Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tarptautinės miego dienos proga darželinukų tėveliams – 400 pagalvių dovanų

Kovo 16-ąją – Tarptautinę miego dieną, didžiuosiuose Lietuvos miestuose ankstyviausiųjų darželinukų tėvelių laukė minkštos dovanos. Vaikučius į darželius atvežę dar šiek tiek mieguisti 400 tėvelių dovanų gavo modernias anatomines pagalves ir nuoširdžių linkėjimų pagaliau išsimiegoti.
Darželinukų tėveliai su dovanomis
Darželinukų tėveliai su dovanomis / Projekto partnerio nuotr.

Dovanomis džiugindami ankstyviausiuosius miestiečius Tarptautinę miego dieną ne pirmus metus pažymi „Dormeo“ prekės ženklą valdanti bendrovė „Studio moderna“. Pernai minkštą priminimą apie kokybiško miego svarbą gavo Vilniaus viešojo transporto keleiviai, šiemet net kelis kartus daugiau dovanų išdalinta ne tik Vilniuje, bet ir Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose.

„Tarptautinė miego diena yra puiki proga pagalvoti apie savo miegojimo įpročius, juk, paprastai tariant, miegantieji kokybiškiau – gyvena sveikiau.“ – dėmesį į miego svarbą atkreipia „Dormeo“ prekės ženklo vadovė Gintarė Šerpenskienė. „Auginant mažus vaikus miego valandos dažniausiai sutrumpėja, todėl ypač svarbu pasirūpinti miego kokybe: miego aplinka ir „technine baze“. Žinoma, tėveliams vaikas visada yra prioritetas, tačiau retas susimąsto, kad nuo miego trūkumo atsiradęs nuovargis veikia ir vaikus.“

PsichologyToday.com paskelbtų tyrimų duomenys rodo, jog nuo miego trūkumo kenčiantys žmonės linkę greičiau reaguoti į neigiamus veiksnius, tampa mažiau adekvatūs kitų emocijoms. „Zombio efektas“ trukdo adekvačiai išreikšti ir savo emocijas, ypač džiaugsmą.

„Miego trūkumo sukeltas nuovargis daro įtaką veido raumenims – sunkiau formuojamos išraiškos, ypač džiugios. Balsas tampa monotoniškesnis, vartojama mažiau žodžių, reiškiama mažiau pozityvumo ir, galiausiai, pavargęs žmogus atrodo liūdnesnis. Šia akcija norime tėveliams priminti, kad pasirūpinti reikia ir savimi,“ – pasirinkimą šią Tarptautinę Miego dieną minėti dovanojant pagalves darželinukų tėvams paaiškina G.Šerpenskienė.

Anot „Dormeo“ prekės ženklo vadovės, gera pagalvė – viena svarbiausių detalių, norint tobulai išsimiegoti, nes į ją remiasi galva ir kaklas, o tinkamai atremiant šias kūno dalis palaikoma natūrali ir taisyklinga stuburo padėtis.

„Ramiai ir taikiai tėvystei yra būtinas kokybiškas miegas. To Tarptautinės miego dienos proga ir linkime visiems tėveliams.“ – linkėjimus viso „Studio moderna“ kolektyvo vardu perduoda p.Šerpenskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas