Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kreditinė kortelė keliaujantiems būtina

Vis labiau nykstant tariamoms valstybių sienoms, norėdami atsipūsti nuo rūpesčių ar darbo reikalais, žmonės vyksta į užsienį. Bet, jeigu šalis nepatenka į Europos Sąjungos ribas, kitos valiutos klausimas sukelia nemažai keblumų. Jau ne pirmus metus iš eilės galima girdėti, diskusijas, kas geriau: debetinė ar kreditinė kortelė. Pamažu prieinama prie vienareikšmiškos nuomonės, mat kreditinė turi daugiau privalumų.
Kredito kortelė
Kredito kortelė / Photos.com nuotr.

Debetinių kortelių poreikis mažėja?

Debetinė kortelė irgi yra vertinga. Tačiau ji naudojama šalies viduje: į ją pervedama alga, atsiskaitoma parduotuvėse. Dažniausiai už ją nereikia mokėti (neskaitant kortelės gaminimo mokesčio), todėl net ir ja nesinaudojant nejaučiami finansiniai nuostoliai. Taip pat dabar debeto kortelės yra priimamos ir atsiskaitant internetu, ypač, jei tai vyksta ES ribose. Vis dėlto, kelionės metu kreditinė kortelė yra vertingesnė dėl keleto priežasčių: ji priimama daugelyje šalių, su ja galima įsigyti kelionės draudimą, išsinuomoti automobilį svečioje šalyje ir t.t.

Kreditinės kortelės turi eilę privalumų keliaujant užsienyje:

  • Jomis galite atsiskaityti visame pasaulyje. „Visa“ ženklas garantuoja, kad atsiskaitant šia kortele jums nekils nesklandumų.
  • Kortelėje esantys pinigai automatiškai konvertuojami į tos šalies valiutą, todėl, jei tai ne atostogos, o verslo kelionė, kortelės pilnai pakanka ir grynieji net nereikalingi.
  • Kreditinė kortelė neretai suteikia papildomų privilegijų, pavyzdžiui, kelionės draudimą keliaujančiajam ir jo šeimos nariams.
  • Pasidomėjus iš kortelės išsiimti pinigus galima nemokamai arba su nedideliu valiutos keitimo kursu.
  • Kredito kortelė, kaip sufleruoja pats pavadinimas, nėra baigtinė – turi kreditą. Todėl kelionėje pritrūkus pinigų – juos vis tiek galėsite leisti, turėsite finansinį saugumą. Žinoma, tai kaip ir kelionės paskolą (greitųjų kreditu pavidalu), su tam tikromis palūkanomis reikės grąžinti vėliau. Tai patogu, nes kelionių metu kartais yra sunku sekti visas išlaidas. Žvelgiant iš kitos pusės, turint kreditinę labai paprasta išleisti daugiau nei norėjote. Todėl prieš vykstant į kelionę geriausia nusistatyti kredito limitą, kurį galite išleisti.

Vis dėlto, kreditinė kortelė turi ir savų neigiamų niuansų – už ją reikia papildomai mokėti, o mokestis priklauso nuo kortelės teikiamų privalumų sąrašo. Daugelis kreditinių turi pačioje kortelėje jau integruotas nuolaidas konkrečiose parduotuvėse ar paslaugų sektoriuje, todėl už tai jūs mokate papildomai. Jei dažnai nekeliaujate, kas mėnesį mokėti už kortelės išlaikymą, kuria nesinaudojate, nėra visiškai protinga. Tuo atveju, jei jūsų kelionės apsiriboja ES šalimis, debetinė kortelė pilnai gali pateisinti jūsų lūkesčius.

Rinkitės kortelę pagal savo poreikius ir visada įvertinkite ne tik kortelės privalumus, bet ir kitas puses, kaip valiutos keitimo, pinigų išgryninimo ir kortelės išlaikymo mokesčiai.

Straipsnis parengtas remiantis ,,Vivus.lt“ pateikta informacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito