Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Finansų konsultantė: smagu tėvams pasakyti, kad vaiko studijoms sukaupta beveik 10 tūkstančių eurų

Gintarė Petrylienė finansų konsultantės veiklos ėmėsi prieš 17 metų. Moteris greitai kilo karjeros laiptais – jau po metų jai buvo pasiūlytos grupės vadovo asistentės pareigos, o dar po metų G. Petrylienė tapo grupės vadove. Ji ne tik ugdo ir moko naujus finansų konsultantus, bet ir pati konsultuoja apie pusę tūkstančio gyvybės draudimo klientų.
Gintarė Petrylienė
Gintarė Petrylienė / Asmeninio albumo nuotr.

„Su kai kuriais klientais bendrauju nuo pat 2006-ųjų, žinau jų gyvenimo istorijas, jaučiuosi kartu išleidusi į studijas vaikus“, – juokiasi G.Petrylienė.

Studijas pradės jau daugiau nei 10 jaunuolių, kurių tėvai dar vaikystėje, konsultuodamiesi su ja, sudarė gyvybės draudimo ir kapitalo kaupimo ateičiai sutartis.

„Smagu tėvams pasakyti, kad sukaupta beveik 10 tūkst. eurų. Tiek pinigų leidžia rinktis universitetą arba studijų kryptį ir nebijoti, kad vaikas įstos į mokamą vietą. Kartais, norint išleisti vaiką į mokslus, tenka atiduoti ne vieną minimalų atlyginimą. Galbūt visoms studijoms gyvybės draudimo išmokos pinigų ir nepakaks, bet bus puikus startas“, – sako G.Petrylienė.

Pinigai suteikia ne tik finansinę laisvę, bet ir, ištikus nelaimei, psichologinį komfortą žinant, kad gydymuisi nereikės imti paskolų ir įsipareigoti mokėti palūkanas.

Dažnai sakoma, kad laimė ne piniguose, bet ilgametę patirtį turinti finansų konsultantė įsitikinusi – pinigai suteikia ne tik finansinę laisvę, bet ir, ištikus nelaimei, psichologinį komfortą žinant, kad gydymuisi nereikės imti paskolų ir įsipareigoti mokėti palūkanas.

Susirgus padeda išvengti streso dėl finansų

„Nelaimės ateina neperspėjusios. Nė vienas žmogus, besigydantis onkologiniame skyriuje, nesitikėjo, kad jam taip nutiks. Prieš gerus metus vienai klientei kritinės ligos atveju buvo išmokėta beveik 30 tūkst. eurų. Jos gyvenimas aukštyn kojom apsivertė perkopus 50-metį. Žinoma, pasveikti ar pasiekti remisiją padeda ne tik pinigai. Bet dabar, kai klientė turi tik trečdalį darbingumo ir atitinkamai yra sumažėjusios jos pajamos, gyvybės draudimo išmoka padeda ne tik gydytis, bet ir palaikyti ankstesnį gyvenimo lygį“, – kalba G.Petrylienė.

Finansų konsultantė prisimena kitą neseną atvejį, kai išmoka kritinės ligos atveju siekė beveik 25 tūkst. eurų. Vėžys moteriai buvo aptiktas pirminės stadijos, bet išmoka labai pravertė, nes vaikai dar nepilnamečiai, o vyras dirba užsienyje.

„Kol patys nesusiduriame su ligomis, būna sunku suvokti, kokią laisvę pasirinkti gydymą, atlikti papildomus tyrimus suteikia finansinės galimybės. Kartais žmonės tikina save, kad jiems nieko neatsitiks. Jeigu visi būtume tikri, kad taip ir bus, mūsų paslaugų nereikėtų, galėtume pinigus skirti kruizams. Deja, gyvenime pasitaiko visko.

Suserga ne tik suaugusieji, bet ir vaikai. Išmokos vaikų pirmo laipsnio cukrinio diabeto atveju siekia ir 15 tūkst. eurų. Pinigai leidžia tėvams dažniau imti nedarbingumą, būti šalia vaiko ir nebijoti, kad pajamos stipriai sumažės“, – kalba G.Petrylienė.

