Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įkvepianti neįgalaus Edvardo istorija: čia vertinami mano sugebėjimai

Prieš trejus metus prie „Rimi“ prisijungė Edvardas Stronskis. Jaunas vilnietis ieškojo įmonės, kurioje galėtų realizuoti save, derinti darbą su mokslais ir tobulėti. Turėdamas fizinę negalią jis tapo vienu tarp būrio darbuotojų, kurie, turėdami specialiųjų poreikių, sėkmingai įsiliejo į didelę „Rimi” šeimą ir čia siekia karjeros. Jau daugiau nei dešimtmetį šis prekybos tinklas įdarbina įvairias negalias turinčius žmones.
Edvardas Stronskis
Edvardas Stronskis / Projekto partnerio nuotr.

Nuo kasininko iki konsultanto

Studijuodamas Lietuvos edukologijos universitete socialinę pedagogiką, Edvardas Stronskis gilinosi į specialiųjų poreikių žmonių įsitraukimo į darbo rinką ypatumus. Teorines žinias vaikinas iš karto galėjo pritaikyti praktikoje, nes šalia studijų ėmė dirbti kasininku – pardavėju „Rimi“ parduotuvėje prekybos centre „Panorama“.

„Universitete įgytų žinių reikia kasdien, nes gi bendrauju su daugybe žmonių. Dažnai reikia perprasti žmonių psichologiją, atliepti jų poreikius, spręsti problemas, juos išklausyti“, – pasakoja Edvardas Stronskis.

Per savo karjerą „Rimi“ jis pakeitė kelis prekybos centrus, o praėjusiais metais pradėjo dirbti „Rimi“ Informacijos skyriuje prekybos centre „Nordika“. Edvardui labai svarbu, kad darbas būtų kuo arčiau namų. Tad šias pareigas nuo kovo jis tęsia jau naujajame „Rimi“, Užupyje.

„Rimi“ Personalo vadovė Dovile Buinickaitė-Struckienė teigia, kad specialiųjų poreikių turintiems darbuotojams stengiamasi pasiūlyti pozicijas, kurios geriausiai atskleidžia jų stiprybes, suderinti reikiamas darbo sąlygas. „Dažniausiai pirkėjai pastebi „Rimi“ pardavėjus – kasininkus, kurie negirdi, tačiau mūsų kolektyve žmonių su specialiais poreikiais spektras daug platesnis. Kolektyve yra virš 100 žmonių, turinčių klausos, judėjimo ar protinę negalią. Jie dirba praktiškai visuose skyriuose, atlieka gamybos, biuro aptarnavimo, klientų aptarnavimo, prekių pristatymo, krovos ir kitus darbus“, – pasakoja Personalo vadovė.

Receptas, kaip pasiekti gerų rezultatų

Konsultantu dirbantis E.Stronskis pasakoja, jog darbe labiausiai vertina kolegas. „Mano patirtis rodo, kad kuo geriau sutariame komandoje – tuo geresni rezultatai, o tai atneša džiaugsmo, kuriuos galiu pasidalinti ir su pirkėjais”, – šypsodamasis mintis dėsto Edvardas. Taip pat vaikinas pastebi, jog kuo ilgesnį laiką dirbi ir geriau pažįsti kolegas, darbas tampa tuo malonesnis.

Daugiau nei dešimt metų „Rimi“ vykstančios integracijos naudą įvardija ir Personalo vadovė: „Mokymasis dirbti kartu nepaisant to, kokie skirtingi esame, moko mums padėti vieni kitiems, skatina būti atsakingesniems, tolerantiškesniems. „Rimi“ siekiame sutelkti dėmesį į žmogaus stiprybes ir akcentuoti – ką jis ar ji gali“, – teigia Dovile Buinickaitė-Struckienė.

Protezas su „Rimi“ logotipu

Nors ir iš pirmo žvilgsnio sunku pastebėti, Edvardas su savimi visada turi „Rimi“ simboliką – ant jo ryškaus raudono kojos protezo baltais dažais išrašytas „Rimi“ pavadinimas.

„Rimi“ man suteikė galimybę dirbti, mokytis naujų dalykų, lavintis. Džiaugiuosi, kad čia vertinamas ne mano negalios lygis, bet mano sugebėjimai. Žinoma, būna, kad darbe jaučiasi fizinis krūvis – darbas visą dieną ant kojų – turi aptarnauti klientus, paruošti dokumentus, išrašyti sąskaitas, būti atidus, kad nieko nereikėtų daryti iš naujo“, – apie darbą tinkle pasakoja Edvardas. Pasak vaikino, labiausiai jį darbe veža nuolatinis judėjimas, dinamiškas darbas ir bendravimas su žmonėmis. „Man labai svarbu gerai atlikti savo darbus. Noriu eiti pirmyn, daryti viską taip, kaip galima geriau“, – tikslus įvardija Edvardas.

Personalo vadovė Dovile Buinickaitė-Struckienė džiaugiasi, jog tokie darbuotojai kaip Edvardas, spinduliuojantys pozityvumu ir gera energija, pasižymintys gerais rezultatais ir siekiantys kasdien tapti stipresniais ir geresniais nei yra šiandien yra kiekvienos organizacijos turtas. „Tokie žmonės yra „Rimi“ pasididžiavimas“ , – teigia ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito