Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje, Naujininkuose, iškils naujas daugiabutis

Vilniuje, Panevėžio gatvėje, šalia būsimojo geležinkelio stoties konversijos projekto „Vilnius Connect“, kyla naujas projektas „Senamiesčio link by CITUS“, rašoma „Citus“ pranešime spaudai.
„Senamiesčio link by CITUS“ vizualizacija
„Senamiesčio link by CITUS“ vizualizacija / Bendrovės nuotr.

Projektą sudarys vienas pastatas su 24 vietų požemine automobilių stovėjimo aikštele. Projektas bus įgyvendintas vienu etapu, tad naujakuriams nereikės gyventi statybų apsuptyje. Darbai, prižiūrimi grupės įmonės „Citus Construction“, jau prasidėjo, o juos visiškai užbaigti planuojama 2026 m. I ketvirtį.

Į projektą investuoja uždarojo tipo fondas „Demus Development I“, o bendra investicijų suma siekia beveik 5,5 mln. eurų.

Bendrovės nuotr./„Senamiesčio link by CITUS“ vizualizacija
Bendrovės nuotr./„Senamiesčio link by CITUS“ vizualizacija

„Naujininkai vertinami kaip vienas Vilniaus ateities pokyčio centrų. Nuo planuojamų skverų ir gatvių renovacijos iki būsimos poilsio ir laisvalaikio infrastruktūros plėtros bei gigantiško „Vilnius Connect“ projekto – šie pokyčiai atneš daug gyvybės, galimybių, o turto vertė, „Citus“ analitikų skaičiavimu, per 7 ateinančius metus augs iki 46 proc.“, – sako „Citus“ direktorius Mantas Galdikas.

Jis akcentuoja didelius miesto savivaldybės užmojus: ne tik stoties rajono konversiją su planuojamomis viešosiomis erdvėmis kitapus geležinkelio, bet ir planuojamą Šviesos skverą Pelesos bei Liepkalnio gatvių sankryžoje, Naujininkų bendruomenės skverą šalia Tūkstantmečio gatvės, numatytas ekstremalaus sporto ir ledo arenas, papildysiančias Liepkalnio sporto ir laisvalaikio centrą.

Bendrovės nuotr./„Senamiesčio link by CITUS“ vizualizacija
Bendrovės nuotr./„Senamiesčio link by CITUS“ vizualizacija

„Senamiesčio link by CITUS“ gyventojų bendruomenę sudarys vos 45 butų kaimynai. Butų pasiūla bus įvairaus, funkcionalaus suplanavimo: daugiau nei pusę sudarys kompaktiški 1,5–2 kambarių, 29–43 kv. m ploto butai, likusią dalį – 3 kambarių, 47–61 kv. m ploto butai ir vienintelis didžiausias, 4 kambarių, 71 kv. m ploto butas. Butų kainos prasidės nuo 3 080 Eur/kv. m.

„Butus planavome taip, kad juose būtų dedikuota darbo erdvė; bendruomenės erdves taip pat planavome atitinkamai, todėl gyventojai ras įveiklintą stogo terasą su darbo ir poilsio zona, žiūronais grožėtis Senamiesčiu ir net sporto salę su įranga. Tai bus patrauklu mišrų darbo ofise ir namuose režimą mėgstantiems vilniečiams“, – „Senamiesčio link by CITUS“ privalumus vardija M.Galdikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas