Pastaraisiais metais per restoranų ir picerijų tinklus nusirideno pokyčių banga. Vieni keitė pavadinimą, kiti – interjerą, treti keitėsi nuo A iki Ž. Vieni ryškiausių pasikeitimų per pirmąjį šių metų pusmetį įvyko picerijų tinkle „Čili pica“.
Pasikeitimų pradžia – itališki miltai
„Čili pica“ visus metus trunkantį pokyčių maratoną pradėjo, kaip ir dera picerijai, nuo picų, tiksliau – svarbiausio picų ingrediento – miltų. Dar 2014 m. pabaigoje didžiausias šalyje picerijų tinklas pirmą kartą svečiams pasiūlė naujus, tiesiai iš Italijos atsivežtų miltų picos papločius. Tai buvo ryškus ir svarbus pasikeitimas picerijos meniu, kurį svečiai netruko įvertinti. Jau po poros mėnesių 5 iš 10 „Čili picos” svečių užsakinėjo picas su nauju itališku papločiu.
„Savo pasikeitimų maratoną kaip ir dera picerijai pirmiausia pradėjome nuo svarbiausios meniu kategorijos – picų. Pamatėme, kad atėjo laikas svečiams pasiūlyti naujų skonio potyrių. Dabar beveik bet kuris gali nuvykti į Italiją ir ten ragauti tikras itališkas picas. Grįžę į Lietuvą jie tokios kokybės picų ieško ir čia. Todėl pokyčius ir pradėjome pasiūlydami tikrą itališką paplotį“, - pirmaisiais žingsniais dalinasi „Čili picos“ tinklo direktorė Giedrė Kvedaravičienė.
Netrukus „Čili pica“ picerijos svečiams pasiūlė ne tik itališkų miltų picų papločius, bet ir naujos receptūros picas. O picas, kaip įprasta Italijoje, svečiams siūloma pagardinti tyru alyvuogių aliejumi. Tiesa, kol kas lietuviams sunku atsisakyti įprasto kečupo ar baltojo padažo, tačiau picerijų tinklas tikisi prisidėti prie itališko skonio kultūros ugdymo Lietuvoje.
Burgeriai picerijoje? Įmanoma
Permainos picų kategorijoje buvo tik pradžia. Picerijų svečiai galėjo stebėti, kaip, bėgant mėnesiams, keičiasi „Čili picos“ meniu. Jame atsirado naujų sriubų, nauji dienos pietų pasiūlymai, naujos receptūros salotos, nauji specialia technologija ruoštos mėsos patiekalai, nauji desertai. Įdiegtos naujos maisto gamybos technologijos leidžia užtikrinti gerą patiekalų skonį ir kokybę.
Pro akis negalėjo praslysti ir vasaros pradžioje meniu papildžiusi visiškai nauja kategorija – mėsainiai. Juos kūrė daugybę tarptautinių apdovanojimų kulinarijos čempionatuose pelniusi „Čili picos“ virtuvės šefė Liucija Makovska. Mėsainis picerijoje gali atrodyti tarsi ne savose rogėse, tačiau, pasak Liucijos, jos kurti mėsainiai puikiai įsiliejo į bendrą picerijos meniu.
„Mėsainiai šiuo metu yra vienas populiariausių sočiai, skaniai ir greitai pavalgyti norinčių žmonių pasirinkimų. Todėl manėme, kad natūralu, jog jie eitų greta su ne mažiau populiariomis picomis.
Mėsainis picerijoje gali atrodyti tarsi ne savose rogėse, tačiau, pasak Liucijos, jos kurti mėsainiai puikiai įsiliejo į bendrą picerijos meniu.
Kaip ir picų, mėsainių yra pačių įvairiausių skonių, tad ir mes savo svečiams iškart pasiūlėme 5 skirtingų skonių mėsainius. Be klasikinio, picerijoje galima paragauti ypatingo plėšytos jautienos, vištienos bei vegetarams skirto mėsainio su gruzdinto sūrio maltinuku“, - apie naują mėsainių kategoriją pasakoja „Čili picos“ virtuvės šefė L. Makovska.
Mėsainiai – ne vienintelė metų naujiena picerijos meniu. Siekdamas prisitaikyti prie pačių įvairiausių svečių poreikių ir įpročių, tiek greito maisto mėgėjų, tiek besimaitinančių sveikai, picerijų tinklas šį mėnesį meniu papildė sveikuoliškais patiekalais. Dabar, norintys skaniai ir sveikai pavalgyti, „Čili picoje“ gali rinktis daugiau daržovių ir žalumynų turinčius, sėklomis ir riešutais pagardintus liesos mėsos, ankštinių daržovių ar grūdų patiekalus.
Nauji patiekalai naujoje aplinkoje
Nauji patiekalų receptai ir naujos meniu kategorijos – tik dalis picerijų tinklo pasikeitimų. Kita dalis – ryškūs picerijų įvaizdžio pasikeitimai. Didelę dalį investicijų – beveik 1 mln. EUR – “Čili pica“ skyrė plėtrai ir jau esamų restoranų atnaujinimui.
Viena garsiausių architektūros studijų „Plazma“ picerijų tinklui sukūrė visiškai naują interjerą. Šviesus, natūralių atspalvių ir medžiagų, puikiai papildantis patiekalų skonį – taip naują picerijų įvaizdį apibūdina patys architektai. Pirmiausia „Čili pica“ atnaujino dvi picerijas Kaune ir Klaipėdoje, netrukus po remonto duris atvėrė ir žymiai pasikeitusi viena populiariausių picerijų Didžiojoje gatvėje, Vilniuje.
Pavasarį „Čili pica“ pasiūlė šeimoms naują vietą pavalgyti pačiame sostinės centre, Vilniaus gatvėje. Nauja picerija suprojektuota taip, kad čia patogiai ir skaniai galėtų pavalgyti ir dalykinių pietų susitikę kolegos, ir šeimos su mažais vaikais, ir pavakaroti atėję draugai. Panašiu metu duris atvėrė ir nauja picerija arčiau namų – Žirmūnų mikrorajone. O rudenį atsidarys trečioji šiais metais nauja „Čili“ picerija Žalgirio gatvėje.
„Tinklo plėtra ir interjero atnaujinimas buvo vienas pagrindinių šių metų „Čili picos“ strateginių žingsnių. Atnaujinome tas picerijas, kurios sutraukia didžiausius klientų srautus ir kuriose buvo juntamas didžiausias naujo įvaizdžio poreikis. Keičiantis kartoms, aukštyn kyla ir svečių kartelė restoranams. Visada siekiame kuo efektyviau reaguoti į besikeičiančius vartotojų poreikius. Maistas ir jo kaina nėra vienintelis kriterijus, pagal kurį gyventojai renkasi, kur pietauti ar vakaroti. Interjero, kuriame patiekiamas maistas, svarba nenusileidžia maisto kokybės ir skonio svarbai. Todėl „Čili picos“ įvaizdžio pasikeitimai yra ryškūs, orientuoti į šiuolaikišką, miesto ritmu gyvenantį žmogų“, - apie interjero pokyčius pasakoja G. Kvedaravičienė.
Atsiskaitymas – Skonio Eurais
Pasak „Čili picos“ direktorės, visi picerijų tinklo pokyčiai skirti lojaliems svečiams: tiek esamiems, tiek ir būsimiems. O kad jie turėtų daugiau galimybių atrasti naują „Čili picos“ skonį, lojaliems svečiams pasiūlyta dar patrauklesnė lojalumo programa.
Nuo šiol „Čili“ picerijose net 99 proc. sąskaitos sumos galima apmokėti Skonio Eurais.
Nuo šiol „Čili“ picerijose net 99 proc. sąskaitos sumos galima apmokėti Skonio Eurais. O „uždirbti“ Skonio Eurų labai paprasta – nuo kiekvieno užsakymo sumos į MYLIMIAUSIA ar DRAUGŲ lojalumo kortelę grįžta 5 proc. Skonio Eurų.
101 žingsnis svečio poreikių link
„Čili picos“ pokyčiai dar nesibaigia. Skaičiuojama, kad iki metų pabaigos picerijų tinklas įvykdys apie 101 kokybinį pokytį.
„Kurdami visą tinklo atsinaujinimo strategiją ir planuodami investicijas, iškart nusprendėme, kad darysime tokius pokyčius ir tiek, kad juos pajustų, pamatytų, paragautų ir įvertintų visi mūsų svečiai. Svečių poreikiai skirtingi, todėl stengiamės maksimaliai atsižvelgti į juos visus. Ne mažiau svarbu, kad ir kiekvienas darbuotojas jaustųsi šių pokyčių dalimi ir kartu džiaugtųsi kuriama kokybe. Taip sutapo, kad metų pradžioje vienokių ar kitokių pasikeitimų ėmėsi visi didieji tinklai, o vartotojų kartelė tinklams vis kilo aukštyn. Todėl mes ir priėmėme strateginį sprendimą atsinaujinti visapusiškai, ką ir padarėme. O kertinis mūsų pokyčių elementas visur – skonis. Kaip mes sakome: viskas dėl skonio!” – pokyčių strategiją pristato „Čili picos“ direktorė.
„Čili pica“ – vienas seniausių ir didžiausių picerijų tinklų Lietuvoje. Nuo 1997 m., kai atsidarė pirmoji šalyje „Čili pica”, tinklas išsiplėtė iki 44 picerijų Lietuvoje ir Latvijoje. Dar 20 picerijų veikia pagal frančizę. Savo meniu „Čili pica“ svečiams siūlo rinktis iš 40 įvairių picų, daugiau kaip 30 karštų patiekalų, taip pat salotų, užkandžių, desertų, turi specialius pusryčių meniu ir meniu vaikams, kasdien siūlo plataus pasirinkimo dienos pietų meniu.