Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pusė metro sėkmės: parduotuvėse jau galima įsigyti loterijų bilietų sindikatu

Pastaruoju metu parduotuvėse lietuvių žvilgsniai dažnai kliūva už loterijos stovų, kuriuose nauji – ilgiu kitus gerokai pranokstantys bilietai. Vieni galvoja, kad tai pokštas, kiti – kad dėmesiui patraukti skirta reklama. Tačiau „Olifėjos“ atstovė Jurgita Petraitienė patikina, kad fizinėse prekybos vietose matoma naujiena – tai žaidėjų internete jau pamėgti sindikato bilietai.
Žaidėjus stebina ilgiu kitus gerokai pranokstantys loterijų bilietai.
Žaidėjus stebina ilgiu kitus gerokai pranokstantys loterijų bilietai. / „Olifėjos“ nuotr.
Temos: 2 Pramogos Loterija

Sindikatas – tai žaidimo būdas, kai grupė loterijos dalyvių dalinasi bilietais: tiek jų kaina, tiek piniginiais laimėjimais. Kainos pasidalinimas leidžia žaidėjams įsigyti daugiau bilietų už net kelis kartus mažesnę kainą nei žaidžiant įprastai. O daugiau bilietų suteikia daugiau galimybių laimėti.

Nors internete pasirinkimų daugiau – parduotuvėje žaidėjų kol kas laukia dviejų rūšių sindikato bilietai: „Vikinglotto sindikatas 30“ ir „Eurojackpot sindikatas 30“. Kiekviename iš jų – sutalpinta po trisdešimt įprastų atitinkamos loterijos bilietų.

„Štai ir tampa aišku, kodėl toks ilgis. „Vikinglotto sindikatas 30“ biliete sutalpinta net šešiasdešimt „Vikinglotto“ skaičių derinių. O „Eurojackpot sindikatas 30“ biliete yra trisdešimt „Eurojackpot“ ir dar trisdešimt „Džokerio“ derinių. Žodžiu, nuo šiol piniginėje galite nešiotis daugybę galimybių laimėti“, – juokauja J.Petraitienė.

Stebina kaina

Dar viena sindikato bilietų ypatybė, verčianti žaidėjus su nuostaba kelti antakį – tai kaina.

„Vikinglotto sindikatas 30“ bilietas kainuoja vos 6 Eur. „Eurojackpot sindikatas 30“ – 9 Eur.

„Bet reikia atsiminti, kad tai – grupinis žaidimo būdas. Lygiai tokius pačius bilietus, su tokiais pačiais skaičių deriniais, kažkur Lietuvoje įsigys dar devyni žaidėjai. Visas žaidėjų dešimtukas dalinasi kainą – todėl kiekvienam ji tokia nedidelė“, – aiškina „Olifėjos“ atstovė.

Kaip apskaičiuojami laimėjimai?

Kadangi įsigyjant loterijos bilietą sindikato būdu mokama viena dešimtoji dalis įprastos bilieto kainos, tai ir laimėtas piniginis prizas yra dalinamas dešimčiai žaidėjų po lygiai. Pavyzdžiui, jei sindikato bilietas laimi 1000 Eur, kiekvienas žaidėjas, turintis šį bilietą, gauna po 100 Eur.

„Vikinglotto“ loterijoje Aukso puodas prasideda nuo 3 milijonų eurų, o „Eurojackpot“ loterijoje – nuo 10 milijonų eurų. Manau, kad tokias sumas ir dalintis negaila“, – šypsosi J.Petraitienė.

Sindikato bilietus „Vikinglotto“ ir „Eurojackpot“ žaidėjai gali įsigyti visose parduotuvėse, kuriose yra „Perlo“ terminalai, bei patys atsispausdinti jų savitarnos kasose.

Jau pačią pirmą savaitę ši naujiena atnešė sėkmę. Dešimt žaidėjų, bilietus pirkę Kauno, Telšių, Utenos, Klaipėdos, Jonavos, Kretingos, Gargždų ir Šiaulių fizinėse parduotuvėse sindikato būdu, „Eurojackpot“ žaidime pasidalino 18 790 Eur.

Žaidimas sindikatu populiarus visame pasaulyje. „Eurojackpot“ žaidėjų sindikatas iš Suomijos pasidalino 92 milijonus eurų. „EuroMillions“ žaidėjų grupė, kurią sudarė vieno Belgijos kaimelio gyventojai, laimėjo ir pasidalino daugiau nei 143 milijonus eurų. Škotijoje per koronaviruso pandemiją priešakinėse linijose kovoję ligoninės personalo nariai, laisvą minutę įsigiję bendrą loterijos bilietą, pasidalino 118 041 svarą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai