Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atsakingo alkoholio vartojimo programa, skirta barų ir restoranų darbuotojams – naujiena Lietuvoje

Atsakingo alkoholio vartojimo tema jau kurį laiką yra labai populiari Vakaruose, o pažangiausios šalys šiuo klausimu jau turi įdiegtas oficialias strategijas. Kol Lietuvoje tokia strategija nėra priimta, „PernodRicardLietuva“ iniciatyva vakar įvyko pirmasis seminaras, kurio metu Lietuvos barų, restoranų ir kavinių atstovai buvo supažindinti su atsakingo alkoholio pateikimo programa.
„PernodRicardLietuva“ iniciatyva vakar įvyko pirmasis seminaras, kurio metu Lietuvos barų, restoranų ir kavinių atstovai buvo supažindinti su atsakingo alkoholio pateikimo programa.
„PernodRicardLietuva“ iniciatyva vakar įvyko pirmasis seminaras, kurio metu Lietuvos barų, restoranų ir kavinių atstovai buvo supažindinti su atsakingo alkoholio pateikimo programa.

Šalia Vilniaus esančiame „TonyResort“ vykęs seminaras sutraukė daugiau nei 30 barų vadovų, barmenų ir padavėjų, kurie ne tik išklausė specialiai jiems paruoštą kompleksinę programą „Atsakingas alkoholio pateikimas. 3XTaip“, bet ir visi aktyviai sudalyvavo atviroje diskusijoje apie tai, kaip elgtis su neblaiviais klientais.

„Šia tema niekas atvirai nešneka. Ir nors Lietuvoje yra išleistas įstatymas draudžiantis parduoti alkoholį neblaiviam asmeniui, praktikoje tai nėra taikoma, juolab nėra skiriamos baudos už tokį elgesį“, – temos svarbą ir aktualumą aptarė seminaro dalyvis ir vieno žinomo Vilniaus baro vadovas.

„Šia tema niekas atvirai nešneka. Ir nors Lietuvoje yra išleistas įstatymas draudžiantis parduoti alkoholį neblaiviam asmeniui, praktikoje tai nėra taikoma, juolab nėra skiriamos baudos už tokį elgesį“

Šiandien Europos regione alkoholio sunaudojimo lygis yra didesnis negu visame pasaulyje, todėl aktyvios ir atviros kalbos apie alkoholio poveikį, alkoholio pardavėjų atsakomybę ir kaip jie turi elgtis įvairiose situacijose susijusiose su alkoholio padauginimu yra labai svarbi visuomeninio lygio aktualija.

„Nors apie alkoholio žalą ne tik sveikatai, bet ir visuomenei, viešojoje erdvėje yra labai daug informacijos, tačiau alkoholio suvartojimo lygis visame pasaulyje tik auga. Juk alkoholio vartojimas turi ir labai pozityvią pusę – skoninę, socializacijos, fizinę. Ta riba tarp malonumo ir žalos yra peržengiama neretai ir mūsų akivaizdoje, todėl privalome žinoti, kaip reaguoti ir kaip elgtis, kad tai nepasikartotų“, – seminaro metu kalbėjo „PernodRicard Lietuva“ atstovas.

„PernodRicardLietuva“ iniciatyva vakar įvyko pirmasis seminaras, kurio metu Lietuvos barų, restoranų ir kavinių atstovai buvo supažindinti su atsakingo alkoholio pateikimo programa.
„PernodRicardLietuva“ iniciatyva vakar įvyko pirmasis seminaras, kurio metu Lietuvos barų, restoranų ir kavinių atstovai buvo supažindinti su atsakingo alkoholio pateikimo programa.

Su alkoholio vartojimu yra siejama daugybė socialinių, ekonominių ir sveikatos problemų, tačiau būtent neatsakingas jo vartojimas iššaukia šiuos padarinius. Organizatoriai tiksi, jog šio seminaro metu iškelti klausimai paskatins atsakingo alkoholio vartojimo programos plėtrą Lietuvoje ir jos tęstinumą ne tik Vilniuje, bet ir nacionaliniu mastu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?