Tai maišytų škotiškų viskių (blended scotch whisky) kategorijos gėrimas, kurio pagrindą sudaro vieno salyklo (single malt) viskiai iš dviejų Škotijos regionų – Speisaido (Speyside) ir Škotijos aukštumų (Highlands). Jie maišomi su kitais viskiais, siekiant išlaikyti aukštos kokybės nekintamą skonį.
Šių regionų daryklose gaminami vieno salyklo viskiai specialistų apibūdinami kaip švelnaus skonio, salstelėję, šiek tiek prieskoniški. Tokios skoninės savybės atsispindi ir „Scottish Pure Whisky“.
Jis mažiausiai trejus metus brandinamas amerikietiško ąžuolo statinėse, kuriose prieš tai buvo laikomas burbonas. Dėl to gėrimas įgauna sodrų aromatą ir švelnų skonį. Jame galima atrasti kepintų riešutų, duonos, grūdų bei dūmo natas.
Naujasis viskis gali būti geriamas grynas arba su ledukais. O norintiems atvėsinti gėrimą, bet jo neatskiesti, patariama į stiklinę įmesti atšaldytus specialaus akmens kubelius. Be to, su „Pure Whisky“ galima eksperimentuoti kuriant įvairius kokteilius.
Šio gėrimo pakuotės dizainas yra minimalistinis, šiuolaikiškas, pabrėžiantis produkto naujoviškumą.
Vos pasirodęs „Scottish Pure Whisky“ spėjo pelnyti ir ekspertų simpatijas. 2014 m. vasario mėn. vykusioje parodoje „Prodexpo“ surengtame konkurse jis buvo apdovanotas aukso medaliu.