Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tado Dambrausko fotokonkursas „Lietuvos kariuomenė fotografijoje“

Kviečiame 15min lankytojus rinkti gražiausią 2022 metų kariuomenės nuotrauką. Krašto apsaugos ministerija jau aštuonioliktą kartą organizuoja Tado Dambrausko fotokonkursą „Lietuvos kariuomenė fotografijoje“. Įspūdingiausias nuotraukas atrenka profesionalų komisija, o šiais metais kviečiame ir 15min skaitytojus balsuoti ir išrinkti geriausią 15min skaitytojų nuotrauką.
Ernesto Karanausko nuotr. (1)
Ernesto Karanausko nuotr. (1) / Ernesto Karanausko nuotr.

Balsuoti už labiausiai patikusią nuotrauką iš vieno IP adreso galima tik vieną kartą. Balsavimas vyks iki lapkričio 20 d. Daugiausiai balsų surinkusios nuotraukos autorius bus apdovanotas metine 15min prenumerata ir Krašto apsaugos ministerijos įsteigtu prizu.

Apie konkursą ir karo fotografą Tadą Dambrauską: šis fotografijų kariuomenės tema konkursas yra kasmetinis, rengiamas nuo 2005 m. Jame dalyvauja profesionalūs fotografai, fotografai mėgėjai, Lietuvos ir sąjungininkų kariai, civiliai. Konkursu siekiama paskatinti pažinti Lietuvos kariuomenę iš arčiau ir į kario kasdienybę pažvelgti kiek kitokiu, netradiciniu žvilgsniu. Krašto apsaugos ministerijos organizuojamas konkursas yra skiriamas operatoriui ir fotografui Tadui Dambrauskui atminti bei jo nuopelnams Lietuvos kariuomenei ir visai krašto apsaugai įprasminti. Jis fiksavo Lietuvos krašto apsaugos sistemos raidą nuo pat Sąjūdžio žaliaraiščių, dar prieš Lietuvai atgaunant nepriklausomybę. T.Dambrauskas nevengė rizikos ir netradicinių sprendimų, dėl gero kadro buvo pasiryžęs pralaužti bet kokius ledus. Jis pirmasis kariuomenėje filmavo parašiutininkus prisirišęs prie lėktuvo sparno, nuolat leisdavosi į sudėtingus žygius kartu su kariais, fiksavo pirmųjų tarptautinių lietuvių misijų akimirkas Balkanų regione ir Afganistane.

Išrinkite geriausią fotografiją.

KAM nuotr./KAM logotipas
KAM nuotr./KAM logotipas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas