Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pandemija nesustabdė: „Mars Lietuva“ ir pagamino, ir uždirbo daugiau

2020-aisiais pandeminiais metais pasaulyje išaugus gyvūnų augintinių maisto paklausai, Gargžduose įsikūrusi bendrovė „Mars Lietuva“ šios produkcijos pernai pagamino 99 tūkst. tonų – net 18% daugiau nei 2019 m. Bendrovė gerino ir finansinius rezultatus – pardavimų pajamos 2020 m. viršijo 185,3 mln. Eur ir buvo 7,6% didesnės nei ankstesniais metais, pranešė įmonė. Bendrovės ikimokestinis pelnas 2020 m. siekė 17,8 mln. Eur.
„Mars Lietuva“
„Mars Lietuva“ / Įmonės nuotr.

„Pačioje pandemijos pradžioje susidūrėme su tam tikrais tiekimo grandinių nesklandumais, tačiau tai nesutrukdė sklandžiam veiklos vykdymui, ir gamykla 2020 m. dirbo visu pajėgumu. Tiek „Mars“ atliktos analizės, tiek kiti tyrimai atskleidė, kad dėl pandemijos namuose likę žmonės ėmė daugiau dėmesio skirti gyvūnams augintiniams. Išaugęs poreikis globoti augintinius didino ir mūsų gaminamos produkcijos paklausą, ir mums sėkmingai pavyko ją patenkinti“, – pabrėžia „Mars Lietuva“ generalinė direktorė Aušra Žemaitienė.

Prie gerų įmonės rezultatų prisidėjo ir palankios žaliavų bei energijos išteklių kainos bei stabilios administracinės išlaidos, kurios kompensavo išaugusias darbo užmokesčio sąnaudas ir dėl COVID-19 pandemijos patirtas išlaidas.

Įmonės nuotr./„Mars Lietuva“
Įmonės nuotr./„Mars Lietuva“

Darbo užmokestį, atsižvelgdama į rinkos dinamiką, „Mars Lietuva“ pernai didino vidutiniškai 10%.

„Kad galėtume karantino ribojimų laikotarpiu sklandžiai tęsti gamyklos veiklą, prireikė ir didžiulio darbuotojų susitelkimo. 2020 m. pavasarį „Mars Lietuva“ 608 darbuotojams skyrė vienkartinius atlyginimo priedus, siekusius 300 EUR, o už visus 2020-uosius darbuotojams išmokėta beveik 1,5 mln. EUR sumą siekiančios metinės premijos“, – pažymi A. Žemaitienė.

„Mars Lietuva“ savo produkciją praėjusiais metais eksportavo į 21 ES šalį, taip pat Šveicariją, Norvegiją, Turkiją, Ukrainą, Australiją, Tailandą, Braziliją.

„Mars Lietuva“ savo produkciją praėjusiais metais eksportavo į 21 ES šalį, taip pat Šveicariją, Norvegiją, Turkiją, Ukrainą, Australiją, Tailandą, Braziliją. 35% visos pagamintos produkcijos parduota į Jungtinę Karalystę, eksportas į šią šalį augo sparčiausiai. Taip pat reikšmingai didėjo pardavimai į Vokietiją ir Lenkiją, mažėjo eksportas į Ukrainą.

Dar 2019-aisiais produkcijos pakavimo linijas pritaikiusi pasaulinėms elektroninės prekybos platformoms, „Mars Lietuva“ ir pernai fiksavo spartų produkcijos, skirtos elektroninei prekybai, apimčių augimą.

Iš kitos (negamybinės) veiklos bendrovė pernai gavo 24,3 mln. Eur pajamų, arba 13,1% visų pajamų. Didžiausia kitų pajamų dalis buvo gauta iš didmeninės prekybos Lietuvoje įvežtine „Mars, Incorporated“ produkcija.

2020 m. „Mars Lietuva“ tęsė investicijas į darbo sąlygų gerinimą, gamybos linijų modernizavimą, technologinių naujovių diegimą, ekologinio pėdsako mažinimą. Investicijos į ilgalaikį materialųjį turtą 2020 metais sudarė 9,3 mln. Eur (2019 m. – 8,8 mln. Eur). Didelė dalis šių investicijų – apie 2,9 mln. Eur – buvo skirta gamybinių linijų efektyvinimui ir automatizavimo projektams, dar 2,1 mln. Eur – esamų įrengimų atnaujinimui.

Įmonės nuotr./„Mars Lietuva“
Įmonės nuotr./„Mars Lietuva“

Aplinkosaugos projektams pernai skirta 284 tūkst. Eur, šiemet numatoma skirti apie 300 tūkst. Eur.

Apie „Mars Lietuva“:

UAB „Mars Lietuva“ yra tarptautinės bendrovės „Mars, Incorporated“ antrinė įmonė, veikianti Lietuvoje nuo 1993-iųjų metų. Gargžduose bendrovė turi maisto gyvūnams augintiniams gamyklą, o Vilniuje pardavimų ir rinkodaros padalinį. Šiuo metu įmonėje „Mars Lietuva“ dirba apie 800 darbuotojų.

Per metus gamykloje pagaminama apie 75 tūkst. tonų WHISKAS®, EXELCAT®, SHEBA® produkcijos gyvūnams augintiniams. „Mars Lietuva“ gamykla yra viena didžiausių šalies eksportuotojų – joje gaminami 400 rūšių ir porūšių produktai tiekiami į daugiau kaip 30 Europos šalių. Lietuvoje bendrovė organizuoja prekybą „Mars, Incorporated“ gaminamais saldainiais ir ledais MARS®, SNICKERS®, BOUNTY®, TWIX®, MILKY WAY®, M&M’S®, SKITTLES®, ryžiais ir padažais BEN’S ORIGINAL™, gyvūnų augintinių priežiūrai skirtais PEDIGREE®, CHAPPI®, WHISKAS®, SHEBA® ir NATUSAN® produktais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas