Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Akcija MANE VEŽA kviečia motociklininkus vežti akluosius ir silpnaregius

Rugsėjo 7 dieną visoje Lietuvoje vyks akcija MANE VEŽA, kurios metu motociklininkai veš regėjimo negalią turinčius keleivius. Dalyviai kviečiami registruotis iki rugpjūčio 25 dienos.
Akcija MANE VEŽA
Akcija MANE VEŽA / Organizatorių nuotr.

Pirmą rugsėjo šeštadienį vyksiantis renginys organizuojamas jau šeštą kartą, tai – unikalus renginys ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje. Akcija skelbia, kad kai specialiųjų poreikių žmonės bendrauja su kitais žmonėmis, įvyksta tikroji integracija. „O jeigu akcija praturtina gyvenimus teigiamomis patirtimis ir įkvepia drąsiau gyventi – įvyksta ir bendrystės stebuklas,“ – teigia akcijos organizatorė Motociklininkė.lt autorė Aldona Juozaitytė.

Keičia požiūrį, plečia pažinimo ribas

Akcijos metu ypač ryškūs būna keleivių įspūdžiai. Regėjimo negalią turintieji ypač akcentuoja praplėstas pažinimo ribas, čia sužino, kad jaučia daugiau nei anksčiau, kad važiuojant galima pajausti medžius, pievą, netgi šlaitą šalikelėje, daug platesnę erdvę nei einant pėstute ar automobilyje. Daugeliui ypač įsimena laisvės jausmas.

Taip pat daugelis keleivių pakeičia nuomonę apie motociklininkus: iki tol juos vaizdavęsi kaip „lakstančius be galvos“ ir keliančius nereikalingą triukšmą, jau po pirmojo pasivažinėjimo pakeičia nuomonę ir teigia, kad motociklininkai esą inteligentiški, paslaugūs žmonės.

Tad motociklininkai ir vėl kviečiami dalintis laisvės jausmu, keisti stereotipus, plėsti pažinimo ribas.

Registracija į akciją vyksta Motociklininkė.lt svetainėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi