Tiesiogiai

Turime nebaigtų reikalų! 9 valandos apie ateities Lietuvą!Turime nebaigtų reikalų! 9 valandos apie ateities Lietuvą!

Nauja „Samsung Galaxy Watch5“ išmaniųjų laikrodžių funkcija palengvins moterų kasdienybę

Remiantis JAV Akušerių ir ginekologų draugija, kartu su kūno temperatūra, pulsu, kvėpavimo dažniais ir kraujospūdžiu, menstruacinis ciklas gali būti laikomas penktuoju gyvybiškai svarbiu požymiu, rodančiu, ar organizmas yra sveikas. Todėl Pietų Korėjos technologijų gigantė „Samsung“ pristatė dar vieną naujovę sveikatos rodiklių stebėjimui. Nuo šiol „Galaxy Watch5“ serijos išmanieji laikrodžiai suteiks galimybę moterims stebėti menstruacinį ciklą pagal kūno temperatūros kaitą.
Galaxy Watch5
Galaxy Watch5 / „Samsung“ nuotr.

Šiandien toks atnaujinimas – didžiulis žingsnis moters ciklo sekimo technologijose. Nebereikės jokių papildomų programėlių, užrašų knygelių ar kalendoriaus. Ši funkcija taps puikiu pagalbininku daugybei moterų ir leis geriau pažinti savo menstruacijų ciklą.

„Watch5“ išmaniuosiuose laikrodžiuose bus naudojamas naujas infraraudonųjų spindulių temperatūros jutiklis, leidžiantis tiksliai išmatuoti kūno temperatūrą. Ši pažangi technologija užtikrina itin tikslų duomenų gavimą, nes jutiklis reaguoja tik į žmogaus kūno temperatūrą, nepriklausomai nuo aplinkos temperatūros pokyčių. Visi surinkti duomenys yra šifruojami ir saugomi išmaniajame laikrodyje, suteikiant galimybę juos patogiai ir saugiai peržiūrėti savo laikrodžio ekrane“, – sako Liga Bite, „Samsung Electronics Baltics“ komunikacijos vadovė Baltijos šalims.

Kiekviena moteris yra unikali, ir jos menstruacinis ciklas gali skirtis, todėl universalios taisyklės, kaip užtikrinti gerą savijautą, nėra – būtina sekti individualius parametrus. „Mėnesio eigoje, besikeičiant hormonų balansui, keičiasi ir mūsų apetitas, nuotaika bei kitos organizmo savybės. Todėl, geriausia, ką galime padaryti, tai sekti ir suprasti savo ciklą, taip išnaudojant hormonų pokyčius savo naudai.

Domėdamasi savo ciklu ir siekdama duoti kūnui tai, ko jam reikia, moteris galės jaustis kur kas geriau įvairiose srityse: išmokti sportuoti pagal ciklą, suvokti kada rinktis lengvą fizinę veiklą (jogą ar pasivaikščiojimus), o kada didelio intensyvumo treniruotes (bėgimą ar boksą). Taip pat – kokį maistą rinktis pagal hormonų pokyčius geresnei savijautai užtikrinti, kada planuoti ne tik darbinius susitikimus, bet ir romantinius pasimatymus“, – pasakoja akušerijos-ginekologijos gydytoja rezidentė Aurėja Trunovė, moterims skirtos platformos „Žemiau Bambos“ įkūrėja.

Naujoji funkcija yra prieinama „Samsung Health“ programėlėje, esančioje „Galaxy Watch 5“ ir „Galaxy Watch 5 Pro“ serijos išmaniuosiuose laikrodžiuose, o atnaujinimą galite parsisiųsti jau šiandien.

Įdiegę „Samsung Health“ programėlės atnaujinimą, pasirinkite ciklo stebėjimo funkciją, į kalendorių įtraukite naujausią informaciją apie savo ciklą ir nustatymuose įjunkite „Prognozuoti mėnesines pagal odos temperatūrą“. Visi surinkti duomenys bus rodomi diagramoje. Ciklo stebėjimo funkcija taip pat įvertins jūsų pažymėtus simptomus ir, atsižvelgiant į juos, pateiks patarimus gerai savijautai užtikrinti. Pavyzdžiui, kaip planuoti dieną, išvengti didelio nuovargio ar kokią mankštą daryti, kad sumažėtų priešmenstruacinis dubens skausmas.

Asmeninio archyvo nuotr./Aurėja Trunovė
Asmeninio archyvo nuotr./Aurėja Trunovė

Išmaniojo laikrodžio atnaujinimas, skirtas ciklo stebėjimui, yra užregistruotas JAV maisto ir vaistų administracijoje (FDA) ir atitinka ES saugos, sveikatos ir aplinkos apsaugos reikalavimus.

Apie „Samsung Electronics Co., Ltd.“

„Samsung Electronics Co., Ltd.“ įkvepia žmones visame pasaulyje ir kuria ateitį novatoriškomis idėjomis bei technologijomis, kurias diegia televizoriuose, išmaniuosiuose telefonuose, dėvimuose įrenginiuose, planšetiniuose kompiuteriuose, kamerose, skaitmeniniuose įrenginiuose, spausdintuvuose, medicinos įrangoje, tinklų sistemose bei puslaidininkiuose. Bendrovė pirmauja kurdama daiktų interneto, išmaniųjų namų bei sveikatos apsaugos skaitmenines technologijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas