Nedideli šeimos ūkiai vis gausiau pildo didžiųjų parduotuvių lentynas

Lietuvos gamintojai nenustoja stebinti savo išradingumu ir produktais, kurie naujais skoniais gali praturtinti tiek įprastus kasdienius patiekalus, tiek šventinį Kalėdų stalą. Lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ smulkiems vietos gamintojams suteikia galimybes augti ir pasiekti didesnį pirkėjų ratą. Išskirtinė šeimos ūkių produkcija itin paklausi.
Nedideli šeimos ūkiai vis gausiau pildo didžiųjų parduotuvių lentynas
Nedideli šeimos ūkiai vis gausiau pildo didžiųjų parduotuvių lentynas / Partnerio nuotr.

„Kiekviena užsimezgusi partnerystė su Lietuvos gamintojais padeda stiprinti ir plėtoti šalies ekonomiką. Itin džiugina matyti, kaip nedideli šeimos ūkiai pamažu pereina ir į didžiąją prekybos rinką, o jų gaminamą išskirtinę produkciją atranda daugiau pirkėjų. Didžiosiose „Maxima“ parduotuvėse esančių specializuotų „Linkėjimai iš kaimo“ skyrių asortimentas nuolat plečiasi ir atsinaujina“, – sako prekybos tinklo „Maxima“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė. Ji pažymi, kad daugiau nei pusšimtis smulkiųjų Lietuvos gamintojų ir šeimos ūkių savo sukurtus gaminius tiekia didžiausiam Lietuvos prekybos tinklui.

Naudojama vietinė ir natūrali žaliava

Kėdainių rajone veikianti bendrovė „Maisto arsenalas“ šį rudenį praplėtė „Maximos“ asortimentą konservuotos mėsos gaminiais – kapota jautiena ir kapota elniena.

Partnerio nuotr./„Maisto arsenalas“ gaminiai
Partnerio nuotr./„Maisto arsenalas“ gaminiai

„Atsidaręs konservų dėžutę pirkėjas mato gražius kapotos mėsos gabalėlius. Žaliavą mums tiekia vietos ūkiai. Asmeniškai bendraujame su augintojais, lankome juos ir matome, kad mėsiniai galvijai yra puikiai prižiūrėti, subalansuotai šeriami ir ganosi laisvai. Taigi, pirkėjams siūlome vietinės kilmės produktus, kuriems ruošti naudojame tik natūralius prieskonius, druską, pipirus, žoleles – jokių dirbtinių konservantų. Mūsų gaminius sudaro 80 proc. grynos mėsos, kurią patys apdorojame rankomis“, – sako bendrovės „Maisto arsenalas“ direktorė Sandra Kaupienė, pastebinti, kad pastaraisiais metais itin išaugo kapotos jautienos paklausa. „Galbūt keičiasi lietuvių skonis: vietoj kiaulienos žmonės dažniau renkasi jautieną?“, – svarsto ji.

Anot S.Kaupienės, mėsos konservai itin palengvina maisto gamybą, ruošiant šventinį Kalėdų stalą, ir padeda sutaupyti laiko.

Vitaminų „bambą“ sukurti padėjo Lietuvos mokslininkai

Kauniečių šeimos įkurta bendrovė „Dangaus pupos“ specializuojasi pagardų gamyboje. Įmonės vadovė Jūratė Pridotkienė sako, kad jau anksčiau pagardai iš lietuviškų uogų ir vaisių nelikdavo nepastebėti įvairių mugių lankytojų, o dabar naujus sveikų produktų skonius galės atrasti ir „Maximos“ parduotuvių klientai.

Pasak J.Pridotkienės, kuri pati yra ekonomikos mokslų daktarė, pagardai buvo sukurti bendradarbiaujant su Lietuvos mokslininkais – Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centro Sodininkystės ir daržininkystės institutu. Receptai ir gamybos technologijos užtikrina, kad pagardų vartotojai su kiekvienu šaukštu gauna gausybę vitaminų ir kitų vertingų medžiagų, kurių itin gausu juodųjų serbentų ar šaltalankių uogose.

Partnerio nuotr./„Dangaus pupos“ gaminiai
Partnerio nuotr./„Dangaus pupos“ gaminiai

Pagardų gamybai naudojamos tik Lietuvoje auginamos uogos. O apie aukštą kokybę byloja faktas, kad gaminant pagardus nenaudojamas vanduo, koncentratai, dirbtiniai dažikliai ir skonio stiprikliai.

Prekybos tinklas į savo asortimentą įtraukė „Dangaus pupų“ gaminamą juodųjų serbentų su slyvomis iš šokoladu pagardą, taip pat šaltalankių ir moliūgų švelniai aštrų pagardą, o gurmanus norintys nustebinti pirkėjai galės rinktis iš trijų skirtingų pagardų suformuotą dovaną.

Maisto gamyboje – sveikos gyvensenos principai

Kalėdinėms dovanoms puikiai tiks ir „Skaniukai“ su kokoso drožlėmis, kuriuos į „Maximą“ siunčia kepėja iš Kauno Raimonda Navickienė. Saldūs, minkšti, rankų darbo rutuliukai, pagaminti iš džiovintos duonelės, stebina skoniu ir tekstūra. Šis išskirtinis saldumynas puikiai tiks prie kavos ar arbatos.

R.Navickienė džiaugiasi, kad pasiteisino pastangos sukurti išskirtinius produktus, ypač tinkančius žmonėms, kurie propaguoja sveiką, augalinę mitybą ar yra žaliavalgiai. „Sveika gyvensena mūsų šeimai yra labai svarbi. Iš pradžių norėjome sukurti sveikus produktus sau, o vėliau prisidėti prie kitų žmonių geros savijautos. Mitybos įtaka žmogaus sveikatai yra labai didelė, todėl po įvairių bandymų galiausiai pagaminome skanius ir sveikus produktus, kurie gali atstoti įvairius, cukraus prisotintus saldumynus. Smagiausia yra tai, kad produktus gaminame daugiausia iš vietinių žaliavų, pavyzdžiui, džiovinta ruginė duonelė jau 15 metų gimsta iš lietuviškų rugių derliaus“, – kalba R.Navickienė.

Partnerio nuotr./„Skaniukai“ gaminys
Partnerio nuotr./„Skaniukai“ gaminys

Jos nuomone, kol kas Lietuvoje jos siūlomai traškiai ruginei duonelei su įvairiomis sėklomis būtų sunku rasti analogą. Gaminio sudėtyje gausu skaidulinių medžiagų, nėra pridėtinio cukraus. O unikalumą kiekvienam duonelės paplotėliui suteikia rankų darbas. Anot R.Navickienė, gaminys puikiai dera gardiems užkandžiams ruošti, prie dubenėlio sriubos, lėkštės šviežių salotų ar pakramsnoti išalkus.

Apie bendrovę „Maxima“

Tradicinės lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ stiprybės – mažos kainos ir platus, ypač lietuviškų prekių, pasirinkimas. Tinklą valdanti bendrovė „Maxima LT“ yra didžiausia lietuviško kapitalo įmonė, viena didžiausių mokesčių mokėtojų bei didžiausia darbo vietų kūrėja šalyje. Šiuo metu Lietuvoje veikia daugiau nei pustrečio šimto „Maximos“ parduotuvių, kuriose kasdien apsilanko daugiau nei 550 tūkst. klientų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis