Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Raktas į spartesnį aukštųjų technologijų ir sumanios specializacijos įmonių augimą – individualūs susitikimai: ką svarbu žinoti ir kaip pasiruošti?

Dinamiškos ir konkurencingos verslo aplinkos sąlygomis veikiančios įmonės vis dažniau ieško galimybių plėsti savąsias eksporto ir inovacijų vystymo kompetencijas. Individualias konsultacijas aukštųjų technologijų ir sumanios specializacijos įmonėms vykdančios Inovacijų agentūros atstovai pastebi, kad tinkamai išnaudodami visas prieinamas paslaugas bei priemones verslai turi didesnes galimybes įgyvendinti savo idėjas, užtikrinti tvarų verslo augimą ir konkuruoti ne tik vietinėje, bet ir tarptautinėje rinkoje.
Jolanta Miloš
Jolanta Miloš / Inovacijų agentūros nuotr.

Sumanios specializacijoms įmonėms – plačios galimybės

„Stebėdami sparčiai kintančią ir iššūkių nestokojančią verslo aplinką, šiemet dar labiau sustiprinome dėmesį sumanios specializacijos srityse veikiančiam verslui. Siekiame supažindinti įmones su visomis rinkoje esančiomis priemonėmis ir galimybėmis, pristatyti joms Inovacijų agentūros paslaugas. Svarbių klientų vadybininkų pagalba šiuo atveju leidžia greičiau susiorientuoti rinkos paslaugų gausoje. Neabejojame, kad profesionalios, ekspertinėmis žiniomis bei analize grįstos konsultacijos yra reikšmingos kiekvienam ambicingų tikslų turinčiam verslui“, – sako Inovacijų agentūros Kliento patirčių valdymo skyriaus vadovė Jolanta Miloš.

Konsultacijos yra nukreiptos į sveikatos technologijų ir biotechnologijų, naujų gamybos procesų, medžiagų, technologijų bei informacinių ir ryšių technologijų srityse veikiančias lietuviškas įmones. Registracijos nuorodą rasite čia.

„Individualių susitikimų metu sričių specialistai su įmonių atstovais aptaria naudingas eksporto ir inovacijų skatinimo priemones, aktualius finansavimo šaltinius, kontaktų paieškos galimybes ir kitas Inovacijų agentūros pagalbos verslui paslaugas. Tokiu būdu siekiame pažinti bei identifikuoti pagal patvirtintus kriterijus didžiausią potencialą ir kuriamą vertę turinčius klientus, skirti jiems personalizuotą dėmesį, pasiūlant paslaugas ar įtraukiant į naujų paslaugų kūrimą“, – sako J.Miloš.

Pasak J.Miloš, glaudesni santykiai su klientais leidžia ne tik geriau atliepti jų poreikius, bet suteikia tiesioginį grįžtamąjį ryšį, didina klientų pasitenkinimą ir lojalumą. Klientų įsitraukimas taip pat leidžia geriau suprasti, kurios paslaugos turi tiesioginę įtaką kliento plėtrai ir pažangai, atsižvelgti į konkrečias patirtis ir pasiūlyti patogius paslaugų teikimo bei gavimo sprendimus.

Padeda sparčiau augti

Konsultacijomis jau pasinaudojusio elektroninių dokumentų pasirašymo kvalifikuotu parašu produkto „Elpako“ verslo plėtros vadybininkas Rokas Jašinskas pastebi, kad į Inovacijų agentūrą kreiptis paskatino poreikis vykdyti eksporto plėtrą.

„Konsultacijos metu sužinojome, kokiomis konkrečiomis priemonėmis galėtume išplėsti savo įmonės eksportą į kitas šalis. Taip pat buvome paskatinti pabendrauti su tikslinių rinkų komercijos atašė, dalyvaujame eksporto klubo renginiuose, kuriuose sužinome detalios informacijos apie rinkas ir svarstome apie finansavimo programas. Tokios konsultacijos neabejotinai padeda įmonei augti greičiau ir sparčiau“, – sako R.Jašinskas.

Individualias Inovacijų agentūros konsultacijas jau išbandė ir UAB „Tigbis“, kurianti universalius ir nišinius technologinius sprendimus telekomunikacijų kontrolės srityje.

„Konsultacijų metu siekėme gauti informacijos apie paramą galutiniam inovatyvaus produkto išdirbimui, sužinoti apie aktualius renginius bei paramą dalyvavimui juose. Taip pat norėjome išgirsti apie valstybės siūlomus kitokio pobūdžio finansinio paskatinimo produktus, partnerystę“, – pasakoja bendrovės projektų vadovas Vitalijus Deniušas.

Svarbūs ir namų darbai

V.Deniušas pastebi, kad Inovacijų agentūros teigiamos konsultacijos nieko nekainuoja, o jose pateikiama informacija yra aktuali ir naudinga.

„Jei įmonės kūrybinės potencialas nėra „nusiraminęs“, jos neabejotinai turėtų pasinaudoti konsultacijų galimybe arba jau spėjo tai padaryti“, – sako V.Deniušas.

Jam antrina R.Jašinskas, kuris įmonėms, planuojančioms kreiptis dėl individualių konsultacijų turi ir keletą patarimų.

„Prieš susitikimą derėtų pasiruošti ir nuspręsti, koks yra pagrindinis susitikimo tikslas – ką įmonė norėtų pasiekti. Žinant šią informaciją, Inovacijų agentūros konsultantams tampa kur kas lengviau padėti įmonei šių tikslų pasiekti. Neabejoju, kad atvirumas konsultacijoms ir pasiūlymams visada padeda sparčiai augti”, – kalba R.Jašinskas.

Inovacijų agentūra teikia įvairaus pobūdžio nemokamas ekspertines paslaugas ir pagalbą galvojantiems apie verslą, jį kuriantiems ar auginantiems, o taip pat – brandžioms įmonėms. Inovacijų agentūros teikiamos konsultacijos yra nukreiptos į sveikatos technologijų ir biotechnologijų, naujų gamybos procesų, medžiagų, technologijų bei informacinių ir ryšių technologijų srityse veikiančias lietuviškas įmones.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius