Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Lietuvos vardas Briuselyje pateko į žuvies ir jūros gėrybių industrijos istoriją

Lietuvos ir „Vičiūnų grupės“ vardas įrašytas į šią savaitę Briuselyje vykstančios didžiausios žuvies ir jūros gėrybių parodos pasaulyje „Seafood Expo Global“ istoriją. Pirmą kartą parodos istorijoje jos metu rengiamus prestižinius rinkimus ta pati gamintoja laimi tris kartus iš eilės, šiais metais – su dvigubu apdovanojimu. „Viči“ Wok makaronai iš surimio pripažinti ne tik geriausiu mažmenos pirkėjams skirtu žuvies produktu pasaulyje, bet pelnė ir metų inovacijos prizą.
Lietuvos vardas Briuselyje pateko į žuvies ir jūros gėrybių industrijos istoriją
Lietuvos vardas Briuselyje pateko į žuvies ir jūros gėrybių industrijos istoriją / Partnerio nuotr.

Gegužės 7–9 dienomis Briuselyje vykstantis svarbiausias metų renginys sukviečia daugelį žuvies pramonės kompanijų iš visų žemynų. Pernai jame dalyvavo 29 100 tiekėjų, prekybos tinklų, restoranų atstovų bei sektoriaus ekspertų iš 152 pasaulio valstybių. „Brussels Expo“ ekspozicijų erdvėje stendus trims dienoms išstatė 1 940 kompanijų iš 78 pasaulio šalių.

„27 kartą vykstančio renginio akcentu tradiciškai tampa pirmąjį vakarą čia rengiami prestižiniai geriausių produktų rinkimai – „Seafood Excellence Global“. Jų metu apdovanojami aukščiausia kokybe, inovatyviais sprendimais, vartotojo patirtimi ar maistinėmis savybėmis per metus labiausiai išsiskyrę produktai“, – Briuselyje kalbėjo „Vičiūnų grupės“ vadovas Šarūnas Matijošaitis.

Partnerio nuotr./Šarūnas Matjošatis
Partnerio nuotr./Šarūnas Matjošatis

Rinkimuose kasmet dalyvauja visos didžiosios pasaulio gamintojos, ištisus mėnesius specialiai šiam konkursui kuriančios naujus gaminius. Šiais metais iš šimtų paraiškų į finalą pateko 37 produktai iš 12 valstybių, tarp jų – ir 3 iš 4 „Viči“ nominuotų gaminių. Vienas iš jų – valgyti paruošti Wok makaronai iš surimio pelnė pagrindinį metų apdovanojimą – kaip geriausias mažmenos vartotojams skirtas produktas. Tas pats gaminys pripažintas ir metų inovacija.

„Laimėję svarbiausiuose industrijos rinkimuose esame ir anksčiau, tačiau niekada nebuvome gavę paties pagrindinio metų apdovanojimo ar triumfavę 3 kartus iš eilės. Tai svarbu ne tik mums, kaip įmonei, bet ir todėl, kad Lietuva įsitvirtino tarp tokių gilias tradicijas turinčių jūrinių valstybių kaip Norvegija, Jungtinė Karalystė, JAV, Prancūzija, Malaizija ir kitos. Esame ne tik vienintelė konkurse kada nors laimėjusi Baltijos, bet ko gero ir visos Vidurio ir Rytų Europos valstybė“, – sakė Šarūnas Matijošaitis.

Partnerio nuotr./Wok surimi noodles
Partnerio nuotr./Wok surimi noodles

Iki šiol laimėti 3 metus iš eilės buvo pavykę tik Norvegijos žuvies industrijos gigantei „Marine Harvest“, tačiau net ir jai nepavyko šio pasirodymo užbaigti dvigubu triumfu, tame tarpe ir pagrindiniu metų prizu.

„Seafood Excellence“ laimėtojus dviejose pagrindinėse ir 4 specialiosiose kategorijose renka tarptautinė tiekėjų, prekybos tinklų, maisto gamybos ir kitų žuvies bei jūros gėrybių industrijos ekspertų komisija. Pagrindinėse kategorijose paskelbiamas geriausias mažmeninės prekybos ir viešbučių-kavinių-restoranų sektoriaus gaminys, kitais apdovanojimais įvertinami inovatyviausias, patogiausias, sveikiausias gaminys bei geriausia pakuotė.

„Vičiūnų grupė“ yra vienintelė Lietuvos atstovė, pelniusi pripažinimą šiuose prestižiniuose rinkimuose. Gamintoja į Lietuvą apdovanojimus parvežė 2002, ir 2017–2019 metais. Dar 2002 metais „Sveikiausio gaminio“ kategorijoje aukščiausią įvertinimą pelnė „Viči“ snieginis krabas, savo populiarumo pasaulyje neprarandantis iki šiol. Vėliau sekė ilga 15 metų pertrauką, po kurios bendrovei į Lietuvą pavyksta parvežti jau 4 apdovanojimą iš eilės.

„Šiųmečiai apdovanojimai „Vičiūnams“ svarbūs ir todėl, nes rodo, kad mūsų strategija veikia – panaudojant surimio universalumą, plėsti iš jo gaminamų produktų asortimentą už tradicinės žuvies pramonės ribų. Štai ir praėjusiais metais Inovacijos apdovanojimą už tai gavo „Viči“ lazanijos lakštai iš surimio, šiais metais – Wok makaronai iš surimio. Tokiu būdu su žuvies produktu išplaukiame į platesnius maisto pramonės vandenis. Džiugu, jog taip mūsų komandai pavyksta formuoti pasaulines industrijos tendencijas“, – sako Šarūnas Matijošaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos