Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tauragės istorijos pažinimo kelionė prasideda viešajame transporte

Atvykę į „Tauragė – Lietuvos kultūros sostinė 2023“ renginių maratoną galite pamiršti transporto rūpesčius ir ne tik keliauti nemokamu viešuoju transportu, bet ir pasinaudoti nemokama „gido“ paslauga.
El. autobusas
Tauragės istorijos pažinimo kelionė prasideda viešajame transporte / Jovitos Verpečinskienės nuotr.

„Kraštiečių lūpomis prabilusi Tauragės istorija“ – tai Žaliojo regiono komandos idėja, kad turistai važiuodami T-5 maršrutu susipažintų su įdomiausiais Tauragės objektais, kurie saugo dar neatrastą istoriją. Šis projektas skatina kultūrinių, lankytinų paminklų, pastatų prieinamumą visoms žmonių grupėms ir kviečia įsitraukti tauragiškius ir svečius pažinti Tauragės krašto istoriją.

VIDEO: Tauragės istorijos pažinimo kelionė prasideda viešajame transporte

Viešosios įstaigos „Žaliasis regionas“ direktorė Gaiva Mačiulaitienė teigia: „Džiaugiamės, kad miesto šventės metu šis projektas išvydo dienos šviesą, ir toliau planuojame šiuos istorinius maršrutus (T-5) penktadieniais ir šeštadieniais, kad vietiniai gyventojai ir miesto svečiai galėtų pažinti Tauragės praeitį. Siekiame, kad turizmas būtų pritaikytas ir savarankiškai keliaujantiems žmonėms, todėl kiekvienas objektas turi QR kodą, kurį nuskenavę išgirsite pasakojimą apie miesto istorijos vingius.“

Įgyvendinant projekto idėją buvo bendradarbiaujama su Tauragės krašto žmonėmis. Miesto istorija atgyja Tauragės garbės piliečio Eugenijaus Šalčio lūpomis, kuris kai kuriuose audioįrašuose prabyla žemaitiškai – dūnininkų tarme, o išskirtinį pasakojimą lydi garso takelis, kuriame skamba Tauragės Švč. Trejybės bažnyčios varpai.

Jovitos Verpečinskienės nuotr./Tauragės istorijos pažinimo kelionė prasideda viešajame transporte
Jovitos Verpečinskienės nuotr./Tauragės istorijos pažinimo kelionė prasideda viešajame transporte

Šią idėją inicijavo viešoji įstaiga „Žaliasis regionas“, atliekanti Tauragės turizmo informacijos centro funkciją, o išpildė kraštiečiai, kurie didžiąją savo gyvenimo dalį gyveno ir kūrė Tauragėje.

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Tauragės rajono savivaldybės administracija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas