Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Svarbu ne tik turinys, bet ir pakuotė

Daugiau nei pusei Lietuvos gyventojų yra svarbu, kokioje pakuotėje yra jų pasirinktas produktas, teigiama „Tetra Pak“ šiemet atlikto Baltijos gyventojų maisto pasirinkimo įpročių tyrimo išvadoje. Be to, dauguma mano, kad ekologiška pakuotė per artimiausius trejus metus bus dar svarbesnė pasirenkant prekes. Siekiant padėti žmonėms suprasti plačią prekių pasiūlą ir lengvai atskirti ekologiškus produktus, buvo nustatyti tam tikri pasauliniai griežtai kontroliuojami prekės ženklai. Vienas labiausiai atpažįstamų ir populiariausių kokybės ženklų pasaulyje yra FSC® (Forest Stewardship Council).
Tara
Tara / Partnerio nuotr.
Temos: 2 Pakuotė Tara

FSC® liudijimas miškų savininkams ir gamybos įmonėms kelia daug reikalavimų dėl miškų tvarkymo ir priežiūros. FSC simbolis ant kai kurių gaminių, pradedant nuo sulčių pakuotės parduotuvės lentynoje ir baigiant sodo baldais ar biuro popieriumi, padeda kiekvienam įsitikinti, kad net ir maži kasdieniai pasirinkimai remia geresnį miškų tvarkymą ir jų išsaugojimą ateities kartoms.

Pirmoji bendrovė pasaulyje, pradėjusi siūlyti FSC sertifikuotas gėrimų pakuotes, buvo „Tetra Pak“. Per aštuonerius metus – tiek laiko ši bendrovė naudoja FSC sertifikuotą medieną kartono gamybai, ekologiškos pakuotės paklausa tik didėja. Pernai visame pasaulyje buvo parduota 54 mln. „Tetra Pak“ gėrimų kartono pakuočių su FSC ženklu. Lietuvoje pernai šios pakuotės pardavimas sudarė 47 proc. visų „Tetra Pak“ pagamintų gėrimų kartono pakuočių, o tai yra trečdaliu daugiau nei 2014 metais.

Marija Slaidinia, „Tetra Pak“ Baltijos projektų vadovė aplinkosaugos klausimais teigimu, pakuotė yra vienas didžiausių tvarumo iššūkių gamintojams.

„Parduotuvių lentynose gausu prekių ir jų pakuotė tampa reklama, gamintojai varžosi dėl pirkėjų dėmesio, kad būtent jų ypatingą produktą pasirinktų pirkėjai. Svarbu, kad pakuotė tuo pačiu ir atliktų savo funkcijas, ir būtų patogi parduoti gaminį, ir sumažintų žalą aplinkai bei žmonėms. Kuriant pakuočių dizainą, gamintojai šiandien turi platų perdirbamų ir daugkartinio naudojimo medžiagų pasirinkimą“, – sako ji.

Nuo 2015 m. lapkričio „Tetra Pak“ visą kartoną perka tik iš FSC CoC sertifikuotų tiekėjų. Bendrovės tikslas yra pasiekti, kad visos gaminamos pakuotės būtų su FSC ženklu.

„Mes esame įsitikinę – gera pakuotė geram gyvenimui yra aplinkai draugiška (ekologiška) pakuotė“, – sako M. Slaidinia.

Reaguodama į rinkos paklausą, „Tetra Pak“ jau siūlo pakuotes, kurios pagamintos iš visiškai atsinaujinančių išteklių – ne tik iš ekologiško kartono, bet ir iš cukranendrių: užsukamus dangtelius ir kartono laminatą.

Prieš pirkdami produktus, pagamintus iš kartono ar medienos, įsitikinkite, kad jie turi FSC ženklą! Tai yra mūsų balsas už rytdienos miškus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas