Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ant drabužių purškiami atšvaitai – išeitis užmirštantiems?

„Tu turi atšvaitą ar ne?! Kodėl jį slepi?!“ – Šitaip skambančią reklamą dažnai galima girdėti klausant radijo stočių. Nors ji ir trumpa, tačiau labai taikli – turbūt net patys policininkai nesuskaičiuotų, kiek tūkstančių atšvaitų yra išdaliję įvairiuose Lietuvos kampeliuose. Prekybininkai jų parduoda taip pat nemažai, tačiau keliuose vistiek yra pilna vaiduoklių – tamsoje nematomų žmonių.

Pagalvokime kiekvienas – pas visus namuose mėtosi ne vienas atšvaitas. Vieni – pirkti, kiti – suvenyriniai. Tačiau retas juos segime tamsiu paros metu. Ar to priežastis yra užmaršumas?

Galbūt dabar atsirado išeitis visiems užmaršuoliams – purškiami dažai, kurie yra nematomi, tačiau apšviesti spindi kaip įprastas atšvaitas.

Dainiaus Cuberos / 15min nuotr./Šviesą atspindinčių dažų balionėlis
Dainiaus Cuberos / 15min nuotr./Šviesą atspindinčių dažų balionėlis

Į 15min rankas tokių dažų buteliukai atkeliavo iš vieno naujų automobilių pardavėjo. Sakysite, kad tai senas dalykas, išrastas prieš daug metų? Galbūt jūsų tiesa.

Taigi, „Life Paint“ dažai supilstyti į 100 ml talpos flakonėlius. Patikrinus analogiškų produktų kainą šiek tiek nustembame, nes tokie dažai – nepigus malonumas. 200 ml balionėlių kaina apie 20–25 eurai už vienetą. Tačiau gal kaina neturėtų būti kliūtis, juk kalbama apie išgelbėtą gyvybę?

Sukeliami nepatogumai

Visgi išbandžius šiuos dažus patiems akimirkai teko nusivilti. Ant vilnonio puspalčio užpurkšti dažai beveik neatspindėjo šviesos. Kitas vaizdas pasirodė užpurškus dažus ant lygesnio paviršiaus – nepūkuotos, neveltos medžiagos, pavyzdžiui, ant džinsų. Tada efektas pasirodė šimtaprocentinis.

Tiesa, šie dažai nėra visiškai nematomi. Jie spindi prieš įprastą lempą, saulės šviesoje ir pan. Dažai taip pat yra tepūs – prabraukus pro užpurkštą vietą pirštų galiukai taip pat pradės švytėti, kai bus apšviesti.

Ant etiketės nurodoma, kad dažai nesunkiai nuplaunami vandeniu. Šito dar neišbandėme. Taip pat ką tik užpurkštas produktas nemaloniai dvokia ir važiuojant automobilyje kvapas gali erzinti.

Taigi minusų šis produktas turi, tačiau gal svarbiausias pliusas, kad purškiamas atšvaitas gelbsti gyvybę?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas