Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Dainų šventei įpusėjus: ilgametis mecenatas – „Swedbank“ Lietuvoje prisideda ne tik parama, bet ir išskirtiniais projektais

Įsibėgėjo tūkstančius dalyvių ir žiūrovų įtraukianti bei sostinės ir Kauno gatves dainomis, šokiais ir muzika užliejanti Dainų šventė. Ilgametis Dainų šventės mecenatas – „Swedbank“ Lietuvoje atsakingai priima savo įsipareigojimus ir prie šimtmetį mininčio renginio prisideda ne tik parama, bet ir išskirtiniais projektais, draudimu ir dėmesiu šventės dalyviams bei kolegoms, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Dainų šventei įpusėjus: ilgametis mecenatas – „Swedbank“ Lietuvoje prisideda ne tik parama, bet ir išskirtiniais projektais
Dainų šventei įpusėjus: ilgametis mecenatas – „Swedbank“ Lietuvoje prisideda ne tik parama, bet ir išskirtiniais projektais / „Swedbank" nuotr.

„Šimtmečio Lietuvos dainų šventė – vienas svarbiausių kultūrinių renginių Lietuvoje, turinčių gilias istorines šaknis ir ypatingą reikšmę tautos identitetui. Savo komandos gretose turime nemažai kolegų, kurie dalyvavo ne vienoje Dainų šventėje. Šiemet turėjome galimybę išgirsti ir keleto jų istorijas. Neįtikėtina, kaip šio renginio įspūdžiai išlieka žmonių atmintyse net ir praėjus kelioms dešimtims metų“, – sako „Swedbank“ Lietuvoje komunikacijos ir tvarumo tarnybos vadovas Valdas Lopeta.

Analogų Lietuvoje neturintis projektas „Kodas Sodas“

Dainų šventės elementai – muzika ir sodai – kaip bendrystės ir augimo simbolis įkvėpė ilgametį šventės mecenatą sukurti ambicingą, ryškų ir pirmą tokį Lietuvoje projektą – „Kodas Sodas“. Šioje platformoje pagal įvairias šimtmečio lietuviškų dainų melodijas kiekvienas gali susigeneruoti savo unikalų skaitmeninį kodą ir taip prisidėti prie didžiausio Lietuvoje virtualaus sodo kūrimo.

„Swedbank" nuotr./Dainų šventei įpusėjus: ilgametis mecenatas – „Swedbank“ Lietuvoje prisideda ne tik parama, bet ir išskirtiniais projektais
„Swedbank" nuotr./Dainų šventei įpusėjus: ilgametis mecenatas – „Swedbank“ Lietuvoje prisideda ne tik parama, bet ir išskirtiniais projektais

„Šiuo metu jau turime daugiau nei 16 000 sodų, kurių kiekvienas yra skirtingas ir unikalus, sukurtas pagal Lietuvos kūrėjų muziką. Šiam projektui atrinkome net 365 dainas (nuo 1924 m. iki 2024 m.), kurias platformoje kodassodas.lt galima paversti unikaliais skaitmeniniais sodais, kuriančiais vieną bendrą – visos Lietuvos sodą. Keičiasi kartos, o kartu su jomis ir tradicijos, kurias šiuo projektu kvietėme ir vis dar labai kviečiame kurti drauge su jaunąja karta“, – pažymi V.Lopeta.

Oficiali renginio atributika

„Swedbank“ Lietuvoje komunikacijos ir tvarumo tarnybos vadovas džiaugiasi, jog drauge su partneriais sukurta riboto leidimo džemperių ir marškinėlių kolekcija sulaukė itin didelio populiarumo.

„Ant specialiai Dainų šventei kurtų džemperių bei marškinėlių galime matyti stilizuotą, sumodernintą sodo motyvą, leidžiantį ne tik pažvelgti į tradicijas kiek kitaip, bet ir jas pasimatuoti. Šią kolekciją galima įsigyti specialioje partnerių el. parduotuvėje, taip pat raginame nepraleisti socialiniuose tinkluose vykdomų konkursų bei Dainų dienos renginio metu vykdomų aktyvacijų, kurių metu yra suteikiama galimybė laimėti minėtus marškinėlius bei džemperius ir kitus prizus“, – pasakoja „Swedbank“ Lietuvoje atstovas.

Ypatingas dėmesys dalyviams – draudimas

Siekdamas užtikrinti dalyvių saugumą ypatingo masto renginio metu, šiais metais „Swedbank“ Lietuvoje apdraudė visus šimtmečio Dainų šventės „Kad giria žaliuotų“ dalyvius gyvybės ir traumų draudimu.

„Jaudulio visiems ir taip netrūksta, tad norime, kad šventės dalyviai jautųsi ramiau, žinodami, kad nutikus nelaimingam atsitikimui (o tikimės, kad jų nebus) – jais bus pasirūpinta. Draudimas galios visos Dainų šventės metu – nuo birželio 29 d. iki liepos 7 d.“, – pažymi V.Lopeta.

Aktyvacijos šventės metu

„Swedbank“ komanda aktyviai prisijungs ir renginio metu. Liepos 6 d. visus Dainų šventės dalyvius bei svečius kvies pasisvečiuoti mecenato palapinėje. Čia bus galima ne tik pabendrauti, bet ir susikurti savo skaitmeninį sodą, sukti laimės ratą bei laimėti įvairių prizų.

„Žinoma, ir patys dalyvausime visuose renginiuose: tiek šokių, tiek Dainų dienoje ir kituose. Daugiau nei 300 kolegų bei partnerių susitiks „Swedbank“ zonoje, ir net neabejojame, jog turės galimybę pajausti užburiančią bendrystės galią, kurią sukuria šis unikalus renginys“, – teigia V.Lopeta.

Šimtmečio Dainų šventė „Kad giria žaliuotų“ vyksta birželio 29–liepos 6 dienomis Vilniuje ir Kaune. Skaičiuojama, jog jubiliejiniame renginyje susirinks 37 tūkst. dalyvių iš visos Lietuvos ir pasaulio. Šventę vainikuos Dainų dienos koncertas Vingio parke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius