Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus senamiestyje didžiulis kranas kelia kitą kraną

Per Vilniaus Rotušės aikštę einantys žmonės gali stebėti neįprastą operaciją – didžiulis kranas kelia kitą kraną. Būtent tokius vaizdus 15min redakcijai atsiuntė skaitytojas Arūnas Vyšniauskas. Įmonės, kuri buvo nusamdyta šiems darbams, direktorius sakė, kad tokio lygio operacija per metus vykdoma tik kelis kartus.

Skelbiama, kad kranas montuojamas Pacų rūmų rekonstrukcijos darbams atlikti. Didžiojoje gatvėje turėtų iškilti 43 metrų aukščio bokštinis kranas.

Kranas bus keliamas virš pastatų, nes tai vienintelis būdas patekti į Pacų rūmų kiemą.

Bokštinį kraną montuoja 500 tonų keliamosios galios automobilinis kranas.

Bendrovės „Strėlė logistics“ direktorius Tomas Kavaliauskas sako, kad bokštinį kraną montuoja 500 tonų keliamosios galios automobilinis kranas. Beje, jo kaina siekia apie 3 mln. eurų.

Jis paaiškino, kad tai yra standartinė procedūra – automobilinis kranas montuoja bokštinį kraną. Tačiau tokios galios automobiliniai kranai pasirenkami retai.

„Pati procedūra yra standartinė ir priklausomai nuo vietos, parenkamas kranas: vieną kartą mažesnis, kitą – didesnis. Šį kartą pasirinktas maksimalios kėlimo galios kranas, nes reikia iš toli pasiekti ir labai kebli situacija. Visi bokštiniai kranai montuojami su automobiliniais kranais, bet paprastai, tai mažesni kėlimo kranai. O, kad bokštiniam kranui būtų reikalingas 500 tonų kranas, būna porą kartų per metus“, – 15min komentavo T.Kavaliauskas.

Anot jo, darbai turėtų būti baigti per kelias dienas.

Vilniaus miesto savivaldybė skelbia, kad iki liepos 29 įvažiuoti į Didžiąją gatvę iš Latako gatvės pusės bus galima per Švarco, Gaono, Dominikonų ir Vokiečių gatvių apylanką.

Rekonstruotame Pacų rūmų komplekse 2018 metais pradžioje duris atvers penkių žvaigždučių viešbutis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai