Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) per metus rekomenduoja suvartoti 30 kilogramų mėsos. Mat joje esantys baltymai, jodas, geležis, cinkas ir vitaminas B12 yra itin svarbūs organizmo vystymuisi. Tačiau, kad mėsa ir jos produktai būtų naudingi, reikia pasirinkti kokybiškus gaminius. Šių produktų kokybė ir šviežumas svarbus ne tik dėl skonio, bet ir dėl saugumo, todėl „Lidl Lietuva“ skiria išskirtinį dėmesį, kad parduotuvių lentynas pasiektų tik kokybiški ir švieži mėsos gaminiai.
Lidl šviežios mėsos skyrius
Lidl šviežios mėsos skyrius / „Lidl“ nuotr.
Temos: 2 Lidl Mėsa

Išskirtinis dėmesys logistikai ir sandėliavimui

Šviežios mėsos kokybė ir saugumas priklauso nuo tinkamo temperatūros palaikymo, tad temperatūros kontrolė – svarbiausias veiksnys, užtikrinantis, kad mėsa išliktų šviežia ir nepakeistų savo savybių. Produktų temperatūra tikrinama ir produktų pristatymo metu. Taip pat temperatūra stebima visos kelionės į parduotuves metu – tam naudojami temperatūros duomenų kaupikliai, kurie talpinami į paletes.

„Laikant mėsą aukštesnėje nei 4 laipsnių temperatūroje, bakterijos gali pradėti daugintis vos per kelias valandas. Todėl šviežia mėsa privalo būti laikoma ir transportuojama tik kontroliuojamoje temperatūroje. Pavyzdžiui, tam naujame „Lidl“ logistikos centre įrengti šliuzai, skirti užtikrinti nepertraukiama šalčio grandine pristatomiems produktams – atvežtos prekės iš transporto priemonės patenka į kontroliuojamos temperatūros šliuzus, o iš jų – tiesiai į sandėliavimo patalpą, kurioje yra palaikoma 0-4 laipsnių temperatūra. Taip pat pirkėjams svarbu nepamiršti, kad įsigijus šviežią mėsą, ją per dvi valandas reikia patalpinti į šaldytuvą, o jei to padaryti nepavyksta, pasirūpinti jos transportavimu, pavyzdžiui, šaltkrepšyje“, – sako K.Lebednikas.

„Lidl“ nuotr./Lidl šviežia vištiena
„Lidl“ nuotr./Lidl šviežia vištiena

Specialistas taip pat atkreipia dėmesį, kad svarbu skirti didelį dėmesį įsigytai mėsai ir jau parsinešus ją namo. Šiuo atveju itin svarbi virtuvės higiena, kadangi salmonelės ir kiti patogenai gali patekti ant mėsos nuo įrankių ar užterštų aplinkos paviršių, ant kurių prieš tai buvo dorota žalia mėsa, kiaušiniai, taip pat nešvarių rankų ir pan.

Šviežumą įrodo „Eurofins“ ženklas

„Lidl“ mėsos ir jos gaminių šviežumą bei kokybę įrodo pasaulinių kokybės tyrimų lyderio „Eurofins“ suteikiamas kokybės ženklas. Pasak K.Lebedniko, Lietuvoje „Eurofins“ kokybės ženklu pažymėtų mėsos gaminių galima įsigyti tik „Lidl“ tinklo parduotuvėse.

„Kiekvienam „Eurofins“ spaudu žymimam produktui yra sudaromi specialūs tik tam gaminiui skirti išsamūs tyrimų planai. Šių analizių metu yra tikrinami gaminių mikrobiologiniai saugos ir kokybės parametrai, jų rūgštingumas, atliekami maistinių verčių tyrimai ir sensorinis vertinimas, stebimas sunkiųjų metalų ir toksinų kiekis, taip pat stebimi ir kiti kokybiniai fizikocheminiai parametrai, atsižvelgiant į produkto specifiką“, – pasakoja „Lidl Lietuva“ kokybės užtikrinimo departamento vadovas.

Jo teigimu, ant privataus „Lidl“ prekės ženklu pažymėtų mėsos gaminių pakuočių esantis spaudas – įrodymas, kad šie produktai reguliariai tikrinami nepriklausomoje „Eurofins“ laboratorijoje. Tai savanoriškas ir papildomas žingsnis kokybės kontrolės grandinėje, kurio ėmėsi „Lidl Lietuva“, taip suteikdama pridėtinę vertę vartotojams.

„Lidl“ nuotr./Mėsos gaminiai Lidl
„Lidl“ nuotr./Mėsos gaminiai Lidl

Supakuoti gaminiai išlieka šviežesni

Vienas svarbiausių mėsos šviežumą užtikrinančių veiksnių – ir produktų supakavimas. Supakuoti produktai yra apsaugoti nuo tiesioginio kontakto su oru, šviesa ir drėgme, kurie skatina gedimą. Pakuotė padeda išlaikyti mėsą šviežią ilgiau, nes riboja sąlytį su išorine aplinka, todėl sulėtėja oksidacija ir bakterijų dauginimasis. Dėl šios priežasties „Lidl“ klientams siūlo tik supakuotą šviežią mėsą ir jos gaminius.

„Geriausia rinktis produktus, kurie yra supakuoti į kontroliuojamos atmosferos pakuotes – vakuumines arba atmosferines. Pastarosios – plastikiniai indeliai, kuriuose mums įprastas oras yra pakeičiamas natūralių dujų mišiniu iš anglies dioksido, azoto ir deguonies. Vakuuminės pakuotės išsiskiria tuo, kad iš jų yra pašalinimas oras, todėl produkto gedimą lemiantys mikroorganizmai nebegali daugintis“, – aiškina K.Lebednikas.

Dar šiemet „Lidl“ atnaujino privačių prekės ženklų šviežios mėsos pakuotes ne tik į patogesnes pirkėjams, bet ir tvaresnes. Naujosios pakuotės savo sudėtyje turi net 70 proc. mažiau plastiko nei prieš tai naudotos. Taip pat, palyginti su ankstesnėmis, ant naujųjų pakuočių yra specialiomis piktogramomis išskiriamos mėsos rūšys, o tai padeda pirkėjams akimirksniu pasirinkti norimus mėsos produktus.

„Lidl“ nuotr./Atnaujinta LIDL šviežios mėsos pakuotė
„Lidl“ nuotr./Atnaujinta LIDL šviežios mėsos pakuotė

Šviežios ir kokybiškos mėsos bei jos produktų galima rasti 76 Lietuvoje veikiančiose „Lidl“ parduotuvėse 28 šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse, Nemenčinėje, Gargžduose ir Molėtuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai