Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar jau užsiregistravote ten, kur kasmet dalyvauja ~50 000 Lietuvos moksleivių?

Per 50 000 dalyvių – apytikriai tokio susidomėjimo kasmet sulaukia nacionalinis mokinių konkursas „Saugokime jaunas gyvybes keliuose“.
„Būk saugus eismo dalyvis“ akcija Mažeikiuose
„Būk saugus eismo dalyvis“ akcija Mažeikiuose / Algimanto Brazaičio nuotr.

Šiemet, jau 23-ią kartą, jis kviečia mokyklas atsinaujinęs, o registruotis populiariausiose projekto dalyse – pradinukams skirtame „Šviesofore“ ir jauniesiems dviratininkams organizuojamame „Saugiame rate“ – galima jau dabar svetainėje saugusmokinys.lt.

Kodėl verta dalyvauti ir jūsų mokyklai?

Šiemet daugeliui mokyklų gerai pažįstamas konkursas grįžta atsinaujinęs: pasikeitė ne tik projekto „veidas“ (logotipas, interneto svetainė), bet ir 1-4 kl. moksleiviams skirto konkurso „Šviesoforas“ užduotys. Be to, sukurta speciali metodinė medžiaga mokytojams, kuri leis jiems lengviau ir patogiau surengti „Šviesoforo“ pirmąjį etapą savo mokykloje – pedagogai galės pasinaudoti medžiagoje pateiktomis pilnai paruoštomis užduotimis.

Konkursų dalyvių ir nugalėtojų taip pat laukia įvairūs suvenyrai ir dovanos: dviračiai, motociklininkų šalmai ir pirštinės, radijo bangomis valdomi dronai ir kiti vertingi organizatorių įsteigti prizai.

Konkursų dalyvių ir nugalėtojų taip pat laukia įvairūs suvenyrai ir dovanos: dviračiai, motociklininkų šalmai ir pirštinės, radijo bangomis valdomi dronai ir kiti vertingi organizatorių įsteigti prizai. Jaunieji dviračių vairuotojai, geriausiai pasirodę varžybose „Saugus ratas“ turės galimybę dalyvauti FIA (Tarptautinės automobilių federacijos) Europos saugaus eismo rato konkurse, kuris šių metų rugsėjo 14-17 dienomis vyks Albanijoje.

Tačiau pats svarbiausias argumentas už dalyvavimą yra tai, kad konkurso metu įgytos žinios bei įgūdžiai padeda sumažinti eismo įvykių riziką Lietuvos keliuose ir užtikrinti didesnį vaikų bei jaunimo saugumą.

„Ši daugiau nei du dešimtmečius vykdoma saugaus eismo iniciatyva yra labai svarbi, nes atsargaus, apdairaus elgesio kelyje moko jau ne vieną Lietuvos kartą. Esame įsitikinę, kad tokie šviečiamieji projektai prisideda ir prie gerėjančios situacijos šalies keliuose. Pernai užfiksuotas tragiškų eismo įvykių skaičius, palyginti su 2015 metais, buvo beveik 22 proc. mažesnis ir pats mažiausias per daugiau nei penkis dešimtmečius.“, – sako Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos direktorius Egidijus Skrodenis. Jis ragina mokyklas ir šiemet aktyviai registruotis konkurse bei taip prisidėti prie jaunų gyvybių saugojimo Lietuvos keliuose.

Pernai užfiksuotas tragiškų eismo įvykių skaičius, palyginti su 2015 metais, buvo beveik 22 proc. mažesnis ir pats mažiausias per daugiau nei penkis dešimtmečius

Pirmajam Lietuvos šviesoforui – 70 metų.

Šių metų varžybos turi simbolinę istorinę reikšmę, nes 2017-aisiais sukanka 70 metų, kai buvo įrengtas pirmasis šviesoforas Lietuvoje. Jis pradėjo veikti 1947 m. Vilniuje, Jono Basanavičiaus ir Pylimo gatvių sankryžoje. Pradžioje šviesoforas buvo valdomas rankiniu būdu, vėliau, 1953 metais, jis pakeistas automatiniu.

„Šviesoforo“ vardu pavadinta populiariausia „Saugokime jaunas gyvybes keliuose“ dalis, kurioje kasmet savo žinias apie kelių eismo taisykles, saugų elgesį gatvėje, kelio ženklus pasitikrina apie 40 000 pradinių (1-4) klasių moksleivių iš visos Lietuvos. „Šviesoforo“ dalyviai varžysis keturiuose konkurso etapuose: pirmasis vyks mokyklose, antrasis – miestuose ar rajonuose, trečiasis – šalies regionuose. Šių etapų laimėtojai bus pakviesti į nacionalinį finalą, kuris vyks gegužės 25 d. Kaune.

Lietuvos mokinių konkursą „Saugokime jaunas gyvybes keliuose“ įgyvendina Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos, jai talkina savivaldybių administracijos švietimo padaliniai, apskričių vyriausieji policijos komisariatai bei Lietuvos kelių policijos tarnyba.

Kviečiame registruotis

Registruotis į „Saugokime jaunas gyvybes keliuose 2017“ konkursus ir varžybas kviečiame iki:

  • Į „Šviesoforo“ ir „Saugaus rato“ dalis – iki balandžio 16 d.
  • Į jaunųjų automobilių vairuotojų varžybas – iki balandžio 10 d.
  • Į jaunųjų mopedų ir motociklų vairuotojų varžybas – iki balandžio 20 d.

„Šviesoforo“ ir „Saugaus rato“ elektroninę registracijos formą rasite svetainėje www.saugusmokinys.lt. Jaunųjų mopedų ir motociklų bei automobilių vairuotojų varžyboms registruotis galima el. paštu konkursas@saugusmokinys.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?