Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Žvėryne už įspūdingą sumą parduodamas nekilnojamasis turtas: ekspertas įvertino kainą

Sostinės Žvėryno rajone parduodamas komercinis 1319.41 kv. m pastatas, už kurį prašoma 7 mln. eurų. Vis dėlto, eksperto vertinimu, kaina nėra pagrįsta – jis sako įžvelgiantis trūkumų, žvelgdamas į šį statinį tiek kaip į komercinį tiek kaip gyvenamąjį namą.
Žvėryne parduodamas namas
Žvėryne parduodamas objektas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Kaip skelbiama nekilnojamojo turto (NT) skelbimų portale Aruodas.lt, už tokią sumą parduodamas statinys – buvęs dvaras, kuriam priklauso ir 40 arų žemės.

Nurodoma, kad pastate yra liftas, sauna, džiakuzi.

„Trijų aukštų dvaras įsikūręs gražioje ir ramioje miesto dalyje, šalia Neries upės ir Vingio parko. Iki teniso kortų ir futbolo aikštės tik 50 m.
XVIII a. dvare buvo įsikūrusi Italijos ambasada“, – rašo šį objektą pardavinėjantis „REMAX Future“ brokeris Ričardas Sablovskis.

Jis taip pat pakiša mintį, kuo šis pastatas galėtų virsti naujų šeimininkų rankose – esą jis tinka ambasadai ar įrengti verslo, biuro patalpas.

Ekspertas: kaina nėra adekvati

„Ober–Haus“ rinkos tyrimų vadovas Baltijos šalims Raimondas Reginis pastebėjo, kad parduodamas objektas tikrai įspūdingas tiek savo išore, tiek vieta.

„Tačiau jį reikėtų vertinti ne kaip gyvenamąjį namą skirtą asmeniniam naudojimui, o kaip komercinį objektą. Po šio pastato rekonstrukcijos jame ilgą laiką buvo įsikūrusi Italijos ambasada, vėliau veiklą vykdė (-o) bent kelios ugdymo įstaigos. Atsižvelgiant į bendrą pastato plotą bei erdvių suplanavimą, jis labiau ir tinkamas tokiai veiklai vykdyti. Jeigu žvelgti į pajamų (nuomos) srautą, kurį potencialiai galėtų generuoti toks objektas, tai akivaizdu, kad dabar prašoma pardavimo kaina yra ženkliai per aukšta“, – mano R.Reginis.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Raimondas Reginis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Raimondas Reginis

Pasak jo, įsigyjant tokį objektą už prašomą sumą, visas objektas turėtų būti nuomojamas bent už 25-30 Eur/kv. m, o tai šiuo metu nėra realu, kadangi objektas yra nestandartinis ir pritraukti tipinį nuomininką, kuris pavyzdžiui, ieško administracinių patalpų, būtų sudėtinga.

„Įvertinus tai, kad šį objektą anksčiau buvo siūloma nuomotis už 15 Eur/kv. m, o dalis patalpų nėra patrauklios nuomininkams (pusrūsis, palėpė), tai dabartinė prašoma kaina nėra adekvati“, – kirto R.Reginis.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Žvėryne parduodamas namas
Lukas Balandis / BNS nuotr./Žvėryne parduodamas namas

Jo teigimu, įsigyti tokį objektą asmeniniam naudojimui (gyvenimui) taip pat būtų ne itin racionalu.

„Jis yra per didelis ir pareikalautų dar nemažai papildomų investicijų. Rinkoje galima rasti geresnių ir pigesnių alternatyvų ir kaip matome iš įvykusių sandorių, pirkėjai už geriausiose miesto vietose ir didelio ploto namus nelinkę mokėti daugiau 3-4 mln. eurų. Geras pavyzdys būtų 2023 metų pabaigoje įvykęs sandoris, kuomet Žvėryne, Birutės gatvėje buvo parduotas virš 800 kv. m gyvenamasis namas ir pirkėjas už jį sumokėjo 4,6 mln. eurų. Ir tai yra didžiausias būsto sandoris šalies istorijoje“, – pastebėjo R.Reginis.

Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Prabangi rezidencija Žvėryne
Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Prabangi rezidencija Žvėryne

TAIP PAT SKAITYKITE: Praėjusiais metais parduoti du brangiausi namai Lietuvos istorijoje: štai kiek kainavo

Anot eksperto, prašyti norimos sumos niekas nedraudžia, tačiau atsižvelgiant į realų tokį objekto panaudojimą, dabartinė prašoma kaina nėra pagrįsta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius