Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išrinkite labiausiai įkvepiantį tvarumo „Permainų kūrėją“ Lietuvoje

Baltijos tvarumo apdovanojimai kviečia jus išrinkti labiausiai įkvepiantį tvarumo ekspertą Lietuvoje šiais metais. Kategorijos „Permainų kūrėjai“ finalininkus išrinko tarptautinė ekspertų komisija, o laimėtoją nulems publikos balsai. Kviečiame susipažinti su finalininkais iš Lietuvos, kurių darbai įkvepia kitus pokyčiams bei geriausių tvarumo patirčių įdiegimui kasdieniame gyvenime.
Išrinkite labiausiai įkvepiantį tvarumo „Permainų kūrėją“ Lietuvoje
Išrinkite labiausiai įkvepiantį tvarumo „Permainų kūrėją“ Lietuvoje / 15min koliažas

Kviečiame susipažinti su Baltijos tvarumo apdovanojimų kategorijos „Permainų kūrėjai“ finalininkais Lietuvoje.

Baltic Sustainability Awards nuotr./Išrinkite labiausiai įkvepiantį tvarumo „Permainų kūrėją“ Lietuvoje
Baltic Sustainability Awards nuotr./Išrinkite labiausiai įkvepiantį tvarumo „Permainų kūrėją“ Lietuvoje

Gediminas Kondrackis – vadovas bei tvarumo ir klimato aktyvistas| dotacijų ekspertas, asociacija „Aktyvus jaunimas“

Gediminas vadovauja Europos Sąjungoje veikiančioje NVO, kuriančioje galimybes jaunimui ir skatinančioje tvarius pokyčius. Jo misija yra šviesti žmones ir skatinti keisti įpročius į palankesnius klimato kaitai ir tvarumui. Šiais metais jis prisidėjo prie „Klimato muziejaus“, kuris apkeliavo 16 Lietuvos miestų. Daugiau nei 30 tūkst. žmonių dalyvavo jo parengtuose turuose klimato kaitos tema.

– Kodėl jūs esate tvarumo permainų kūrėjas ir inovatorius Lietuvoje?

– Mano motyvacija ateina iš tūkstančių vaikų, kuriuos sutikau pristatinėdamas „Klimato muziejų“. Jų ateitis nėra garantuota, todėl turime siekti tai pakeisti. Baltijos šalyse edukacijos klimato krizės temomis trūksta, todėl vaikai nėra labai įsitraukę į šią temą. Kyla klausimas, ar darome pakankamai, jog paruoštume ateities lyderius, kurie ieškotų dar geresnių tvarumo problemos sprendimų? Mano iniciatyvos globoja ateities kartas, kurioms rūpi planeta ir jos likimas.

Artūras Razbadauskas – rektorius, Klaipėdos universitetas

2019 metais Klaipėdos Universitetas sėkmingai užbaigė „Jūros slėnio“ projektą, kurio rezultatas – inovatyvus ir atviras „Jūros tyrimų institutas“. Būdamas rektoriumi, Artūras nori spręsti pakrančių regiono darnaus vystymosi uždavinius, moksliškai prisidėdamas prie mėlynosios ekonomikos skatinimo. Šis visuomenės iššūkis – pasaulinio masto, nes 60 % pasaulio gyventojų gyvena ne toliau kaip 100 km nuo pakrantės, o „sausumos ir jūros sąsaja“ yra pirmoji sritis, kuriai kyla grėsmė dėl klimato kaitos ir vandenynų lygio kilimo.

– Kodėl jūs esate tvarumo permainų kūrėjas ir inovatorius Lietuvoje?

– Būdamas Klaipėdos universiteto rektoriumi, esu atsidavęs visuomenės ir aplinkosaugos problemų sprendimui. Tvarus universitetas privalo rūpintis ateities visuomene bei lygybės ir teisingumo principais. Siekiu edukuoti jaunus žmones, kurie tvarumo principus taiko savo profesiniame ir kasdieniame gyvenimuose bei supranta socialinės atsakomybės svarbą modernioje ekonomikoje.

Emilija Biderytė – vadovė, organizacija „Mes darom“

Kaip nevyriausybinės organizacijos „Mes darom“ vadovė, Emilija stengiasi skatinti vartotojų sąmoningumą ir skleisti aplinkai draugiškas idėjas, kartu diegdama požiūrį, kad gamtoje viskas yra susiję. 15 metų ji yra aktyvi tvarumo ambasadorė – organizuoja nacionalines švarinimosi talkas, aplinkosaugos festivalius bei edukacines kampanijas.

– Kodėl jūs esate tvarumo permainų kūrėja ir inovatorė Lietuvoje?

– Mano komanda organizacijoje „Mes darom“ siekia edukuoti visuomenę ir skatinti sąmoningumą aplinkosaugos svarbumo temomis. Įtraukiu bendruomenes į vieningo požiūrio kūrimą, atkreipdama visuomenės, įstatymų priėmėjų ir verslo atstovų dėmesį į opias aplinkosaugos problemas. Kiekvienas iš mūsų yra gamtos dalis ir privalo rūpintis visa ekosistema.

„Baltijos tvarumo apdovanojimai“ – tai Baltijos šalių lygio apdovanojimų konkursas, skirtas įmonėms, organizacijoms, startuoliams ir pavieniams asmenims tvarumo inovacijų srityje. Antrus metus vykstančiam konkursui buvo pateikta daugiau kaip 240 tvarumo inovacijų sprendimų, iš kurių atrinkti 29 finalininkai. Nugalėtojai bus paskelbti lapkričio 30 d. „Splendid Palace“ rūmuose Rygoje vyksiančiame Baltijos tvarumo forume ir apdovanojimų ceremonijoje. Visi finalininkai taip pat pasirodys pagrindinėje scenoje ir pristatys savo sprendimus konferencijos dalyviams. Daugiau informacijos apie finalininkus ir bilietus į renginį rasite čia.

Renginyje susitinka tarptautinių ir vietos įmonių, startuolių ir viešojo sektoriaus ekspertai, kad aptartų tvarumą ir šia tema vykdomas inovacijas. Konferencija suteikia galimybę išgirsti tokių įmonių kaip „Neste Baltics“, „Urban Outfitters“, „Rimi Baltic group“, „Tet“ ir „Eesti Energia“ istorijas: apie tai, ką gero, blogo ir bjauraus galima sužinoti įgyvendinant tvarumo strategiją, kuri yra verslo pagrindas. Naujausiomis tendencijomis ir technologijomis klimato technologijų srityje dalysis ir steigėjai, ir investuotojai, sudarantys sąlygas inovacijoms: „Breakthrough Energy Ventures“, „Honey Badger Capital“, „Terrawaste“, „Grunfin“ ir kt. Visą renginio darbotvarkę ir pranešėjus galima rasti svetainėje.

„Baltijos tvarumo apdovanojimus“ rengia inovacijų valdymo bendrovė „Helve“ kartu su partnere steigėja „Rimi Baltic“. Iniciatyvą remia strateginis partneris „EY Baltic, partneriai „Dokobit“ ir „Baltic Block“, „Signet Bank“ ir „Sorainen“ bei forumo rėmėjai „Kalve Coffee“ ir „Mežpils“. Daugiau informacijos apie Baltijos tvarumo apdovanojimus rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant