Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

4 žingsnių atmintinė saugiai Velykų kelionei

Jau netrukus gražiausia pavasario šventė – šv. Velykos. Artėjant ilgajam Velykų savaitgaliui ir, esant didesniam eismo intensyvumui valstybinės reikšmės keliuose, būkime dėmesingi keliuose vykdami aplankyti artimųjų.
Greitkelis naktį
Greitkelis naktį / 123RF.com nuotr.

Tam, kad keliautumėte saugiai, pranešime žiniasklaidai Lietuvos automobilių kelių direkcija primena pagrindines saugios kelionės taisykles:

?Greitis. Įvertinkite kelio dangos būklę ir atsižvelkite į meteorologines sąlygas bei pasirinkite saugų greitį, kuris dažniausiai būna mažesnis už maksimalų leistiną greitį arba lygus jam.

?Blaivumas. Net ir nedidelis alkoholio kiekis mažina dėmesio koncentraciją ir lėtina vairuotojo reakciją. Vairuokite tik blaivūs, o pastebėjus įtartiną, galimai neblaivų vairuotoją, būkite pilietiški ir praneškite Lietuvos policija.

?Dėmesys. Naudojimasis mobiliaisiais telefonais vairuojant, blaško dėmesį. Kelionės metu išjunkite telefono garsą, padėkite telefoną į šalį ir visą savo dėmesį skirkite vairavimui.

?Keleivių saugumas. Važiuodami automobiliu, prisisekite saugos diržus, o vaikus vežkite jų ūgiui ir svoriui pritaikytose automobilinėse kėdutėse.

LAKD atmintinė
LAKD atmintinė

Planuokite keliones iš anksto, atminkite, jog informaciją apie eismo sąlygas galite rasti Kelių direkcijos interneto svetainėje https://eismoinfo.lt/#!/.

Vairuokite atsakingai. Saugių kelionių!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas