Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vietoj griauti planuojamo Žvėryno „pieštuko“ iškils naujas projektas: įvertino architektai

Nekilnojamojo turto plėtros bendrovės „Hanner“ planuojamas verslo centro projektas vietoj dabartinio biurų pastato sostinės Geležinio Vilko g. 18A pagerintų urbanistinę situaciją teritorijoje, rašoma „Hanner“ pranešime spaudai.
Geležinio Vilko g. 18A
Geležinio Vilko g. 18A / Bendrovės nuotr.

Tokią išvadą pateikė Vilniaus regioninė architektūros taryba (RAT), išnagrinėjusi nacionalinės premijos laureato architekto Audriaus Ambraso projektą.

Sklype šiuo metu stovi 16 aukštų, 60 metrų aukščio administracinis pastatas. Jis buvo suprojektuotas ir pastatytas pagal 2000 m. parengtą ir patvirtintą projektą.

Bendrovės nuotr./Geležinio Vilko g. 18A
Bendrovės nuotr./Geležinio Vilko g. 18A

Viename aukšte apie 350 kv. m ploto talpinantis pastatas buvo suprojektuotas pagal tuo metu aktualius administracinių patalpų poreikius ir šiuo metu netenkina nuomininkų lūkesčių.

Atsižvelgiant į tai, nuspręsta esamą pastatą demontuoti ir sklype statyti naują – žemesnį, bet su didesniu atskirų aukštų plotu.

„Žemesnis tūris kontekstualiau integruojasi į nuo pastato statybos laikų pasikeitusį urbanistinį kontekstą, baigia formuoti kvartalo perimetrą, gerina Vilniaus senamiesčio ir paties miesto panoramų apžvelgiamumą iš aktualių apžvalgos taškų“, – teigiama Vilniaus RAT išvadoje.

Pasak „Hanner“ valdybos pirmininko Arvydo Avulio, buvo svarstomos įvairios alternatyvos, tarp jų ir pastato renovacija, tačiau tai neišspręstų esminių problemų, o pastato išplėtimas sugadintų esamą kvartalo kompoziciją. Rekonstrukcijos atveju taip pat nebūtų galimybės įrengti požeminės automobilių stovėjimo aikštelės.

„Dabartiniame biurų pastate susidėvėjusios inžinerinės sistemos, o esami plotai neatitinka šiandieninių rinkos poreikių, kai įmonės ieško didesnio nuomojamo ploto bei nori įsikurti ne per kelis aukštus, o viename“, – teigia A.Avulis.

„Geležinio vilko“ verslo centras buvo pirmasis aukštybinis biurų paskirties pastatas Vilniuje. Vietoj jo šiuo metu planuojama statyti penkių aukštų, apie 6000 kv. m ploto verslo centrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas