilniaus centre. Šis lietuvių architektų biuro „Architektūros kūrybinė grupė“ suprojektuotas išskirtinis objektas tarptautiniame architektūros konkurse buvo pripažintas geriausiu.

RELEVEN nuotr./Vilniaus centre iškils „Vertical“
RELEVEN nuotr./Vilniaus centre iškils „Vertical“

Guido Wolfas, RELEVEN tvarumo ir inovacijų direktorius, sako, kad pastatas taps didžiausiu Vilniaus verslo centro „Europa“ kaimynu. Būsimieji pastato šeimininkai naudosis ne tik moderniomis biurų erdvėmis, bet ir sporto salėmis, vaikų žaidimo aikštelėmis, kitomis poilsio zonomis.

„Vertical“ projektas pasižymės ir funkcionalumu, ir tvarumu. Pastatas bus projektuojamas pagal aukščiausius energinio efektyvumo reikalavimus, o jo architektūriniai sprendimai leis sumažinti energijos suvartojimą. Naudotojams tai reiškia ne tik komfortą, bet ir mažesnes eksploatacines išlaidas“, – dalijasi G. Wolfas.

Anot jo, atsižvelgiant į miesto poreikius, buvo sukurtas projektas, kuriame „Vertical“ taps modernia erdve darbui, miesto svečiams suteiks galimybę apsistoti viešbutyje, o vilniečiams pasiūlys aukštos kokybės apartamentus. Tai bus pirmieji sostinėje profesionaliai valdomi apgyvendinimo apartamentai.

RELEVEN nuotr./Vilniaus centre iškils „Vertical“
RELEVEN nuotr./Vilniaus centre iškils „Vertical“

Tame pačiame Vilniaus Lvivo gatvės kvartale RELEVEN vysto ir kitą didelės apimties projektą – „Horizontai“, kuris sujungs biurų, apartamentų, prekybos ir laisvalaikio erdves. Šie projektai padės formuoti naują miesto erdvę, atitinkančią šiuolaikinius tvarios, urbanizuotos aplinkos standartus.

Per pastaruosius 20 metų RELEVEN Vilniuje įgyvendino daugiau nei 100 tūkst. kv. metrų biurų ir gyvenamosios paskirties projektų. Tarp jų – „Gallery 4A“ Basanavičiaus gatvėje ir „Kalinausko 20“. Šiuo metu įmonė taip pat įgyvendina naują CBD kvartalą „Horizontai“, plėtojamas ir prabangus gyvenamosios paskirties kompleksas „Sanguškų parkas“ Vilniaus senamiestyje, Žiupronių g.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito