Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Ypatingas „Superšeštadienio“ pasiūlymas: 1 kg kiaulienos – tik už 3,33 Eur

Kartais atsitinka, kad visi kasdien gaminami patiekalai nusibosta ir norisi kažko (ne)paprasto. Kažko, kas būtų pažįstama gomuriui, tačiau nustebintų skonių deriniu. Gurmaniškoms paieškoms į pagalbą visuomet atkeliauja „Lidl“ ekspertai, kurie ne tik pamalonina puikiais savaitgalio receptais, bet ir pristato ypatingas „Superšeštadienio“ kainas. Šįkart itin mažomis kainomis suspindės trys kokybiški ir pirkėjų pamėgti produktai: kiaulienos kumpis, riešutai ir svogūnai.
Kiauliena su riešutų plutele
Kiauliena su riešutų plutele / „Lidl“ nuotr.
Temos: 3 Receptai Lidl Mėsa

Šį šeštadienį pravėrę „Lidl“ parduotuvių duris visoje Lietuvoje pirkėjai turėtų skubėti prie mėsos skyriaus. Jame 1 kg šviežio kiaulienos kumpio galėsite įsigyti tik už 3,33 Eur. Mėsišką savaitgalio valgiaraštį paįvairins „Alesto Selection“ migdolų riešutai, kurių 200 g pakuotė, aktyvavus „Lidl Plus“ kuponą, kainuos 2,29 Eur. Galiausiai, ypatingų šeštadienio kainų trejetuką užbaigs geltonieji svogūnai, kuriems taikoma net 43 proc. nuolaida. Jų kilogramas tądien kainuos tik 0,45 Eur.

Įsigijus šią trijulę produktų, soti ir gardi savaitgalio vakarienė – garantuota. Grįžus namo tereikia išsikrauti pirkinius ir kibti į darbą. O vakarienės meniu laukia restorano vertas patiekalas – lengvai paruošiami ir ypatingai gardūs kiaulienos kepsneliai su riešutų plutele ir kreminiu padažu. Neabejojame, kad paragavę šio recepto pirštelius apsilaižys visa šeima.

Kas vakarienei? Kepsneliai su migdolų plutele ir grybų padažu

Kiaulienos kepsneliams paruošti jums prireiks šių ingredientų:

  • 1 kg kiaulienos kumpio;
  • 150 g migdolų;
  • 0,5 puodelio tarkuoto parmezano sūrio;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 200 g pievagrybių;
  • 1 svogūno;
  • 50 ml vandens;
  • 1 v. š. miltų;
  • 50 ml grietinėlės „Pilos“;
  • Druskos ir pipirų pagal skonį.

Pirmiausia, įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Kol orkaitė kaista, nuplaukite mėsą, ją nusausinkite popieriniu rankšluostėliu ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.

Kiaulienos kepsnelius iš abiejų pusių pagardinkite druska ir pipirais.

Į virtuvinį kombainą sudėkite migdolų riešutus, česnako skiltelę, suberkite tarkuotą parmezaną, žiupsnelį druskos, supilkite alyvuogių aliejų ir viską gerai susmulkinkite.

Mėsos kepsnelius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Iš abiejų pusių juos aptepkite migdolų mišiniu, švelniai paspausdami, kad plutelė priliptų prie mėsos.

Dėkite kepsnelius į orkaitę ir kepkite juos apie 30 minučių, kol mėsa iškeps, o migdolų pluta taps auksinė ir traški.

Kol mėsa kepa, pasigaminkite kreminį grybų padažą. Tam pirmiausia susmulkinkite svogūną ir šiek tiek apkepinkite ant keptuvės su aliejumi. Tuomet gerai nuplaukite grybus ir juos smulkiai supjaustykite. Dėkite juos į keptuvę kartu su svogūnu ir kepkite tol, kol išgaruos grybuose susikaupęs skystis.

Galiausiai, į tą pačią keptuvę įberkite miltų, įpilkite šlakelį vandens ir grietinėlės, įberkite druskos bei pipirų. Viską gerai išmaišykite ir dar porą minučių patroškinkite keptuvėje ant silpnos ugnies.

Iškepusius kiaulienos kepsnelius išimkite iš orkaitės ir patiekite juos su kreminiu grybų padažu. Šalia gali atsidurti jūsų mėgiami garnyrai, pavyzdžiui, keptos daržovės, bulvių košė ar šviežios salotos.

Mėgaukitės puikaus skonio ir idealaus traškesio kiaulienos kepsniais it namų restorane!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos