Įvertinus dar ir tai, kad grikių kruopos nebrangios, už kelis litus galima sočiai ir sveikai pavalgyti. Tačiau kasdien valgant tokią košę, gali nutikti kaip šuneliui iš anekdoto, kuris pirmadienį džiaugiasi gavęs eilinį dubenėlį grikių, o visą savaitę maitintas grikiais penktadienį nebenori nė pažiūrėti į jų pusę. Kad vienodas maistas neįgristų, grikių košę kiekvienas gardina kaip išmanydamas – vieni sviestu, kiti spirgučiais, treti uogiene. Taip pagerinamas maisto skonis, tačiau riebalais persisunkusi košė vargu ar gali būti laikoma itin sveiku patiekalu.
Penkių skonių – nuo lentynos
UAB „Galinta ir partneriai“ pristatė penkių skirtingų skonių grikių košę, kuriai skonio suteikia atskirame pakelyje pridėtas padažas.
Viena didžiausių grikių gamintojų Baltijos šalyse UAB „Galinta ir partneriai“ nusprendė šią problemą išspręsti dar parduotuvių lentynose. Bendrovė pristatė penkių skirtingų skonių grikių košę, kuriai skonio suteikia atskirame pakelyje pridėtas padažas. Grybų mėgėjai, nespėję rudenį apsirūpinti miško gėrybių atsargomis, greičiausia norės išbandyti „Galintos“ grikių košę su voveraičių ar baravykų padažais. Kiti gali rinktis grikių košę su pomidorų, pikantišku ar sočiuoju padažu. Padažai pagaminti iš natūralių medžiagų, jų sudėtyje nėra nei genetiškai modifikuotų organizmų, nei E 621, nei dirbtinių dažiklių. Košės lengvai paruošiamos – tereikia į verdantį vandenį supilti kruopas su padažu ir virti apie penkiolika minučių.