Sutaupyti padeda disciplina
Televizijos laidų vedėja, nuomonės formuotoja Ugnė Siparė teigia, kad maisto ir kitų būtiniausių prekių apsipirkimui dažniausiai skiria vieną dieną per savaitę: „Mūsų apsipirkimai įprastai būna sekmadieniais, bet prisipažinsiu, pasipildyti maisto atsargų savaitės eigoje į parduotuvę užsukti kartais tenka ir pakartotinai. Nepaisant to, apsipirkdami laikomės reguliarumo, o parduotuvėje visuomet palaikome tam tikrą discipliną ir stengiamės nenukrypti nuo susiplanuoto produktų sąrašo.
Ne per seniausiai išbandėme ir prekių skenavimą mobiliuoju telefonu. Tai jau tapo mūsų įpročiu, nes taip ne tik patogiau sekti prekių kainas ar bendro krepšelio sumą, bet svarbiausia – tai leidžia sutaupyti laiko. Savitarnos kasoje užtrunki vos minutę, o prekių nereikia iš naujo perdėlioti, tad jos keliauja tiesiai į su savimi atsineštą krepšelį.“
Tačiau net ir atidžiai planuojant savaitės meniu, kartais pasitaiko dienų, kai šaldytuvas ir virtuvės lentynos ištuštėja, o idėjų patiekalams pritrūksta.
„Maisto gaminime mūsų šeimoje gerokai kūrybiškesnis vyras, bet taupesnė ir sumanesnė – aš, tad dažniausiai ir būnu ta, kuri suranda variantų, ką skanaus pasigaminti iš namuose dar turimų produktų. Planuoti patiekalus iš likučių mums labai padeda „Rimi“ programėlėje esantis įskiepis bei gausi receptų skiltis – užtenka susivesti turimus produktus ir štai tau idėjos, ką iš jų pasigaminti. Be to, tokiu būdų nereikia ir nieko išmesti, tad ne tik sutaupai, bet ir maisto nešvaistai“, – savo atradimu maisto gamyboje džiaugiasi U.Siparė.
Prioritetą teikia kokybiškiems ir sveikatai palankiems produktams
Motinystei besiruošianti U.Siparė sako, kad planuodama savaitinį maisto prekių krepšelį bene didžiausią dėmesį skiria sveikatai palankiems bei kokybiškiems produktams. „Nuo vaikystės esu auklėta taip, kad nuo maisto, kurį duodame savo organizmui, priklauso ir mūsų sveikata bei gera savijauta. Todėl planuojant savaitės pirkinių krepšelį visuomet stengiuosi, kad patiekalai, kuriuos valgome, būtų kuo įvairesni ir subalansuoti – skirtinga mėsa, žuvis, daug daržovių ir įvairių kruopų. Užkandžiams renkamės vaisius, o per dieną nepamirštame gerti vandenį“, – savo taisyklėmis dalijasi moteris.
Planuojant savaitės pirkinių krepšelį visuomet stengiuosi, kad patiekalai, kuriuos valgome, būtų kuo įvairesni ir subalansuoti.
Tiesa, maisto produktų kainos taip pat paveikė jos apsipirkimo įpročius, todėl Ugnė pripažįsta, kad vis dažniau atkreipia dėmesį į akcijas: „Jei galima sutaupyti, tai kodėl nepasinaudojus tokia galimybe? Pastebėjau, kad kai kurie mums įprasti produktai pabrango, tad dažniau ėmėme rinktis „Rimi“ privačios etiketės prekės ženklų produktus ar ieškoti tų, kurie brango mažiau. Įpročio galia čia labai svarbi, nes kokybė ir skonis dažnai nesiskiria. Be to, pradėjome labiau sekti kainas. Anksčiau tikrai atrodė – jei reikia ir norisi, tai ir perku, tačiau dabar atidžiau pasirenku ir pasveriu, kas tikrai reikalinga, sveikatai palanku ar tiesiog labiau apsimoka.“
Sumažintos populiariausių prekių kainos
Neseniai prekybos tinklo „Rimi“ atlikta pirkėjų apklausa parodė, kad žmonės linkę lyginti maisto produktų kainas skirtinguose prekybos tinkluose, tad ieškodami pigesnių, dažnai apsiperka keliose parduotuvėse. Komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva teigia, kad prekybos tinklas, visoje Lietuvoje sumažinęs daugiau kaip 300 pirkėjų mėgstamų produktų įprastas kainas iki bene žemiausių rinkoje, atliepia žmonių norą sutaupyti ir greitai bei patogiai apsipirkti.
„Sumažintos įvairių prekių, kurių gali prireikti kasdieniniam gyvenimui, kainos: šviežios mėsos ir jos gaminių, žuvies produktų, pieno, grietinės, jogurtų, sūrio produktų ir sūrio gaminių. Taip pat duonos, kruopų, makaronų, kosmetikos, buities ir kitų kasdienio apsipirkimo prekių. Šios prekės prekybos tinklo parduotuvėse ir elektroninėje „Rimi.lt“ parduotuvėje žymimos specialiu euro ženklu. Mums labai svarbus pirkėjų noras sutaupyti ir apsipirkimo patirties kokybė, tad imamės visų priemonių, jog jį palengvintume“, – pažymi O.Suchočeva.
Televizijos laidų vedėja, nuomonės formuota Ugnė Siparė dalijasi greitai paruošiama bei lengva užkandžio idėja, kurią pasigaminti ji rekomenduoja tiek pusryčiams, tiek pietų ar vakarienės stalui.
RECEPTAS
Brusketa su pomidorų salsa ir fetos sūriu
Ingredientai:
Itališka čiabatos duona;
Pomidorai;
Svogūnas;
Kalendra;
Česnakas;
Fetos sūris;
Šlakelis alyvuogių aliejaus.
Paruošimas:
- Supjaustykite ir pakepinkite čiabatos duoną, jos kraštus įtrinkite česnaku.
- Smulkiai supjaustykite pomidorus, svogūną, kalendrą ir fetos sūrį.
- Užšlakstykite šiek tiek alyvuogių aliejaus, viską gerai išmaišykite ir uždėkite ant duonelės.
Skanaus!
Daugiau su „Rimi“ projektu susijusių testų, straipsnių bei video turinio rasite čia.