Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2015 metų šventinis laikotarpis keliuose buvo ramesnis nei šių metų

Šventinis laikotarpis visada atneša ne tik džiaugsmų, bet ir daug chaoso bei išsiblaškymo. Tai pastebima ne tik darbe, namuose, tačiau ir kelyje. Ir nors per šventes buvo prognozuojamos spūstys, padidėjęs avarijų skaičius, ši savaitė keliuose buvo palyginti rami. Neskubėkite džiaugtis: praeitų metų šventinis laikotarpis keliuose buvo dar ramesnis.
Autobuso avarija
Autobuso avarija / Šiaulių AVPK nuotr.

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad per savaitę, gruodžio 23–29 dienomis (penktadienį–ketvirtadienį), mūsų šalies keliuose, pirminiais duomenimis, įvyko 72 eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo žmonės. Žuvo 5 eismo dalyviai: 2 vairuotojai, 2 pėstieji ir 1 keleivis. Abu pėstieji į eismo įvykius pateko ir žuvo tamsiuoju paros metu. Tarp žuvusiųjų – 3 moterys ir 2 vyrai, jų amžiaus vidurkis – 61-eri metai.

Sužeisti 89 žmonės, tarp jų – 10 nepilnamečių (5 keleiviai ir 5 pėstieji). Daugiausia įvykiuose nukentėjo pėsčiųjų – 34, daugiau nei pusė jų – 20 (arba 59 proc.) – buvo sužeisti pėsčiųjų perėjose. Taip pat įvykiuose nukentėjo 32 keleiviai ir 23 vairuotojai.

Neblaivūs vairuotojai, pirminiais duomenimis, dalyvavo 7 eismo įvykiuose: juose sužeisti 8 žmonės (4 keleiviai, 2 vairuotojai ir 2 pėstieji).

Visgi prieš metus trukęs šventinis laikotarpis buvo ramesnis – palyginti šios savaitės avaringumo statistiką su praėjusių metų ta pačia savaite, pirminiais duomenimis, šią savaitę įvyko 16 eismo įvykių daugiau, žmonių žuvo 1 daugiau, sužeista 21 daugiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai