Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl verslai renkasi „Factris“ alternatyvų finansavimą?

Lietuvoje veikianti alternatyvaus finansavimo bendrovė „Factris“ skaičiuoja, kad pirmąjį šių metų pusmetį finansuotų sąskaitų skaičius augo 14%, palyginti su 2022 m. laikotarpiu, o finansuota apyvarta didesnė 19%. Kodėl vis daugiau Lietuvos verslų dėl finansinių išteklių kreipiasi į faktoringo bendroves ir konkrečiai – į ilgiausiai rinkoje, nuo 2015 m., veikiančią Nyderlandų kapitalo bendrovę „Factris“?
Pinigai
Pinigai / 123rf.com

Besikreipiantys klientai pirmiausia išskiria „Factris“ operatyvumą

Ir tai suprantama, nes į užklausas dėl faktoringo „Factris“ atsako dar tą pačią dieną, o lėšas išmoka per vieną darbo dieną nuo sąskaitų pateikimo finansavimui. Greitas lėšas verslams užtikrina unikalios sistemos, pavyzdžiui, dirbtiniu intelektu paremta faktoringo sandorių Rizikos vertinimo sistema bei patentuota sąskaitų finansavimo platforma FAB. Platformos dėka klientai gali savarankiškai įkelti sąskaitas, pasididinti ar paprašyti naujų finansavimo limitų, stebėti veiksmų būseną, savo portfelį ir pan. Šie įrankiai finansavimo ieškančioms įmonėms naudingi ir tuo, kad suteikia lankstumo, leidžia pilnai valdyti piniginius srautus, o sistemų dėka galima geriau įvertinti galimybes skolintis bei ateityje išvengti galimo pirkėjų nemokumo ar vėlavimo atsiskaityti.

Finansinis partneris verslui užtikrina lengvesnę kasdienybę

„Faktoringas Lietuvoje vis dažniau naudojamas finansinis instrumentas. Įmonė besinaudojanti faktoringo paslaugomis užtikrina stabilius pinigų srautus ir sklandų gautinų sumų administravimą. Didelė tikimybė, kad pirkėjas, kurio nenorite prašyti pasirašyti trišalį susitarimą pats naudojosi arba šiuo metu naudojasi faktoringo paslauga ir reikalingų dokumentų pasirašymą tikrai supras.“ – pasakoja „Factris“ komercijos vadovė Liudmila Dobilienė.

„Factris“ archyvo nuotr./„Factris“ komercijos vadovė Liudmila Dobilienė
„Factris“ archyvo nuotr./„Factris“ komercijos vadovė Liudmila Dobilienė

„Factris“ finansavimo sprendimai verslui lankstūs ir taip pat pritaikyti smulkioms ir vidutinėms įmonėms, todėl užtenka veiklą vykdyti bent 6 mėnesius arba parduoti prekes ar paslaugas stiprų kredito reitingą turintiems pirkėjams.

Besikreipiantiems dėl „Factris“ faktoringo paslaugos, pinigus už finansuojamą sąskaitą, paprastai 90% sumos, gauna per parą ar net greičiau. Likusi suma, 10%, išmokama, kai pirkėjas apmoka sąskaitą faktoringo bendrovei, atskaičius nedidelį mokestį už suteiktas finansavimo paslaugas.

„Verslas, kuris gali savo pirkėjui pasiūlyti lankstumą derantis dėl mokėjimo atidėjimo termino, dažnu atveju turi konkurencinį pranašumą prieš kitus savo konkurentus, taip pat bandančius parduoti tam pačiam pirkėjui.“ – teigia L.Dobilienė.

„Pateikus pirkėją mums, jis atidžiai patikrinamas įvairiose duomenų bazėse, tad tokiu būdu išvengiama galima sukčiavimo rizika, pavyzdžiui, kai sukčiai bando išvilioti prekes iš tiekėjo be išankstinio apmokėjimo (avanso).“ pamini Komercijos vadovė.

Vis daugiau klientų nori būti tikri, kad net pirkėjo nemokumo atveju sąskaita bus apmokėta

Verslai renkasi faktoringą su prekinio kredito draudimu, kuris garantuoja, kad sąskaita bet kokiu atveju bus apmokėta.

„Galime ne tik pasiūlyti kredito draudimą, bet turime ir griežtas kredito valdymo politikas, kurios rizikos skyriui padeda efektyviai tvarkytis su galimais klientų pirkėjų vėlavimais. Šiuo metu turime 5 filialus, 5 Europos šalyse, dėl ko galime padėti su užsienio pirkėjų skolomis. Efektyvų komandos darbą įrodo ir mūsų neapmokėjimo rodiklis, kuris Lietuvoje siekia vos 0,15% nuo visų finansuotų sąskaitų.“ sako L.Dobilienė.

Verslams svarbu žmogiškasis bendravimas

Šiandien kreipiantis į daugelį finansinių institucijų tenka „bendrauti“ su negalinčiu į konkrečius klausimus atsakyti robotu, „Factris“ nuėjo priešinga kryptimi – siūlo ne tik automatizuotus sprendimus, bet ir žmogišką bendravimą, ir specialisto, puikiai išmanančio savo darbą, patarimus. Įmonės ieško ne vien algoritmais paremtų, bet ir netradicinių, individualių sprendimų, kurie labai reikalingi smulkiajam ir vidutiniam verslui, nes daugeliu atvejų kiekviena įmonė turi specifinių poreikių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas