Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Stalo žaidimų magija: didžiulis noras žaisti paskatino įkurti verslą ir suburti gausią bendraminčių bendruomenę

Prasidėjus vasarai ir atostogų sezonui, daugelis nori turiningo, įdomaus bei įtraukaus laisvalaikio. Puikus būdas jį susikurti – žaisti stalo žaidimus. Anot psichologų, ši pramoga tiesiog tobula ne tik draugų kompanijoms, bet ir šeimoms, nes gerina emocinę sveikatą, strateginį mąstymą, suteikia bendrystės jausmą, leidžia pamiršti kasdienos rūpesčius bei atsipalaiduoti. Tačiau tokį laisvalaikį „Ogmios mieste“ neseniai duris atvėrusios stalo žaidimų parduotuvės ir klubo „Manohobis.com“ įkūrėjai Tomas ir Dovilė Kairiai pamėgo ne tik dėl to. Patys juokauja, kad pradėti verslą paskatino namuose jau nebetelpantys stalo žaidimai ir didžiulė jiems jaučiama aistra, dabar vienijanti gausiai suburtą šios pramogos entuziastų bendruomenę.
Stalo žaidimų magija: didžiulis noras žaisti paskatino įkurti verslą ir suburti gausią bendraminčių bendruomenę
Stalo žaidimų magija: didžiulis noras žaisti paskatino įkurti verslą ir suburti gausią bendraminčių bendruomenę / „Manohobis.com“ nuotr.

Įsitraukė patys ir įtraukė kitus

Meilė stalo žaidimams, pasakoja „Manohobis.com“ įkūrėjai, gimė išties neplanuotai. Anot D. Kairienės, viskas prasidėjo prieš kokius 12 metų. Tuomet jie nusipirko savo pirmą dėvėtą stalo žaidimą, sužaidė, patiko ir noro išbandyti vis kažką naujo sustabdyti nepavyksta iki šiol.

„Viso šio hobio pradininkas mūsų šeimoje yra Tomas. Jis pasiūlė išbandyti pirmąjį žaidimą, o dabar užvaldė tikra ir niekada nesibaigianti manija pirkti vis naujus žaidimus. Kartais atrodydavo, kad jų turime daugiau nei laisvo laiko. Netgi juokaujame – parduotuvę atidarėme, nes stalo žaidimai jau nebetilpo namuose“, – šypsosi D. Kairienė.

Paaugus vaikams, tęsia ji, žaidimais susidomėjo ir šeimos atžalos. Tada ši pramoga įtraukė ir tėvus bei draugus. O dabar, anot pašnekovės, nėra bendro susibūrimo, kuriame nebūtų stalo žaidimo.

„Manohobis.com“ nuotr./Stalo žaidimų magija: didžiulis noras žaisti paskatino įkurti verslą ir suburti gausią bendraminčių bendruomenę
„Manohobis.com“ nuotr./Stalo žaidimų magija: didžiulis noras žaisti paskatino įkurti verslą ir suburti gausią bendraminčių bendruomenę

„Kiekvieno mūsų mėgstami – labai skiriasi. Man pačiam patinka sudėtingesni, daug strategijos reikalaujantys žaidimai. O Dovilė juos mėgsta abstrakčius bei gražiai atrodančius. Mūsų vaikai renkasi šeimai skirtus žaidimus. Nors jie jau žaidžia viską, todėl pasirinkimas dažniausiai priklauso nuo nuotaikos ir kiek laiko galime šiai pramogai skirti“, – antrina T.Kairys.

Ne tik parduotuvė, bet ir gimtadienių erdvė bei bendruomenės centras

Sutuoktinių ir visos šeimos aistra stalo žaidimams netruko tapti verslu. Tačiau, T.Kairio teigimu, neseniai duris prekybos centre „Ogmios miestas“ atvėręs „Manohobis.com“ nėra tik parduotuvė. Tai, anot jo, visas stalo žaidimų mėgėjų bendruomenės centras.

„Parduotuvėje turime atskirą stalo žaidimų klubo erdvę, kurioje renkasi ne tik šios pramogos entuziastai, bet ir žmonės, norintys ją išbandyti. Čia vyksta vaikų būreliai, veikia „Pokemon“ klubas mažiesiems. Taip pat rengiame gimtadienius dideliems ir mažiems, įmonių vakarėlius, turnyrus. Savaitgaliais parduotuvė tiesiog ošia nuo vaikų pokalbių, žaidimų ir juoko. Mūsų tikslas buvo sukurti smagią erdvę, kurioje mažieji galėtų lankyti užsiėmimus, bendrauti su bendraamžiais, žaisti ir puikiai leisti laisvalaikį. Labai džiaugiamės, kai jie atitrūksta nuo skaitmeninių technologijų, ir skiria laiko stalo žaidimams bei bendravimui su kitais vaikais“, – sako T.Kairys.

O kitaip ir būti, vyrą papildo žmona, net negalėtų. Stalo žaidimai, pabrėžia D. Kairienė, turi labai daug naudų – ypač vaikams. Jie lavina loginį bei strateginį mąstymą, vaizduotę, kūrybiškumą, gerina tarpusavio bendravimą, sprendimų priėmimą.

„Manohobis.com“ nuotr./Stalo žaidimų magija: didžiulis noras žaisti paskatino įkurti verslą ir suburti gausią bendraminčių bendruomenę
„Manohobis.com“ nuotr./Stalo žaidimų magija: didžiulis noras žaisti paskatino įkurti verslą ir suburti gausią bendraminčių bendruomenę

„Pastebime, kad vaikai ir daugiau atsiveria žaisdami. Todėl galime drąsiai teigti, kad stalo žaidimai – puikiai atpalaiduojanti bei stresą mažinanti priemonė. Be to, žaisdami ir tiesiog gerai praleidžiame laiką kartu su šeima ar draugais. Daug bendraujame, juokaujame, dalinamės istorijomis. Mūsų pačių vaikai labai laukia kiekvieno sekmadienio vakaro, kurį vadiname „Šeimos vakaru“. Tuomet visi susėdame ir žaidžiame stalo žaidimus“, – dalinasi parduotuvės ir klubo „Manohobis.com“ bendraįkūrėja.

Žaidimų turi visiems poreikiams

Paklausti, kokie žaidimai dabar patys populiariausi, pašnekovai teigia – žmonių skoniai yra labai skirtingi. Anot T.Kairio, į „Manohobis.com“ parduotuvę užsuka ir tie, kurie tik nori išbandyti šį hobį arba žaidžia kartais, ir tie, kuriuos galima vadinti jau patyrusiais žaidėjais.

„Todėl ir kiekvieno žaidimo pasirinkimas bei populiarumas labai skiriasi. Šiuo metu itin paklausi „Dune“ (liet. Kopa) stalo žaidimų serija, kuri sukurta knygos ir filmo motyvais. Taip pat yra jau klasikinių pasirinkimų. Tai – „Ticket to Ride“ ar „Catan“, kurie ilgai neužsibūna lentynose. Šių žaidimų leidėjai yra sukūrę kelias jų versijas. Taigi pastarosiomis gali mėgautis tiek suaugusieji, tiek ir vaikai. Mes patys visada esame pasiruošę rekomenduoti šiuos du žaidimus tiems, kurie nežino, nuo ko pradėti“, – teigia T.Kairys.

O pradžia iki šiol neatradusiems tokio hobio, pritaria D. Kairienė, gali išties pakeisti gyvenimą. „Stalo žaidimai yra tiesiog magiški – ypač žaidžiant juos su šeima. Kartais tas kartu praleistas laikas gali taip įtraukti į šį kitą pasaulį, kad kils nuostaba, kodėl to nebandėte anksčiau. Tuo įsitikinome patys ir tikrai siūlome mėgautis tokia patirtimi ir kitus“, – rekomenduoja parduotuvės ir klubo „Manohobis.com“ bendraįkūrėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas