Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

6 patarimai, kurie pavasarį pravers bet kuriam vairuotojui

Atėjus pavasariui daugelis vairuotojų atsipalaiduoja, baigėsi varginančios eismo sąlygos – tamsa, slidus asfaltas, purvas ir šaltis. Kai kurie tik pavasarį po 3 mėnesių pertraukos vėl sėda prie vairo. Bet toks nusiteikimas gali būti klastingas. Specialistai pataria, į ką vairuotojai turėtų atkreipti dėmesį pavasarį, kad kelionės būtų saugios ir patogios.
Automobilio kaina
Automobilio kaina

Geras oras nereiškia didesnio greičio. Atėjus pavasariui ir pagerėjus eismo sąlygoms vairuotojai atsipalaiduoja ir dažniau viršija saugų greitį. Netikėtai kelyje atsiradus kliūčiai greitai važiuojantį automobilį sudėtinga suvaldyti. Net ir pagerėjus orams neatsipalaiduokite ir venkite greitį viršijančių vairuotojų.

Klastingas plikledis. Ankstyvą pavasarį oro sąlygos yra labai permainingos. Dienomis dėl lietaus kelio danga sudrėksta, o naktimis neretai pašąla ir susidaro plikledis arba vadinamasis „juodasis ledas“. Jei kelio danga drėgna, vairuokite itin atsargiai, ypač rytais. Neskubėkite keisti žieminių padangų į vasarines.

Atėjus pavasariui ir pagerėjus eismo sąlygoms vairuotojai atsipalaiduoja ir dažniau viršija saugų greitį.

Duobių slalomas. Pavasariniai vairavimo ypatumai – po žiemos atsivėrusios duobės, todėl vairuotojai turėtų atidžiau įvertinti kelio dangą ir pasirinkti saugų greitį. Bendrovė „Lietuvos draudimas“ draudimą nuo duobių siūlo visiems, kurie apsidraudžia standartiniu transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės privalomuoju draudimu.

Atsargiai – naujokai. Pasak vairavimo testų sistemos „KETbilietai“ atstovo Jono Jankūno, atšilus orams ir pagerėjus eismo sąlygoms į gatves sugrįžta nemažai vairuotojų, kurie žiemą vengė sėsti prie vairo, padaugėja pėsčiųjų, pasirodo dviratininkai, motorolerių vairuotojai ir motociklininkai. Dėl to visi eismo dalyviai turėtų būti dėmesingesni, o vairuotojai atidžiau stebėti pėsčiųjų perėjas bei jų prieigas.

Pavasarį keičiant padangas rekomenduojama skirti laiko ir įvertinti techninę automobilio būklę – patikrinti važiuoklę ir ratų geometriją.

Patikrinkite automobilio važiuoklę. Pavasarį keičiant padangas rekomenduojama skirti laiko ir įvertinti techninę automobilio būklę – patikrinti važiuoklę ir ratų geometriją. Pasak „Inchcape Motors“ serviso vadovo Donato Gaidelio, žiemą vairuotojai neretai stukteli į apsnigtą bordiūrą ar duobę, dėl to išsiderina ratų suvedimas, netolygiai dėvisi padangos, automobilis praranda stabilumą.

Žiemą tai jaučiasi mažiau, nes padangų guma yra minkštesnė, tačiau pakeitus padangas į vasarines vairuotojai gali pajusti diskomfortą. Serviso vadovas rekomenduoja pavasarį patikrinti ir sureguliuoti važiuoklės geometriją.

Nuplaukite automobilį. Žiemą ir ankstyvą pavasarį keliai barstomi druska, kuri skatina automobilio kėbulo ir važiuoklės koroziją. Todėl rekomenduojama pasibaigus žiemai, kai keliai jau nebebarstomi, automobilį profesionaliai nuplauti, kad būtų pašalintos visos druskos nuo ratlankių, kėbulo, automobilio dugno. Švarų automobilį galima padengti nano danga, kuri saugo nuo išorinio poveikio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai