Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Žaliu stogu dengtas plūduriuojantis namas: pažvelkite jo vidun

Kamštiena, pasižyminti izoliacinėmis savybėmis ir galimybe gaminti tvariai, gali būti puiki statybinė medžiaga, kaip rodo tokie projektai kaip „Ecocubo“. Roterdamo „Studio RAP“ projektas „Float“ yra dar vienas puikus kamštienos privalumų pavyzdys – tai jaukūs ir patogūs, šviesos pripildyti namai ant vandens, rašo newatlas.com.
Olandų vandens gynybinė linija
Olandų vandens gynybinė linija / New Dutch Waterline / UNESCO nuotr.
Temos: 2 Interjeras Namas

Leidene, Nyderlanduose, esantį namą „Float“ taikliu pavadinimu sudaro plūduriuojantis pagrindas, kurio išorėje naudojama kryžminio sluoksniuotojo medžio (CLT) konstrukcija, o medienai dengti naudojamas kietas kamštis.

Namą įkvėpė origami, o jo išorę pagyvina kompiuteriu suprojektuotos sienų ir stogo klostės, dėl kurių pavyko sumažinti daugiau kaip 2 000 kg (maždaug 4 400 svarų) medienos. Ant namo viršaus uždengtas izoliacinis žaliasis stogas.

„Medinė konstrukcija dengta vien tik kamščiu – mažo tankio kamštienos izoliaciniu sluoksniu ir didelio tankio kamštienos išoriniu sluoksniu, sujungtu kamštinio skiedinio sluoksniu, taip sukuriamos kvėpuojančios sienos, kuriose dėl to susidaro sveikas ir komfortiškas vidaus klimatas“, – paaiškino „Studio RAP“.

„Šiame projekte naudotas keramzitinis kamštis yra gryna augalinė medžiaga, turinti unikalią ekologinę kilmę, todėl pastato anglies dioksido pėdsakas yra itin mažas. Kamštiena taip pat yra puiki medžiaga, kurią galima gaminti skaitmeniniu būdu, visi kamštienos moduliai buvo pjaustomi CNC, taip sukuriant tvarkingas siūles tarp jų ir specialiai pritaikytas langų detales.“

Dizaineriai daug interjero detalių neatskleidė, tačiau namas yra vieno aukšto, o jo centre – svetainė, kurioje yra sėdimųjų vietų, knygų lentyna ir šilumą skleidžiantis židinys. Vienoje šio kambario pusėje yra virtuvė ir valgomasis, o kitoje – vienintelis miegamasis. Atskiras tualetas ir vonios kambarys yra koridoriuje, jungiančiame svetainę ir miegamąjį.

„Studio RAP“ protingai paliko neuždengtą CLT. Rezultatas – labai patrauklus ir natūraliai atrodantis interjero dekoras. Gausiai įstiklintos sienos užtikrina, kad viduje būtų daug šviesos, be to, karštesniais vasaros mėnesiais langus galima atidaryti, kad šeimininkai galėtų pasėdėti nedidelėje aplinkinėje terasoje lauke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas