Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Gurtam“ konferencijoje pražys programų kūrimo ateitis: įkvėpimo IT profesionalai semsis iš Michaelo Jordano

Trokštate kurti programas taip meistriškai, kaip Michaelas Jordanas žaidžia krepšinį? O gal svarstote patobulinti planą, kaip atkursite veiklą po nelaimingo atsitikimo? Jums pasisekė – apie visa tai ir dar daugiau jau netrukus galėsite išgirsti IT profesionalams skirtoje konferencijoje „Gurtam DevConf“.
„Gurtam“ konferencijoje pražys programų kūrimo ateitis: įkvėpimo IT profesionalai semsis iš Michaelo Jordano
„Gurtam“ konferencijoje pražys programų kūrimo ateitis: įkvėpimo IT profesionalai semsis iš Michaelo Jordano / Gurtam nuotr.

„Gurtam“, pasaulyje pirmaujanti telematikos programinės įrangos kūrėja, kurios būstinė yra Vilniuje, didžiuojasi galėdama pristatyti pirmąją „Gurtam DevConf“ – konferenciją, skirtą naujausioms programinės įrangos kūrimo technologijoms ir inovacijoms.

Rugsėjo 10 d. Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO vyksiančio renginio tikslas – suburti vizionierius, industrijos lyderius ir geriausius programų kūrėjus, kurie ne tik dirba inovacijų pasaulyje, bet ir jį keičia.

Gurtam nuotr./„Gurtam“ konferencijoje pražys programų kūrimo ateitis: įkvėpimo IT profesionalai semsis iš Michaelo Jordano
Gurtam nuotr./„Gurtam“ konferencijoje pražys programų kūrimo ateitis: įkvėpimo IT profesionalai semsis iš Michaelo Jordano

Atraskite programinės įrangos kūrimo ateitį

„Gurtam DevConf“ tikisi pritraukti virš 500 dalyvių. Jų renginio metu lauks daugiau nei 20 pranešimų, susijusių su trimis temomis: daiktų internetu (IoT), sudėtingomis sistemomis ir realaus laiko duomenų sprendimais.

Žymūs industrijos ekspertai, įskaitant pranešėjus iš „AWS“, „Microsoft“, „Wargaming“, „Red Hat“ ir kt., pasidalins savo įžvalgomis apie naujausias tendencijas, apimdami tokias temas kaip didelio masto architektūra, klientinės programos dalies (angl. front-end) praktika, saugojimo sistemos, dirbtinis intelektas (DI) ir kompiuterinė vizija. Tai puiki vieta mokytis, bendrauti ir pasisemti įkvėpimo apie programinės įrangos kūrimo ateitį.

Apie tai, kodėl svarbu dalyvauti šioje konferencijoje, įžvalgomis pasidalijo „Gurtam“ programos komiteto nariai.

Ilia Ryabokon, C++ techninis vadovas

„Papasakosiu apie savo dalyvavimo konferencijose patirtį. Daugelyje renginių pasigendu konkrečių praktinių pranešimų – man nelabai įdomios tik motyvuojančios kalbos. Galima sakyti, esu programų kūrimo gykas. Todėl į mūsų programą primygtinai reikalavau įtraukti būtent tokius pranešimus. Praktikoje kai kurie dalykai pasiteisina, o kai kurie – ne, ir iš šios patirties galima pasimokyti. Taip mes ir kuriame savo produktus „Gurtam“ – nuolatos testuodami ir analizuodami patirtį.

Gurtam nuotr./„Gurtam“ konferencijoje pražys programų kūrimo ateitis: įkvėpimo IT profesionalai semsis iš Michaelo Jordano
Gurtam nuotr./„Gurtam“ konferencijoje pražys programų kūrimo ateitis: įkvėpimo IT profesionalai semsis iš Michaelo Jordano

Tokiems kaip aš rekomenduoju būtinai pasiklausyti Ilyos Roslyakovo pranešimo. Jis kalbės apie sąveiką su sistema, kuri turi daugiau nei 1 milijoną vartotojų. Visada šaunu, kai kalbėtojas puikiai išmano savo sritį.

Antroji mano rekomenduojama tema – Rafaelle‘io Garofalo pranešimas. Jis jums papasakos, kaip nuo nulio sukurti klientinę programos dalį, kokių dažnų klaidų vengti ir su kokiais iššūkiais galima susidurti. Tai puiki galimybė išgirsti apie kitiems iškilusias problemas ir patiems jų išvengti.

Savo programoje taip pat turime bloką apie dirbtinį intelektą; šiai daliai gavome per 40 paraiškų. Jei norėtume surengti konferenciją vien dėl ažiotažo, galėtume visą programą sudaryti vien iš šių temų. Tačiau nusprendėme eiti sunkesniu keliu ir pasirinkti tai, kas geriausia, o ne tik kalbėti, kaip „DI išspręs visas jūsų problemas“. Toks požiūris man labai brangus. Tad prisijunkite prie mūsų konferencijos, jeigu domitės vertingais metodais savo darbo užduotims atlikti.“

Anton Malevic, DevOps inžinierius

„Programos komitete turėjau nelengvą užduotį: parinkti pranešimus apie DevOps, kurie būtų naudingi programų kūrėjams, ir pabandyti pažvelgti į tuos pranešimus iš jų pusės. Maniau, kad vargiai atrasiu ką nors sau įdomaus, nes DevOps srityje turiu daug patirties, bet klydau.

Rekomenduoju visiems pasiklausyti Yedidyos Schwartzo pranešimo, kurio tema – veiklos atkūrimo po nelaimingo atsitikimo plano sudarymas. Visų pirma, tai galima panaudoti kaip savotiškas instrukcijas. Atmintyje man iškyla pora sudegusių duomenų centrų, kurie tapo visiškai neveikiantys. Verslus, deja, teko uždaryti. Svarbu, kad kiekvienas pagalvotų apie galimą nelaimę, turėtų planą, kaip po jos atsigauti, ir kurtų tokią infrastruktūrą, kuri padėtų išvengti pavienių gedimo taškų.

Be to, kaip DevOps inžinierius, negaliu nepasiūlyti pasiklausyti Hannos Novikavos pranešimo apie „po gaubtu“ esančius „Kubernetes“ subjektus. Šis pristatymas įdomus ne tik DevOps sričiai. Programų kūrėjams tai gali padėti kurti išplečiamas ir palaikomas sistemas. Ir, žinoma, raginu visus pasinaudoti galimybe ir užduoti kalbėtojams klausimus apie jų konkrečius atvejus.

Konferencijose svarbi yra ne tik programa – įprastai stengiuosi nepraleisti progos ir užmegzti ryšių. Mūsų renginyje taip pat lauks tokia galimybė, tad neišsiskirstykite per anksti ir užsukite į vakarėlį paskanauti išskirtinių teminių kokteilių. Išnaudokite konferencijos potencialą 100 proc. ir jūsų lauks maloni patirtis“.

Gurtam nuotr./„Gurtam“ konferencijoje pražys programų kūrimo ateitis: įkvėpimo IT profesionalai semsis iš Michaelo Jordano
Gurtam nuotr./„Gurtam“ konferencijoje pražys programų kūrimo ateitis: įkvėpimo IT profesionalai semsis iš Michaelo Jordano

Jan Bartnitsky, programų kūrėjas

„Nenoriu per daug išduoti, kas gi jūsų laukia specialioje konferencijos dalyje. Be to, pranešimų pavadinimai kalba patys už save: „Michaelo Jordano metodai programinės įrangos inžinerijoje“ arba „Nemokamas važiavimas su Tesla“.

Įdomu, kaip mintis, atsitiktinai išgirsta kokiame nors renginyje, gali pakeisti jūsų mąstymo procesą. Specialioje konferencijos dalyje turėsime daugiau laisvės apibūdinti ir aptarti įvairius konceptus. Netikėtai galite pastebėti, kad tapsite drąsesni ir pakeisite savo produktyvumą, įprastiems darbams atlikti pasitelksite aukščiausio lygio sportininkų metodus. O galbūt tiesiog labiau suvoksite kasdienybę, matydami pavyzdžius, kaip paprasti programų kūrėjai (tokie kaip jūs) nebijo pakeisti visuotinai priimto požiūrio į savo automobilio įkrovimą.“

Kam skirtas šis renginys?

  • Vyriausiesiems inžinieriams;
  • Komandų vadovams;
  • Programų kūrėjams;
  • Techniniams vadovams;
  • DevOps inžinieriams;
  • Įmonių technologijų vadovams;
  • Didžiųjų duomenų inžinieriams;
  • Įmonių steigėjams.

Apie „Gurtam“

„Gurtam“ yra pasaulinė programinės įrangos kūrimo įmonė, kurios tikslas – revoliucionuoti transporto parko valdymą telematikos ir daiktų interneto technologijomis. „Gurtam“, kurios būstinė įsikūrusi Vilniuje, Lietuvoje, o biurai – Bostone, Dubajuje ir Tbilisyje, gali pasigirti daugiau nei 20 metų patirtimi ir plačiu produktų asortimentu, įskaitant „Wialon“, „flespi“ ir „GPS-Trace“. Kiekvienas iš jų sukurtas taip, kad atitiktų skirtingus transporto parko valdymo poreikius.

Norėdami sudalyvauti „Gurtam DevConf“, registruokitės spustelėję šią nuorodą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas