Ramenas – patiekalas, kurį būtina šliurpti!
„Mūsų restorano pažiba ir pagrindinis patiekalas, į antrą planą nustūmęs ir wok makaronus, ir gyoza koldūnus, yra ramenas“ – sako „Samurai“ atstovė Giedrė. Ir nenuostabu – ramenas ir pačioje Japonijoje yra vienas populiariausių patiekalų. Tai sotus sriubos patiekalas, priklausomai nuo jo variacijos sudarytas iš šviežių kvietinių (dažniausiai specialiai ramenui pagamintų) makaronų, kokios nors sultingai patroškintos mėsos ar žuvies, virtų ir marinuotų kiaušinių, taip pat daržovių, pavyzdžiui: pupelių daigų, bambuko ūglių, žaliųjų svogūnų, jūros dumblių ar grybų – visą tai užpilant svarbiausiu sriubos ingredientu – sodriu, net keturioliką valandų virtu sultiniu.
Jį valgant ne tik galima, bet ir patartina garsiai šliurpti!
Nemažiau nei rameno gamybos trukmė ar skonis, stebina ir neįprastas šio patiekalo valgymo būdas. Pasirodo, jį valgant ne tik galima, bet ir patartina garsiai šliurpti!
Japonai pusiau rimtai pusiau juokais teigia, kad tik taip galima pilnai pajusti šio patiekalo tikrąjį skonį ir valgymo malonumą, o Japonijoje viešintiems turistams pataria rameno ragauti būtent ten, kur girdisi šliurpimo garsai!
Net keleto skirtingų autentiško rameno variacijų galite paragauti ir Vilniuje!
„Ogmios mieste“ įsikūrusio restorano „Samurai“ šefas, mokytis rameno gamybos paslapčių vyko pas vieną geriausių Japonijos rameno virimo meistrų. „Maža to, tą patį mokytoją buvome pasikvietę ir į Lietuvą, kad padėtų mums susikurti originalų rameną bei patikrintų jo kokybę“ – restorano virtuvės užkulisiais dalijasi Giedrė, ir priduria: „siekiame aukštos patiekalų kokybės ir jų autentiškumo, todėl rameną gaminame laikydamiesi senovinių jo virimo tradicijų ir visus jam skirtus ingredientus ruošiame patys: gaminame šviežius ramenui skirtus makaronus, marinuojame kiaušinius, troškiname mėsą bei, žinoma, verdame sultinį!“.
Panašu, kad tokios pastangos neliko nepastebėtos, nes ketverius metus Klaipėdoje veikiantį restoraną pamilo ne tik klaipėdiečiai, bet ir miesto svečiai, o ypač – Vilniečiai. „Ko gero tai ir buvo pagrindinė priežastis paskatinusi plėstis ir atidaryti antrąjį „Samurai“ restoraną, šįkart – Vilniuje. Tad nuo šiol, išskirtiniais autentiškų receptūrų Japoniškais patiekalais – ramenais, wok makaronais, gyoza koldūnais ir kitais, galime džiuginti ir sostinės gyventojus!” – sako G.Tang.
Populiariam patiekalui – populiari vieta!
Paklausta, kas gi lėmė sprendimą įsikurti būtent „Ogmios mieste“, Giedrė šypsosi: „Na, populiariam patiekalui būtina ir populiari vieta! Tad nusprendę antrąjį restoranėlį atidaryti Vilniuje, būtent tokios vietos ir ieškojome. Na, o „Ogmios miestas“ šį kriterijų atitiko su kaupu!”.
“Be to, “Ogmios miestas” mums visada atrodė kokybiškų prekių ir paslaugų vieta, tad džiaugiamės, kad galime būti šio prekybos miestelio dalimi.” – sako pašnekovė.
Šio sprendimo, Giedrė sakosi nesigailėjusi ir vėliau, įrenginėjant restorano patalpas. „Administracijos darbuotojai čia labai šaunūs, tikrai jaučiame jų palaikymą, nes jei kyla klausimų ar susiduriame su kokiu nors nepatogumu, jie visuomet reaguoja ir viską sprendžia labai operatyviai.“
Tad jei svečiuositės „Ogmios mieste“, būtinai užsukite ir į restoraną „Samurai“ paragauti tikrojo rameno, pasisveikinti ar net nusifotografuoti su čia sėdinčiu tikrų tikriausiu Samurajumi ar atviros šio restorano virtuvės dėka pasigrožėti įgudusių restorano šefų darbų.