Jos teigimu, nuo pandemijos pradžios žmonės vis dažniau priversti kreiptis į privačias klinikas, kad greičiau patektų pas gydytojus ir galėtų atlikti tyrimus, patvirtinti arba atmesti diagnozę. „Įtariant onkologinę ligą, žmonės negali laukti kelis mėnesius, kad jiems atliktų diagnostinį tyrimą. Papildomo finansinio streso tokiais atvejais tikrai niekam nereikia“, – sako G. Petrylienė.

(Ne)vilties skambučiai konsultantui

Finansų konsultantė ne kartą patyrė, kad susitikimo metu reikia įsigilinti į kiekvieną kliento žodį. Ypač – jei žmogus staiga nusprendžia nutraukti sutartį. Dažnai tokį sprendimą lemia ne taip suprastas žodis, neigiamas straipsnis arba tam tikri mitai, kurie su konkrečia sutartimi neturi nieko bendra.

„Kartą moteris, išgirdusi, kad, išlaikius sutartį 10 metų, nereikės grąžinti gautų GPM lengvatų, nutarė ją nutraukti, nors iki pensijos buvo likę nebedaug laiko. Laimei, klientė išgirdo mano argumentus. Juk kuo vyresni tampame, tuo labiau išlenda visokios sveikatos problemos. Po nepilnų metų klientei buvo diagnozuota onkologinė liga, ji gavo išmoką ir dėkojo likimui, kad prieš lemiamą žingsnį dar susitikome pasikalbėti dėl sutarties išlaikymo.

Klientams visada patariu žiūrėti savo naudos. Gaila matyti, kai žmonės gyvybės draudimo sutartis kartais nutraukia be jokios priežasties, tiesiog norėdami tuos 50, 60 ar 70 eurų pasilikti kišenėje einamiesiems poreikiams“, – kalba G.Petrylienė.

Jeigu ilgą laiką nenorėjęs draustis žmogus staiga skambina ir nori susitikti, tenka užduoti svarbiausią klausimą – ar kas nors nutiko. „99 proc. tokių atvejų žmonės nori sudaryti gyvybės draudimo sutartį sulaukę diagnozės. Deja, rimtos ligos atveju draudimas rizikos prisiimti jau negali“, – apgailestauja ji.

Kreipiasi ir vėlai vakare

Klientai į konsultantę gali kreiptis bet kuriuo laiku. G.Petrylienė juokauja, kad naktį gal ir nesikreipia, bet būna, kad parašo ar paskambina vėlai vakare pasitarti įvairiais klausimais dėl savo sutarties. Jei tuo metu negali atsakyti į klausimą, konsultantė sutaria konkretų laiką, kai galės prisijungti prie sistemų ir atsakyti.

Finansų konsultantas yra pirmasis kliento kontaktas ištikus nelaimei, ligai ar tiesiog turint klausimų.

„Mano tikslas nėra parduoti. Pati laikausi principo ir mokau jaunesnius konsultantus, kad mūsų pareiga yra atstovauti kliento interesams. Dabar tokie informacijos srautai, kad žmonės patys viskuo domėtis tiesiog nespėja. Mūsų pareiga yra žmonėms išaiškinti apie rizikas, išklausinėti apie poreikius, finansinę situaciją šeimoje, galimybes taupyti, lūkesčius sulaukus pensinio amžiaus ar susilaukus vaikų ir pasiūlyti tinkamiausią gyvybės draudimą bei papildomas paslaugas, kurios geriausiai atitinka jų poreikius,“ – kalba G.Petrylienė.

Jos teigimu, finansų konsultantas yra pirmasis kliento kontaktas ištikus nelaimei, ligai ar tiesiog turint klausimų.

„Kada besikreiptų klientas, ankstų rytą ar vėlų vakarą, mūsų tikslas yra maksimaliai jam padėti, užtikrinti, jog esame jo atrama sunkiu metu, o gyvybės draudimo sutartis yra „gyva“ – pritaikoma ir tobulinama keičiantis kliento gyvenimo poreikiams ar finansinėms galimybėms“, – tikina G.Petrylienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas