Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilniuje už 160 eurų nuomojamas 8 kv. m butas: vietos daiktams ir drabužiams čia nebus

Lietuvos skelbimų portaluose vis randasi pasiūlymų studentams išsinuomoti nedidelį butą. Vienas tokių, kuris siūlomas šiuo metu – mažytis būstas sostinės Jeruzalės rajone, kuriame nebus spintos jūsų daiktams ar drabužiams. Butukas – vos 8 kv. m dydžio, tad ir valgyti, ir miegoti tektų toje pačioje erdvėje. Visa tai – už 160 eurų.
Butas Jeruzalėje
Butas Jeruzalėje / Aruodas.lt nuotr.

Nekilnojamojo turto (NT) skelbimų portale Aruodas.lt įkeltame skelbime potencialūs nuomininkai viliojami žadant jiems itin mažus komunalinius mokesčius, patogia vieta, nemokama parkavimo vieta kieme. Pabrėžiama, kad butas nėra bendrabučio tipo – jis atskiras.

„Nuomos mokestis yra 40 eurų per savaitę (160 eurų / 4 savaitėms), mokama kartą per mėnesį. Plius komunalinės paslaugos.
Įsikėlimui bei sutarties pasirašymui iš viso reiktų 480 eurų“, – teigiama skelbime.

Į šią sumą įeina dviejų mėnesių depozitas, kuris yra 320 eurų, ir 160 eurų vienkartinis tarpininkavimo mokestis. Nuomos mokestis mokamas po gyvento laikotarpio.

Nurodoma, kad bute dažytos sienos, grindys išklotos laminatu, langai plastikiniai, medžio laminato durys.

Iš nuotraukų matyti, kad nėra spintos daiktams susidėti, yra vos kelios nedidelės lentynos virš gartraukio. Po juo stovi nedidelis šaldytuvas, ant kurio – kaitlentė. Šalia yra kriauklė, nedidelė spintelė indams virš jos.

15min yra rašęs apie 11 kv. m butą Vilniuje, kuris buvo siūlomas išsinuomoti už 350 eurų.

Štai 2021 m. ekonomistas Žygimantas Mauricas pasidalijo jį prajuokinusiu parduodamo buto be langų skelbimu. 14 kv. m būste langą imitavo LED šviestuvas, o ekonomistas jį pavadino „belange.“

14 kv. m ploto būstas tuo metu buvo parduodamas už 41,2 tūkst. eurų – tai 2943 eurų už kv. metrą.

Tačiau Ž.Mauricas atrado ir rimtų tokių mažų būsto trūkumų. Pirmiausiai, anot jo, toks būstas nėra 100 proc. butas, nes neatitinka minimalių statybos techninio reglamento reikalavimų (pvz., insoliacijos ir minimalaus buto ploto).

„Nors, kita vertus, Lietuvoje pastaruoju metu šimtamyliais žingsniais tobulėjant būsto rinkai, galbūt reikėtų tokiems išskirtiniams objektams sugalvoti išskirtinį pavadinimą, pvz., „tamsbutis“, „mikrotamsbutis“, „ko-prizoningas“ ar pan.“, – tuo metu rašė Ž.Mauricas.

Maži būstai populiarūs brangiuose pasaulio didmiesčiuose, tačiau vis daugiau jų atsiranda ir Lietuvoje.

15min rašė, kad ekspertai, kalbėdami apie tokio tipo būstus, sakė, jog yra pasiūla, atsiras ir paklausa – nuomininkų.

„Ober-Haus“ Senamiesčio biuro vadovas Marius Čiulada 15min anksčiau teigė, kad tokių nedidelių būstų, kurie įrengti ir pusrūsiuose, pasitaikydavo visais laikais, tačiau tik dabar jie greičiau ir plačiau matomi internete. Todėl sulaukia tiek žiniasklaidos, tiek internautų dėmesio.

„Inreal“ grupės investicijų ir analizės vadovas Tomas Sovijus Kvainickas antrino, kad toks būstas – pigiausias, kokį galima rasti nuomos rinkoje. Orientuojamasi į studentus arba gaunančius mažas pajamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas